Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 19:54

Γεωργαντάς: Πλήρης απαξίωση του Κιλκίς!

«Περί τα τέλη του 2014 η τότε Κυβέρνηση με το υπ’ αριθμ. 104 Π.Δ ενέκρινε τη σύσταση νέου Οργανισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.
«Σημαντική τομή στον Οργανισμό αυτό αποτέλεσε η απόφαση για την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ειδικότερα αποφασίστηκε με το άρθρο 18 του αναφερόμενου Π. Δ η ίδρυση Εφορειών Αρχαιοτήτων σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Έτσι ιδρύθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς και χωρική αρμοδιότητα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.


Το Π. Δ τέθηκε σε ισχύ από 29.10.2014 και προέβλεπε τη στελέχωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς με 17 στελέχη όλων των ειδικοτήτων. Δυστυχώς το αμέσως επόμενο διάστημα δεν υπήρξε το απαιτούμενο εκείνο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου στο Κιλκίς για τη στέγαση της υπηρεσίας.
Αποκορύφωμα της πλήρους αδιαφορίας της σημερινής κυβέρνησης και του συγκεκριμένου Υπουργείου για τα ζητήματα του Κιλκίς αποτελεί η πρόταση για το νέο σχέδιο οργανισμού του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού. Σύμφωνα με αυτό από όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας σε τέσσερις μόνο γίνεται συγχώνευση των Εφορειών Αρχαιοτήτων και δυστυχώς μια από αυτές είναι του Κιλκίς, η οποία συμπεριλαμβάνεται πλέον σ’ αυτή της Θεσσαλονίκης με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Είναι απαράδεκτο η Κυβέρνηση να ακυρώνει μ’ αυτό τον τρόπο μια πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης και μάλιστα σε λίγους μόνο νομούς μέσα στους οποίους είναι και το Κιλκίς. Ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να αλλάξει καθώς είναι αναγκαίο και στο Κιλκίς να λειτουργήσει μια υπηρεσία που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Αρχαιολογικού μουσείου και θα υποστηρίξει τα ανασκαφικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή.
Η υποβάθμιση του Κιλκίς πλέον είναι ορατή σε κάθε επίπεδο και δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτός.»

 

Αποσπάσεις Αστυνομικών
με καταγωγή από το Κιλκίς

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς συναντήθηκε χθες , 6 Φεβρουαρίου 2017, στη Βουλή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Ο κ. Γεωργαντάς του επισήμανε την αναγκαιότητα οι αστυνομικοί οι οποίοι αποσπώνται στο Κιλκίς για την κάλυψη των αναγκών, λόγω της ύπαρξης Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων, να έλκουν την καταγωγή τους από το νομό. Του ανέφερε ότι τελευταία δεν ανανεώθηκαν κάποιες αποσπάσεις αστυνομικών που έχουν καταγωγή από το Κιλκίς ενώ ανανεώθηκαν άλλων αστυνομικών από όμορους νομούς. Η αποδοχή ενός τέτοιου αιτήματος από την Ελληνική Αστυνομία,  το οποίο έχει ζητήσει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς, είναι απόλυτα δίκαιο καθώς αναγνωρίζει την ιδιαίτερη επιβάρυνση που έχει υποστεί ο νομός από τις προσφυγικές ροές.
Ο Υπουργός συμφώνησε για την αναγκαιότητα να υπάρχει προτεραιότητα στα αιτήματα των αστυνομικών από τον νομό Κιλκίς και δεσμεύτηκε σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις.

Μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς
Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ. Γεωργαντάς συνυπέγραψε  με άλλους σαράντα οχτώ Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  ερώτηση προς τον  Υπουργό Εσωτερικών με θέμα τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Οι βιουλευτές ρωτούν τον κ. Υπουργό:
1. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ως οφείλει, άμεσα στη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (ΠΠΥ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου;
2. Έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την μονιμοποίηση όσων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης έχουν το δικαίωμα αυτό;
3. Θα ανανεώσει για τους υπόλοιπους ΠΠΥ την πενταετία για την απασχόλησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα;»