Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 22:17

Ε.Ε.Σ: Απονομή πτυχίων της 2ης σειράς των εθελοντών διασωστών

Τη Δευτέρα 13-3-2017 στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα του επιμελητηρίου στο Κιλκίς, η επίσημη τελετή υπόσχεσης - απονομής πτυχίων της 2ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο αντιπερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, η πρόεδρος  του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Σερρών, κ. Θεοδωρίδου Μαρία,  πολυμελής αντιπροσω-πεία του περιφερειακού τμήματος Θεσ/νίκης με επικεφαλή τη Διευθύντριά του κ. Τριανταφυλλίδου Ευγενία, ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ Λάρισας,κ. Μπαρλαγιάννης Θανάσης, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ. Ζιούτα Αικατερίνη και Τσαντάκης Δημήτριος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής , χορηγοί και πλήθος κόσμου.


 Αρχικά στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς κ. Αικατερίνη Φραγγίδου, παρουσίασε τις δράσεις του ΕΕΣ Κιλκίς, οι οποίες με την προσφυγική κρίση έχουν ενταθεί ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τα ιδεώδη του ερυθροσταυρικού κινήματος που στη σύγχρονη συγκυρία είναι περισσότερο επιτακτικά.
Κατόπιν ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Dr. Αντώνιος Αυγερινός καλωσορίζοντας τους νέους Εθελοντές Σαμαρείτες, ανέλυσε με ιδιαίτερη έμφαση τη νέα εποχή που ανατέλλει στον ΕΕΣ, στης οποίας το κέντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος και τα προβλήματά του, μέσα από την επιστροφή στις ιδρυτικές πρωταρχικές αξίες του κινήματος, όπως τις προσδιόρισε ο Ερρίκος Ντυνάν.
Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός του Υπευθύνου των Εθελοντών Σαμαρειτών- Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ κ. Ζεκί Μεμέτ Αλί, ο οποίος κάλεσε τους νέους Εθελοντές να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα και το πάθος της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.
Μετά την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο με τις δραστηριότητες του ΕΕΣ Κιλκίς, ακολούθησε η ορκωμοσία των νέων Σαμαρειτών. Τα πτυχία επέδωσαν ο Πρόεδρος του ΕΕΣ  Dr. Αντώνιος Αυγερινός μαζί με την Πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς κ. Αικατερίνη Φραγγίδου.
Αμέσως μετά επιδόθηκαν από την  Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του περιφε-ρειακού τμήματος Κιλκίς, τιμητικές διακρίσεις στους Κώστα Κωνσταντινίδη φαρμακοποιό και Στέφανο Γαϊτανίδη Πρόεδρο των Μικροπωλητών Κιλκίς, γιατί οι προσφορές τους, αλλά κυρίως η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον ΕΕΣ Κιλκίς δεν έχουν προηγούμενο.
Η όμορφη τελετή έκλεισε με τις έξοχες μουσικές επιλογές της χορωδίας του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως με την άρτια καθοδήγηση της κ. Νατάσας Καβαδία.   
 ΤΟ Δ. Σ.