Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 21:16

Σκληρός ο Φαχουρίδης με το …παρακράτος

Πήρε ανάποδες ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης με την απάντηση που έστειλε στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο επενδυτής που αγόρασε το ξενοδοχείο στις Μουριές και «φιλοξενεί» περισσότερους από 200 πρόσφυγες.
«Απαντά ο επενδυτής πως δεν έκανε συμφωνία με το κράτος, μα ακόμη χειρότερα, έκανε με το παρακράτος», τόνισε ο Φαχουρίδης και αναφέρθηκε στον (παρακρατικό) ρόλο που παίζουν οι ΜΚΟ στο προσφυγικό ζήτημα, μιλώντας με τα χειρότερα γι’ αυτές.


«Γιατί θα πρέπει οι χρηματοδοτήσεις να πηγαίνουν στις ΜΚΟ και το έργο αυτών να μην το αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος;» αναρωτήθηκε ο Φαχουρίδης. Και ο αφιλότιμος δεν λυπήθηκε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-διοικητές των κέντρων προσφύγων που βρίσκονταν στην αίθουσα και που πληρώνονται μέσω …ΜΚΟ, τον εκδότη Γιώργο Περπερίδη και το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καραμπίδη.
Κανείς τους όμως δεν απάντησε στα όσα σκληρά είπε ο κ. Φαχουρίδης για τους εργοδότες τους, τις διάφορες περίεργες ΜΚΟ, που κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκουν τα λεφτά και κανείς δεν γνωρίζει που τα σκορπούν, εξαγοράζοντας ακόμη και συνειδήσεις.

 

Blog ρατσισμού και ακροδεξιάς
Εντάξει, στο διαδίκτυο ευδοκιμούν όλα τα φρούτα και το περιβάλλον ευνοεί να …ανθίζουν οι λαϊκιστές, οι ρατσιστές και οι φασίστες. Γενικώς τα άκρα αρέσκονται να περπατούν στους “δρόμους” του διαδικτύου.
Και στο νομό Κιλκίς ευδοκιμεί αυτό το φρούτο, όπου σε blog ο ρατσισμός και οι ακροδεξιές ιδέες προωθούνται με μαεστρία και άνεση. Και μέσα εκεί, ωσάν μαϊντανούς, βλέπουμε κατά καιρούς να εμφανίζονται και οι βουλευτές του …συνταγματικού τόξου, ακόμη και αυτός –δυστυχώς- της …αριστεράς και άλλοι «προοδευτικοί» πολιτικοί!
Τίποτα δεν έχουν ακούσει για το «αυγό του φιδιού» ή απλά πιστεύουν πως τους ευνοούν αυτές οι συναναστροφές;

 

Ενταση και αποχώρηση
Δημήτρη Δημητρίου
Ενταση αλλά και αποχώρηση είχαμε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλου Μουριών, Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως το αντιπλημμυρικό έργο που έγινε στο κέντρο του Σ.Σ. Μουριών έχει χωρίσει τον οικισμό στα δυο και θα πρέπει να παρθούν μέτρα.
Αυτό όμως που προκάλεσε την ένταση ήταν η επισήμανσή του πως για τις επισκευές που χρειάστηκαν να γίνουν στο πλημμυρισμένο Πολιτιστικό Κέντρο των Μουριών αγοράσθηκε από κατάστημα του οικισμού ανταλλακτικό αξίας 38 ευρώ, αλλά από το δήμο δεν πληρώνεται γιατί θα έπρεπε να είχε αγορασθεί από άλλο κατάστημα με το οποίο υπάρχει ανοιχτός λογαριασμός του δήμου.
«Έχετε απορρίψει καταστήματα και ο δήμος δεν συνεργάζεται με όλα, αλλά την ίδια στιγμή τα φορολογεί όλα;», ρώτησε ο κ. Δημητρίου, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του.
Η απάντηση που δόθηκε δεν ικανοποίησε τον κ. Δημητρίου και όταν ο πρόεδρος, Δημήτρης Κυριακίδης, του επισήμανε πως στη διαδικασία των επερωτήσεων δεν μπορεί να γίνει διάλογος και πως μπορεί να επανέλθει στο επόμενο συμβούλιο, ο κ. Δημητρίου αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας πως οι κάτοικοι δεν μπορούν να περιμένουν ένα μήνα για να έχουν απαντήσεις σε τέτοια θέματα.
***
Πάντως, λίγο μετά ο Δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης ανέφερε πως το αντιπλημμυρικό έργο που έγινε ήταν πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και κυρίως των επαγγελματιών του κέντρου, που σε κάθε δυνατή βροχή έβλεπαν τα καταστήματά τους να πλημμυρίζουν. Ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων.