Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 7:16:48 πμ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 17:00

Σ.Κοντονής: Η ΝΔ παραπληροφορεί και αυτογελοιοποιείται

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία «παραπληροφόρηση» και «αυτογελοιοποίηση», εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Με αφορμή δήλωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Κανάλι της Βουλής, ως προς το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου («Πας στο ΚΕΠ και αλλάζεις φύλο»), ο υπουργός συστήνει στη Ν.
Δ. να διαβάζει τα νομοσχέδια που κατατίθενται στο Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι «η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αυτογελοιοποιείται όσο θέλει, δεν έχει όμως το δικαίωμα να ευτελίζει τον θεσμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε τέτοιο βαθμό».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί η δήλωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Κανάλι της Βουλής, σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. «Πας στο ΚΕΠ και αλλάζεις φύλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την πηγή της παραπληροφόρησης, δηλαδή το ίδιο του το κόμμα.

»Πρόκειται για εκτεταμένη παραπληροφόρηση που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και τώρα» τόνισε σήμερα το πρωί μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής.

»Συνιστούμε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να διαβάζουν τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή.

»Τέλος, επισημαίνουμε ότι η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αυτογελοιοποιείται όσο θέλει, δεν έχει όμως το δικαίωμα να ευτελίζει τον θεσμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε τέτοιο βαθμό».

Πηγή: Το Βήμα