Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 20:46

Καθηγητές ΕΠΑΛ: Εμάς δεν μας σκέφτεται κανείς;

Τη διαμαρτυρία τους για τη στέγαση των στελεχών της διοικητικής και γραμματειακής λειτουργίας του 2ου ΕΠΑΛ σε επικίνδυνο οίκημα και την αδράνεια των ιθυνόντων να βρουν λύση εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Αναφέρει ο σύλλογος:
Ερώτηση προς τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και τις λοιπές αρμόδιες αρχές. Τι ακριβώς σκέπτεστε να κάνετε για τους καθηγητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. που εξακολουθούν να εργάζονται και να περιφέρονται στο επικίνδυνο κτίριο για τις Γραμματειακές και Διοικητικές ανάγκες τους;


Οι μαθητές βέβαια απομακρύνθηκαν, αλλά και γι’ αυτούς οι ώρες των μαθημάτων εξακολουθούν να είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες γιατί οι αίθουσες που βρέθηκαν δεν επαρκούν ή κάποιες δεν ετοιμάστηκαν ακόμη.
Επιπλέον, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς τα εργαστήρια (ειδικά για κάποιες ειδικότητες) γίνονται με προβληματικό τρόπο γιατί και τα κτίρια, όπου αυτά λειτουργούσαν, χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ κατά έναν περίεργο προφορικό τρόπο.
Οι γιορτές αλλά και οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχοι στο να δοθεί έγκαιρα λύση. Παρ’ όλα αυτά, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις των φορέων έδωσαν καθυστερημένα μια προσωρινή και κουτσουρεμένη λύση κυρίως για την απομάκρυνση των μαθητών.
ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με αποτέλεσμα οι καθηγητές, λόγω της υποχρεωτικής διεκπεραίωσης των αναγκών του σχολείου σε καθημερινή βάση, να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΤΙΡΙΟ.
Σημειωτέον ότι αυτό συμβαίνει εδώ και τρεις μήνες και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο. Οι καθηγητές είναι άνθρωποι εργαζόμενοι και αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες χαρακτηρισμένες ως επικίνδυνες από το ίδιο το κράτος, που με τις αρμόδιες υπηρεσίες του (Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου) "ξέθαψε" μια καλά κρυμμένη επίσημη γνωμάτευση για την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (που φυσικά θα πρέπει να ερευνηθεί ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΕ βάζοντας σε εν δυνάμει κίνδυνο επί οκτώ χρόνια τόσους και τόσους μαθητές και καθηγητές)
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. ζητάει από την Πολιτεία (Υπερκείμενες Αρχές) να λάβει μέριμνα για το θέμα. Οι ευθύνες είναι μεγάλες γιατί ταυτόχρονα με τους καθηγητές και πλήθος άλλων ατόμων αναγκάζονται να εισέρχονται στα κτίρια για διεκπεραίωση διοικητικών και λειτουργικών αναγκών. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Τι θα γίνει ακριβώς μέχρι το τέλος της χρονιάς με την προβληματική διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ;
Θέλουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μια διαβεβαίωση γραπτή και όχι υποθετικές λύσεις γιατί κινδυνεύουμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ να βρεθεί χωρίς εγγραφές μαθητών το παλιότερο και με πλούσια παράδοση σε επιτυχίες και δράσεις σχολείο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς