Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 19:25

Κοντά 300 αγρότες του ν. Κιλκίς αναμένουν ένταξη στους «νέους γεωργούς»

Μια ερώτηση οχτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναδεικνύει και με αριθμούς το μείζον θέμα με αγρότες του νομού που αναμένουν την ένταξή τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι βουλευτές στο ν. Κιλκίς είναι 294 οι αγρότες που έχουν υποβάλλει αίτηση και αναμένουν ένταξη στο πρόγραμμα.

Οι βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο   την εξεύρεση λύσης ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι γεωργοί στην Κεντρική Μακεδονία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών χωρίς να μειωθεί το ποσό ενίσχυσης.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων και με βάση το κατανεμηθέν ποσό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περισσότεροι από 1.200 αιτούντες νέοι γεωργοί δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στο σχετικό μέτρο, επισημαίνουν.
Στο κείμενο της Ερώτησης  αναφέρεται ακόμη η κατανομή ανά νομό των αιτήσεων που αναμένουν ένταξη σε επίπεδο Κ. Μακεδονίας, ως εξής:   Π.Ε. Ημαθίας 376, Π.Ε. Κιλκίς 294, Π.Ε. Πέλλας 954, Π.Ε. Πιερίας 200, Π.Ε. Σερρών 772, Π.Ε. Χαλκιδικής 388). Αριθμός σημαντικά υψηλός για να μην προβλεφθούν οι αναγκαίες ενέργειες.