Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:34:21 μμ

Ελλάδα

Την απόφαση να μειωθεί η επιβάρυνση από τις αυξημένες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω αναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα».
«Δεν έρχομαι για να ακυρώσω τους παλαιότερους, αλλά για να κινητοποιήσω τους νεότερους». Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι το σύνθημά του για «αλλαγή γενιάς» σημαίνει την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα «αλλαγή νοοτροπίας» και δεν κρύβει ότι θέλει να φέρει στο πρ.
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Οι διεκδικητές και η δυναμική τους

Γράφτηκε από τον
Σε λιγότερο από τριάντα ημέρες η Κεντροαριστερά θα έχει εκλέξει τον επικεφαλής του νέου φορέα της. Από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πλήθος που συγκεντρώνεται στις εκδηλώσεις των υποψηφίων και τη δυναμική την οποία τους προσδίδουν οι συμμαχίες που έχουν συναφθεί .
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Για πες μας τι θα κάνεις, κύριε Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον
Tην Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο εντυπωσιακό κτίριο Μπερλεμόντ, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και κατευθύνθηκε στον 13ο όροφο. Το εσωτερικό του κτιρίου, σε αντίθεση με την πρόσοψή του, αποθεώνει την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και το εστιατόριο του 13ου ορόφου δεν αλλάζει τ.
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Η αξιολόγηση και τα «μυστικά» της εξόδου από το Μνημόνιο

Γράφτηκε από τον
Ο δρόμος μιας «καθαρής εξόδου» από το τρίτο Μνημόνιο δεν θα είναι καθόλου εύκολος για την Αθήνα και η πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ταχεία ολοκλήρωση τουλάχιστον δύο αξιολογήσεων ως τον Ιούνιο του 2018.
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Οταν ο Αλ. Τσίπρας ξεσπάθωνε κατά των εξοπλισμών

Γράφτηκε από τον
Το ζήτημα της δραστικής μείωσης των στρατιωτικών δαπανών αποτελούσε πάντα κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ο τότε Συνασπισμός προέβαλλε τη θέση για αμοιβαία δραστική και ισόρροπη μείωση των στρατιωτικών εξοπλιστικών δαπανών Ελλάδας - Τουρκίας ώστε να σταματήσει ο φαύλος .
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Τα σκοτεινά σημεία της «συμμαχίας»

Γράφτηκε από τον
Ενα μετέωρο (σε πρώτη φάση) και ενδεχομένως επικίνδυνο διπλωματικό, γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 09:00

Τι είπαν, τι συμφώνησαν Τσίπρας - Τραμπ

Γράφτηκε από τον
Σε περιπτώσεις όπως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λογική του «άσπρου-μαύρου» σπανίως ισχύει και ακόμα σπανιότερα αποδίδει την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «διπλωματικά άκομψη» αποστροφή Τραμπ περί της αναβάθμισης των F-16 επισκίασε τα όποια οφέλη προέκυψαν απ.
Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2017 02:00

Κλειστό την Κυριακή το κέντρο λόγω «31ου Γύρου Αθήνας»

Γράφτηκε από τον
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00 με 14.00, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, λόγω της διεξαγωγής του «31ου Γύρου Αθήνας».
Στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο των μαχών στο Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε εδώ με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος» ανέφερε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ.