Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:21:06 μμ

Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε το Σάββατο τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών της Ένωσης να "αποδείξουν" ότι είναι οι "ηγέτες της Ευρώπης" σε ομιλία του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Ρώμης.
Περίεργο περιστατικό που προκάλεσε τον τραυματισμό από επίθεση ....σκυλιών πιτ μπουλ αστυνομικών που φρουρούσαν την κατοικία του υπουργού Επικρατείας κ Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Πρωταγωνιστές του επεισοδίου φέρεται , σύμφωνα με την ΕΛΑΣκαι μία 33χρονη από την Λετονία η οποία -σύμφωνα με ισχυρισμούς αστυνομικών -"έχει σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο".
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 14:50

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 25η Μαρτίου

Γράφτηκε από τον
Στα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αλλάξει πορεία η χώρα, 196 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, επικεντρώνονται τα μηνύματα των κομμάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από τους ηγέτες της ΕΕ στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη και συνοχή, τονίζοντας ότι μόνον έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblat.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 14:50

Πάολο Τζεντιλόνι: «H Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση»

Γράφτηκε από τον
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει την επανεκκίνηση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την παρέμβασή του στην πανηγυρική Σύνοδο για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών, στο Καπιτώλιο της Αιώνιας Πόλης.
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της Novartis, η παραίτηση το πρωί της Παρασκευής της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξελίξεις συζητήθηκαν επί μακρόν σε πολύωρες συνδιαλέξεις με τους εισαγγελείς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς η κυρία Ράϊκου κατείχε ένα μέρος, πλην όμως σημαντικό, των στοιχείων που θεωρούνται κρίσιμα για την έρευνα αναφορικά με τον φαρμακευτικό κολοσσό_ υπόθεση - «κορωνίδα της διαφθοράς» κατά τον χαρακτηρισμό της ίδιας της εισαγγελέως.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 12:50

Ο Τσίπρας έπεσε στην παγίδα του

Γράφτηκε από τον
Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες μηνών να αλλάξει η ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης που έπρεπε να έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση πιέζεται πλέον ασφυκτικά από τους δανειστές να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα προκειμένου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και .
Πόσο πίστευαν οι ηγέτες των έξι χωρών που ίδρυσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ενωση ότι το δημιούργημα που συνυπέγραψαν στο Palazzo dei Conservatori της Ρώμης, πριν από 60 έτη, στις 25 Μαρτίου 1957, θα άντεχε στον ιστορικό χρόνο; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν θα τη λάβουμε ποτέ, αλλά α.
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 12:50

Η μάχη του Σταυρού στον Πανάγιο Τάφο

Γράφτηκε από τον
Σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ των τριών χριστιανικών κοινοτήτων συνεχίζονται, μετά την παρουσίαση της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου, οι προσπάθειες για τη συνολική στήριξη και ανακαίνιση του Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Ο Σταυρός, σύμβολο της Σταύρωσης, της Ανάστασης και της Σωτηρίας, που .
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 12:50

Αλήθειες και ψέματα για την κυρία Επιθεωρήτρια

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτύρεται με επιστολή της προς «Το Βήμα» η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου επειδή όπως γράφει: «Το δημοσίευμα με τίτλο "Η επιθεωρήτρια έχει νεύρα" είναι ανυπόστατο, ψευδές και κακόβουλο». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αναφέρονται στο δημοσίευμα ψεύδη σε σχέση με φιλικές σχέσει.