Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:46

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει
ο Φώτης
Ζάικος

 

Πλαγιά – Κιλκσιακός 0-3
Η διαφορά ήταν στην ποιότητα
Ο Κιλκισιακός είναι ποιοτικότερη ομάδα, ήταν  και σοβαρός όπως στην Πλαγιά το περασμένο Σάββατο οπότε η νίκη του ήρθε φυσιολογικά. Μάλιστα στο 40’ με το σκορ στο 0- 2 η Πλαγιά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρωσίδη με δεύτερη κίτρινη και δοθέντος ότι παρατάχθηκε με 11άδα ανάγκης λόγω πολλών απουσιών  ο αγώνας κρίθηκε οριστικά.


Δυνατός αέρας στην έδρα της Αναγέννησης, με τον Κιλκισιακό αν και τον είχε κόντρα να παίρνει τη κατοχή από το ξεκίνημα και στο 13' να ανοίγει το σκορ.
Ο Γιώργος Σαπανίδης γύρισε ωραία το σώμα του από τον άξονα και με δεξί σουτ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα η Πλαγιά έχασε ευκαιρία με τον Παπουνίδη που δε μπόρεσε να υποδεχθεί σωστά τη μπάλα.
Στο 20' ο Δρόσος βρήκε χώρο έξω από τη περιοχή έπιασε το μονοκόμματο σουτ και η μπάλα κατέληξε πρώτα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στο βάθος της εστίας για το 2-0. Από εκεί και μετά είχαμε κάποια μακρινά σουτ από τις δύο ομάδες που δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες.
Οι γηπεδούχοι στο 40' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρωσσίδη.
Με το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και την ακόμη καλύτερη εμφάνιση στην επανάληψη, οι παίκτες του Μάκη Δανδίκα έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και δημιούργησαν φάσεις.
Ο τερματοφύλακας Διαμέλας σταμάτησε τους Πολύζο και Δρόσο, όμως στο 70' ήρθε και το τρίτο τέρμα του ΑΟΚ.
Μακρινό σουτ του Κουραλίδη, ο Διαμέλας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπελίτσας δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
Το Σάββατο ο Κιλκισιακός πηγαίνει στην Αργυρούπολη και θέλει να φτάσει σε ένα ακόμη "τρίποντο" και ίσως να πανηγυρίσει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.
ΠΛΑΓΙΑ: Διαμέλας, Ι. Λαζαρίδης, Κατικαρίδης, Μαυρόπουλος, Γεωργιάδης, Δημόπουλος, Αλτιπαρμακίδης, Τσαχουρίδης, Παπουνίδης (66' Στρατέλης), Βασιλειάδης, Ρωσσίδης.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Ζάικος, Μίλκας, Ραφαελίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ρετσινάς, Πολύζος (63' Σ. Παπαδόπουλος), Μπελίτσας, Σαπανίδης, Βαχανελίδης (56' Κουραλίδης), Σαβελίδης, Δρόσος (71' Καμπεράι).


Π. Αγιονέρι- Γουμένισσα 3-2
Πήρε ανάσα
Με εντεκάδα ανάγκης λόγω πολλών απουσιών παρατάχθηκε το Πάικο και ο Ατρόμητος δεν έχασε την ευκαιρία. Στο 4’ ο Δεμουρτζίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο ίδιος παίκτης στο 32’ με πλασέ διεύρυνε το προβάδισμα σε 2-0. Ο Αρδάλης μείωσε σε 2-1 και στο 68’ ο Καραλής πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Παρότι το Πάικο σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια του Ατρόμητου – ένα είχαν και οι γηπεδούχοι-  δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ στο 87’ με τον Καραντζιά. Καλό παιχνίδι με πέντε γκολ και βαθειά βαθμολογική ανάσα για τον Ατρόμητο.

 

Άγιος Χαράλαμπος – Επτάλοφος 3-2
Ψυχωμένος Ποντιακός
Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι γηπεδούχοι απέναντι στον ισχυρό ΠΑΟΝΕ που μάλιστα προηγήθηκε στο 10’ με τέρμα του Κόλα. Ο Ποντιακός ανέβηκε, έκανε ευκαιρίες αλλά το ημίχρονο τον βρήκε ηττημένο. Στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης όμως ισοφάρισε με πέναλτι που εκτέλεσε ο Νούκα και με τον ίδιο παίκτη πέρασε μπροστά στο 60’. Ο Αγραφιώτης διεύρυνε σε 3-1 στο 65’ και ο Επτάλοφος απλά μείωσε στο 77’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Αποστολίδης.


ΑΕ Πολυκάστρου – Πεδινό 1-2
Σε ένα δίλεπτο ανέτρεψε την κατάσταση
Μονόλογος το π΄ρωτο ημίχρονο για τους τυπικά γηπεδούχους πολυκαστρινούς – ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Ποντοηράκλειας – που προηγήθηκαν στο 9’ με τον Γκέρτσο, είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες κι ένα δοκάρι, αλλά δεύτερο τέρμα δεν πέτυχαν.
Το Πεδινό προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά και να μην δεχθεί άλλο γκολ, τα κατάφερε και στην επανάληψη αντεπιτέθηκε και σε ένα δίλεπτο ανέτρεψε την κατάσταση. Στο 49’ ο Δασκάλου ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ «α λα Κεραμιδά» και στο 50’ ο Βαλασάκης με κεραυνό σημάδεψε το παραθυράκι της αντίπαλης εστίας και…1-2.
Οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν στην συνέχεια και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη τους επί μιας σπουδαίας ομάδας.  

 

Μεγάλη Βρύση – Αργυρούπολη 5-0
Με σύμμαχο και κόντρα τον αέρα
Με πρωταγωνιστές τον Δ. Παπαδόπουλο που πέτυχε τρία τέρματα και τους Ασημακίδη και Διονυσιάδη που συμπλήρωσαν τα συνολικά πέντε γκολ ο Αστέρας Μεγάλης Βρύσης επέβαλε την ανωτερότητά του τόσο στο α’ ημίχρονο όταν είχε σύμμαχο τον αέρα όσο και στην επανάληψη. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση κι έχασε δίκαια.

 

Κρηστώνη – Αλέξανδρος Κιλκίς 2-4
Δυο επί δυο
Οι φιλοξενούμενοι ήταν άκρως παραγωγικοί καθώς φημίζονται για την επίθεσή τους κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημιά στα μετόπισθεν και η επιτυχία ήρθε.  Σε ένα δίλεπτο, στο 25’ και 26’ αιφνιδίασαν και με τους Ορφανίδη και Ιωαννίδη πέτυχαν δυο τέρματα.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και αρχικά στο 58’ ο Τζεβελέκης μείωσε για να ισοφαρίσει ο Κουτσάγιας λίγο αργότερα.
Ο Ιωαννίδης όμως επανήλθε για τους φιλοξενούμενους και με εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα ξανά στον Αλέξανδρο και λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης ο έτερος «Καππαδόκης» Ορφανίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Ωραίο παιχνίδι με έξι τέρματα. Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ στο δημοτικό γήπεδο Κιλκίς αντιμετωπίζει στον τελικό Κυπέλου της ΕΠΣ τον Επτάλοφο.

 

Πολύπετρο – Αξιούπολη 8-1
Αμείλικτος ο Μακεδονικός
Δεν χαρίστηκε ούτε στην έκταση του σκορ ο Μακεδονικός τον Εθνικό και από το πρώτο ημίχρονο τον φιλοδώρησε με πέντε τέρματα. Στην επανάληψη συνέχισε με την ίδια επιθετικότητα και σημείωσε άλλα τρία τέρματα στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Έτερον ουδέν.