Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:05:57 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Ξεκόβει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά

Γράφτηκε από τον
Αποστάσεις παίρνει η Φώφη Γεννηματά από την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» υπό την πίεση των αντιδράσεων που δημιουργούν στη βάση της παράταξης τα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παρεμβάσεις του Ευ.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Στη μάχη της αξιοπιστίας η ΝΔ

Γράφτηκε από τον
Το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα δεν αφορά την οικονομία, ούτε τα εθνικά θέματα. Αυτά συνθέτουν ένα υπέδαφος αβεβαιότητας, το οποίο εντείνει τους φόβους για κλυδωνισμούς και στην Ελλάδα, τη μόνη σταθερή χώρα σε μια γειτονιά που φλέγεται.
Προσεκτικές αποστάσεις ασφαλείας παίρνει ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης από τις πρόσφατες θριαμβευτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από το Καστελλόριζο, όπου προανήγγειλε καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο. «Για ποια έξοδο από τη λιτότητα μπορούμε να μιλάμε, αν σε λίγους μήνες υπο.
Το πρόβλημα της χώρας εκτός από οικονομικό είναι βαθύτατα πολιτικό και η κρίση του πολιτικού συστήματος παραμένει κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια ζωή της χώρας με τη συμπλήρωση οκτώ ετών από την έναρξη της μνημονιακής Οδύσσειας.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Αναποφάσιστοι, χαμηλόμισθοι στο στόχαστρο του Μαξίμου

Γράφτηκε από τον
Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Καστελλόριζο όπου και μετέδωσε το μήνυμα ότι η χώρα φθάνει στο τέλος του Μνημονίου. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι η πρωτιά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις σιγά-σιγά ψαλιδίζεται, ενώ ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Οι φόβοι της Αθήνας μετά την εκλογική πρόκληση Ερντογάν

Γράφτηκε από τον
Σε ιστό πολλαπλών μετώπων κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εισέρχεται η Αθήνα μετά την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου. Το επόμενο δίμηνο προβλέπεται «καυτό», διότι πέραν των όσων συμβαίνουν στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Η κυβέρνηση σε συμπληγάδες

Γράφτηκε από τον
Εγκλωβισμένος στα μυθεύματα και στις αβελτηρίες της τελευταίας τριετίας βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Εν όψει της λήξης του δικού του Μνημονίου στο τέλος του προσεχούς καλοκαιριού, ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του βρίσκονται αντιμέτ.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:50

Θέλουν λύση για το χρέος αλλά δεν δίνουν «δώρα»

Γράφτηκε από τον
Τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζει το Βερολίνο την ελληνική κυβέρνηση αναδεικνύουν ευρωπαϊκές πηγές ως το σημαντικότερο εμπόδιο στην πορεία εξεύρεσης συνολικής λύσης ως το Eurogroup του Ιουνίου. Το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε και στην Ουάσιγκτον στις συναντήσεις του Washington Group.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:50

Το ΕΜΠ βάζει θεμέλια στην επιχειρηματικότητα

Γράφτηκε από τον
Εκτιμάται ότι στα χρόνια της κρίσης περίπου μισό εκατομμύριο Ελληνες κάτω των 35 ετών, πολλοί από αυτούς επιστήμονες, εγκατέλειψαν τη χώρα. Πρόκειται για το φαινόμενο brain drain, που περιγράφει τη «διαρροή» νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:50

Οταν η χούντα ήθελε να κάνει διεθνές το κιτς

Γράφτηκε από τον
Η κατάλυση της δημοκρατίας με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών πριν από 51 χρόνια, την 21η Απριλίου 1967, επισκίασε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.