Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:41:36 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Η τρελή πορεία του μοιραίου τρένου

Γράφτηκε από τον
Συνηθίζεται τα τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτό που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Αδενδρο της Θεσσαλονίκης, με τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Ι/C58 που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, να πυροδοτούν πλήθος σεναρίων.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Ουραγός στις κλινικές μελέτες η Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 4.000 έλληνες ασθενείς - οι οποίοι κατά κανόνα πάσχουν από βαριά νοσήματα - έχουν πρόσβαση σε νέες, πειραματικές θεραπείες. «Εισιτήριο» στην ελπίδα τους για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο μέλλον είναι η συμμετοχή τους στις κλινικές μελέτες.
Σε μια στιγμή όπου οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας ταλαντεύονται σε τεντωμένο σκοινί, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, μοιάζουν να κινούνται σε θετική τροχιά. Το μέλλον της βάσης της Σούδας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς είναι σαφές ότι η Ουάσ.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

«Δημοψήφισμα» για τον ενιαίο φορέα

Γράφτηκε από τον
Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τις τρεις προτεραιότητες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέχρι το τέλος του 2017. Συνέδριο τον Ιούνιο, ολοκλήρωση του σχεδίου Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, και έναρξη των διαδικασιών για τον νέο ενιαί.
Στο εντευκτήριο της Βουλής την Πέμπτη το βράδυ οι βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ δεν μπορούσαν να πιστέψουν την ευκολία με την οποία θα ψήφιζαν σε λίγη ώρα οι συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τα μέτρα του νέου Μνημονίου, ύψους 4,9 δισ.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Ασκήσεις πόλωσης και στο βάθος κάλπες

Γράφτηκε από τον
Σε... αρένα για δύο μετατρέπουν πλέον το πολιτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τη βαθιά βουτιά στα μνημόνια και με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές αναμετρήσεις της επόμενης περιόδου.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Το Βερολίνο «χτενίζει» τα μέτρα

Γράφτηκε από τον
Χαμένο στη μετάφραση: Αυτή την εντύπωση έδινε την Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για τα μέτρα και τα αντίμετρα την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική Βουλή.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Η γραβάτα του Αλέξη και το χρέος

Γράφτηκε από τον
«Θα φορέσω γραβάτα όταν κουρέψουμε το χρέος» ήταν η φράση που ο Αλ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, έλεγε σε όσους συνομιλητές του επέμεναν να τον ρωτούν αν θα φορέσει γραβάτα την ημέρα που θα κέρδιζε τις εθνικές εκλογές και θα ορκιζόταν Πρωθυπουργός.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Παιχνίδια με τα ειδικά μισθολόγια

Γράφτηκε από τον
Μετά την ψήφιση των επώδυνων μέτρων για τις μειώσεις στις συντάξεις και την αύξηση της φορολογίας τη διετία 2019-2020 από τη Βουλή, οι δανειστές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το «παιχνίδι» των τροπολογιών που έγινε στη Βουλή για να περάσουν τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών και τ.
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 09:00

Πυρετός στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος

Γράφτηκε από τον
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ότι τη Δευτέρα θα αποφασισθεί η τελική λύση από το Eurogroup». Με αυτές τις 30 λέξεις κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας προς «Το Βήμα», μετά και από την ψήφιση των μ.