Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:41:16 μμ

Ελλάδα

«Αυτό το σκληρό πακέτο μέτρων δεν είναι ακόμη μνημόνιο, αλλά 'μνημόνιο εις την τετάρτην', γιατί προστίθεται στα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλασιάζει τα βάρη στον λαό» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 13:50

Βαρουφάκης: «Ναι, έχω κόλλημα με το χρέος»

Γράφτηκε από τον
Με ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, να ανοίξει την εκδήλωση του DiEM25 στο Σπόρτινγκ. Με ένα θεατρικό μονόπρακτο, «Το Δέντρο» που περιγράφει γλαφυρά τις αλλαγές που συντελέστηκαν στις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων από την υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2010, και με χαιρετισμούς από μέλη του DiEM25 σε ολόκληρο τον κόσμο , όπως τον Νόαμ Τσόμσκι , τον Μπράιαν Ίνο και την Ναόμι Κλάιν, ο Γιάνης Βαρουφάκης συστήθηκε στο Αθηναϊκό κοινό.
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κύκλος των εμπλεκομένων εταιρειών του χώρου του φαρμάκου στο σκάνδαλο της Novartis, προκαλώντας τριγμούς στην ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνον.

Στοιχεία και πληροφορίες που έχουν φθάσει στις Αρχές, «ακουμπούν» ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με διεθνή παρουσία και εργοστάσια σε περισσότερες της μιας χώρες της Ευρώπης, αλλά προσώρας δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες για να ανοίξει ακόμη ένας φάκελος με ονοματεπώνυμο στην υπόθεση.
Η επέκταση της δράσης των αντιεξουσιαστών εκτός των Εξαρχείων, η τάση «διεύρυνσης» της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας», οι ένοπλες επιθέσεις χωρίς ανάληψη ευθύνης, οι νέες επιθέσεις με στόχο μέσα μαζικής μεταφοράς και η επίδειξη «ισχύος» των αντιεξουσιαστών με το κάψιμο του φυλακίου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχουν σκορπίσει ανησυχία της ΕΛ.
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 08:50

Ποδηλατική εξερεύνηση της Πίνδου

Γράφτηκε από τον
Η Πίνδος είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας, με μήκος 230 χλμ. και πλάτος 70 χλμ. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό σύμπλεγμα βουνών, κορυφών, υψιπέδων, κοιλάδων και φαραγγιών που διασχίζει τη Δυτική Ελλάδα.
Από τις 4 έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν φέτος οι εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού και για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό», θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, για τα μαθήματα γενικής Παιδείας και ομάδων προσανατολισμού.
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 01:50

Τέσσερις κακοποιούς συνέλαβε η ΔΙΑΣ

Γράφτηκε από τον
Στην σύλληψη τεσσάρων ποινικών από τα δυτικά προάστια που επιδίδονταν σε κλοπές, διαρρήξεις, αλλά και ληστείες στην περιοχή του Π. Φαλήρου προχώρησε η ομάδα ΔΙΑΣ, το βράδυ της Τετάρτης ύστερα από καταδίωξη.
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

Η ρύθμιση αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η μυστική ψηφοφορία εκπαιδευτικών για την ανάδειξη διευθυντών σχολείων.
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 22:04

O ΤAP συμπληρώνει έναν χρόνο κατασκευής

Γράφτηκε από τον

Αύριο σημειώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), ένα από τα μεγαλύτερα και πιο στρατηγικά έργα ενεργειακής (φυσικό αέριο) υποδομής στην Ευρώπη. Οι δραστηριότητες σε κάθε μία από τις τρεις χώρες που φιλοξενούν τον αγωγό είναι εντός χρονοδιαγράμματος, εντός στόχων, και εντός προϋπολογισμού.

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 00:50

Απεργία εργαζομένων τοπικής αυτοδιοίκησης

Γράφτηκε από τον
Λουκέτο για τέσσερις μέρες μπαίνει από το Σάββατο 20 Μαΐου στους Δήμους, λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.