Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, 4:47:23 μμ

Ελλάδα

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 17:50

Σε απεργία πείνας 12 πρόσφυγες στη Μόρια

Γράφτηκε από τον
Δηλώνοντας ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια υπομονής τους, 12 Σύροι πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Παρασκευής απεργία πείνας, διεκδικώντας μια απάντηση από τη δευτεροβάθμια επιτροπή που χειρίζεται το αίτημα χορήγησης ασύλου.
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 15:50

Μητσοτάκης: Το τέταρτο μνημόνιο έχει τη σφραγίδα Τσίπρα

Γράφτηκε από τον
Έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό» διακρίσει πίσω από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι το τέταρτο μημόνιο είναι ήδη εδώ και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.
Η επίτευξη του στόχου για μια συνολική συμφωνία, για την οποία δουλεύουν όλες οι πλευρές, θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία, υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 14:50

Αλλάζουν είκοσι γενικούς διευθυντές υπουργείων

Γράφτηκε από τον
Ανοίγει η διαδικασία για κρίσεις προϊσταμένων, με τα κριτήρια του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προκηρύσσονται επισήμως 20 θέσεις Γενικών Διευθυντών με αρμοδιότητες κυρίως Διοικητικές /Οικονομικές, διαχείρισης προσωπικού, πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αφορούν σε δώδεκα υπουργεία.
Με Σαίξπηρ …απάντησε στο αίτημα της ΝΔ ο Κ. Δουζίνας προκειμένου να αρνηθεί την πρόταση για σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με θέμα τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα.
Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του έτους στην κεντρική Μεσόγειο, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Για την Δευτέρα το μεσημέρι, αναβλήθηκε η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα επεισόδια σε βάρος προσφύγων χθες το βράδυ, στην περιοχή του καταυλισμού προσφύγων στη Σούδα της Χίου.

Και οι δύο παραπέμπονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 23:50

ΟΓΑ: Υπεγράφη εγκύκλιος για τους ασφαλισμένους

Γράφτηκε από τον
Υπεγράφη από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιο Πετρόπουλο, εγκύκλιος με την οποία διευκρινίζεται το καθεστώς για όσους συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις του πρώην ΟΓΑ.

Η εγκύκλιος ορίζει ότι όλοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ καθώς και όσοι θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις αυτές, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024, και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα για την οποία υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης στον Ε.
Η υπερφορολόγηση είναι η αιτία του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που πέτυχε η χώρα το 2016, είναι η θέση στην οποία συγκλίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ.
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 22:50

Κατά της τοποθέτησης POS οι δικηγόροι

Γράφτηκε από τον
Την αντίθεσή της στην καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης συσκευής POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.