Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:18:53 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 18:50

Τσουχτερό πρόστιμο για αποστολή μηνυμάτων spam

Γράφτηκε από τον
Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται ως Strategy Mentor, για παράνομη αποστολή εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) για τον σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για παράβαση της διάταξης που αφορά στην παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό των χρηστών.
Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις προβλέπονται για την μη υποβολή εμπρόθεσμα των δηλώσεων πόθεν έσχες από τους υπόχρεους κατά το νόμο, εκτός από τους δικαστικούς που έχουν προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έχουν λάβει προσωρινά αναστολή για την εφαρμογή του νόμου έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.
Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τον πρόεδρο της Ένωσης, Θεόδωρο Βενιάμη, την επέκταση για ένα έτος του συνυποσχετικού μεταξύ του Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας για την εθελοντική συνεισφορά της τελευταίας.
Στα Σκόπια μεταβαίνει, στις 2 και 3 Ιουλίου, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, που επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ.
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 17:50

Τζανακόπουλος: Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ

Γράφτηκε από τον
Σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.


Πηγή: Το Βήμα
Το 42% των δήμων της χώρας δεν έχει δημοσιεύσει εγκεκριμένους ισολογισμούς για το 2015, όπως προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη». Πρόκειται για συνολικά 137 δήμους, όπου κατοικεί το 31% του πληθυσμού.
Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το πόρισμα της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι αυτό (το πόρισμα) προτείνει εξάλειψη του αξιόποινου για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί (σ.
Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το πόρισμα της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Παραδίδοντας το πόρισμα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι αυτό (το πόρισμα) προτείνει εξάλειψη του αξιόποινου για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί (σ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στις 13:00.

Έξι επιστημονικές ενώσεις εκπαιδευτικών (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση, με βασικό αίτημα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 15:50

Κέρκυρα: Πυρκαγιά σε σπίτι στο Μαντούκι

Γράφτηκε από τον
Κάηκε ολοσχερώς ισόγεια μονοκατοικία, στον οικισμό του Μαντουκίου, στην πόλη της Κέρκυρας. Το γεγονός συνέβη νωρίς το πρωί, όταν πυκνοί καπνοί τύλιξαν την περιοχή προκαλώντας τον πανικό στους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης παραδοσιακής γειτονιάς του Μαντουκίου.