Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 5:52:58 πμ

Ελλάδα

«Με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ανθρώπων δεν παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια. Είναι απαράδεκτο», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
H NΔ κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρόταση της, προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.
Έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες πολιτικοί να πείσουμε τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται αδίκως επί 4 μήνες στην φυλακή υπογράμμισε σε δηλώσεις της την Πέμπτη η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Με την οργή των συγγενών να ξεχειλίζει εναντίον του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, συνεχίζεται η δίκη του 58χρονου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Θα πεθάνεις αλήτη» φώναζαν οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη μόλις αντίκρισαν τον 58χρονο να προσέρχεται στα δικαστήρια με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους συγκρατήσουν.
Πορτοκάλια αγνώστου προελεύσεως συνολικού βάρους 2.270 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Πειραιά, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά, 190 πλαστικά κιβώτια με πορτοκάλια βάρους 2.270 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

Την ανάγκη να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την επίλυση περιφερειακών και διεθνών διαφορών και να προχωρήσει ο διάλογος με τη Ρωσία επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στο δείπνο εργασίας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Νέα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με το Μετρό αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή 15 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.

Η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη που συγκλονίζει το Πανελλήνιο θα διαλευκανθεί μετά από τις καταθέσεις των 6 νεαρών που «δείχνει» με τα σημειώματά του.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί και οι ψυχολόγοι που έχουν κληθεί να βγάλουν συμπεράσματα για την τραγωδία, μπορούν να πουν ορισμένα πράγματα για την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν ο νεαρός.
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 08:50

Στο ΝΑΤΟ με πρόσκληση η Βόρεια Μακεδονία

Γράφτηκε από τον

Οι μάσκες για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο έπεσαν. Η «Βόρεια Μακεδονία» πήρε επίσημο προσκλητήριο για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, οι αξιωματούχοι ήδη καλωσορίζουν το 30ομέλος, υπουργοί ξένων χωρών μιλούν απροκάλυπτα για «Μακεδονία» χωρίς καν τον γεωγραφικό προσδιορισμό και η κυβέρνηση παίζει ακόμη πολιτικά παιχνίδια.