Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 5:19:44 πμ

Ελλάδα

Εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο στις περιοχές Κορωπίου-Παιανίας διαβεβαίωσαν εκπρόσωποι της ανάδοχου εταιρίας τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και τον δήμαρχο Κρωπίας Δημήτρη Κιούση κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο χώρο των εργασιών με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία του έργου.
Το πράσινο φως για την κατασκευή 48 ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η Ελληνική Ορθινολογική Εταιρεία καθώς και 1.196 κάτοικοι της Λακωνίας και των πέριξ περιοχών, κατά του υπουργού Περιβάλλοντος ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του.
Την παραδοχή από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι χρηματοδότησε με προενταξιακή βοήθεια την αγορά από την Τουρκία τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά μόνο «για επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης», τα οποία ωστόσο «φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής με την Ελιά Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την απάντηση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν στην ερώτηση που είχε θέσει ο ευρωβουλευτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο σειράς ενεργειών του για το θέμα.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 17:50

Κατρούγκαλος: Η χώρα μας γυρίζει σελίδα

Γράφτηκε από τον
«Αντίθετα από τη ρητορική που αναπτύσσεται από την αντιπολίτευση πράγματι γυρίζει σελίδα η χώρα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεραπεύονται όλες οι πληγές της οκταετίας της λιτότητας και της μαυρίλας των μνημονίων.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 17:50

Παρέλαβε την πρόσκληση για το ΝΑΤΟ ο Ζάεφ

Γράφτηκε από τον
Την πρόσκληση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ παρέδωσε στον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Άρχισε γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Για μια ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των 29 ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, με σκοπό μια δικαιότερη κατανομή των βαρών των αμυντικών δαπανών, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Υπόθεση παράνομης εισόδου στη χώρα μας προσφύγων από τη Συρία με κρουαζιερόπλοιο απασχολεί τις τελευταίες 48 ώρες το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Αρχικά στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κρεμαστή τέσσερις πρόσφυγες οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα κρουαζιερόπλοιου «αμφιβόλου γνησιότητας», καθώς και ταυτότητες οι οποίες είχαν δηλωθεί ως κλαπέντες-απωλεσθέντες.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 16:50

Οι Δήμοι αναλαμβάνουν τα «ορφανά» λιμάνια

Γράφτηκε από τον
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2728 Β 10/7/2018 η με αριθμό 32901, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της παραγράφου 8 του άρθρου 140 του νόμου 4504/2017 που αφορά Ρυθμίσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 16:50

Επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί σε επιχείρηση

Γράφτηκε από τον
Το εργοστάσιο μπαταριών που εργάζονταν έπαθε εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά, αλλά δεν θα απολυθούν. «Από την 1η Μαΐου 2018 και ύστερα από την εκτεταμένη πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της επιχείρησης "Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ", στο Ν.