Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 21:32

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει
ο Φώτης
Ζάικος.

 

Αργυρούπολη- Κιλκισιακός 1-4
Και μαθηματικά πρωταθλητής
Μια ακόμα νίκη, αυτή του Σαββάτου επί του Ηρακλή και  ο Κιλκισιακός  στέφθηκε  πρωταθλητής μέσα στην Αργυρούπολη και  επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική, σφραγίζοντας τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν!
Μια χρονιά εντυπωσιακή για τον Κιλκισιακό.. Με 62 βαθμούς, 20 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 22 παιχνίδια, και 21 βαθμούς διαφορά, δεν άφησε κανένα περιθώριο στις άλλες ομάδες.


Το Σάββατο μπήκε δυνατά στην Αργυρούπολη και άνοιξε το σκορ στο 8' με γυριστό σουτ του Γιώργου Σαπανίδη.
Στο 17' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ανδρέας Σερταρίδης.
Γρήγορα όμως οι παίκτες του Μάκη Δανδίκα έψαξαν και πάλι το προβάδισμα, και στο 35' ο Βλάντο Σαβελίδης "μυρίστηκε" το λάθος και από κοντά έκανε το 2-1 υπέρ του ΑΟΚ.
Στο 62' ο Σαβελίδης κέρδισε πέναλτι, με τον Κώστα Ραφαελίδη να σημαδεύει σωστά για το 3-1. Ο Κιλκισιακός είχε και άλλες ευκαιρίες με τους Μίλκα, Ραφαελίδη, Καμπεράι και τελικά πέτυχε το 4-1 στο 88' με τον Ραφαελίδη με σουτ μέσα από τη περιοχή.
Η Αργυρούπολη είχε δύο καλές στιγμές με τους Σερταρίδη στο 75', πρόλαβε ο Ματενζίδης και έβαλε τη κόντρα, και τη κεφαλιά του Μπάμπη Μιχαηλίδη που βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού στο 83'.
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Σιδηρόπουλος, Τότσι (36' Μιχαλόπουλος), Ασίκης (71' Μιχαηλίδης), Λουνής, Ευθυμιάδης, Σερταρίδης, Πρόγια (20' Παππάς), Χειμωνίδης, Αποστολίδης, Παπάκης, Τορνικίδης.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Αβραμίδης, Μίλκας, Ραφαελίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Κουραλίδης, Σαβελίδης, Σαπανίδης (57' Λογγινίδης), Καμπεράι, Βαχανελίδης (71' Παπαδόπουλος), Νικολαΐδης (57' Ευθυμιάδης).

 

Εθνικός Αξιούπολης – ΑΕ Πεδινού 1-6
Τρεις επί δυο
Ο υποβιβασμένος Εθνικός δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση στο Πεδινό που αγωνίζεται να ξεφύγει από τα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.  Πάντως οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Καϊσίδη.
Για το πεδινό από δυο τέρματα σημείωσαν οι Μαλάτος, Αβραμίδης και Δασκάλου.

 

Αστέρας Μ. Βρύσης – Κρηστώνη 1-2
Παραμένει θηρίο ο ΠΑΟΚ
Καλό και δυνατό παιχνίδι έγινε στη Μ.Βρύση. Όπου ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως παραμένει πάντα μια ισχυρή ομάδα ικανή να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο. Μόλις στο 6’ οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με τον Ιωαννίδη και προηγήθηκαν 0-1. Στο ημίωρο ο Αστέρας δέχθηκε δεύτερο πλήγμα καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη ο τερματοφύλακάς του. Παρά ταύτα βρήκε το κουράγιο και ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι από τον Δ. Παπαδόπουλο.
Στην επανάληψη και στο 69’ ο ΠΑΟΚ με τον Ρουστέμι πέτυχε δεύτερο τέρμα αλλά λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο Τσοπουζίδης για να επέλθει αριθμητική ισορροπία στις δυο ομάδες. Παρά τις προσπάθειες, κυρίως του Αστέρα, για γκολ, δεν άλλαξε τίποτε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟΚ έφυγε από μια δύσκολη έδρα με το τρίποντο.

 

Επτάλοφος – Πάικο 2-0
Στην επανάληψη ήταν ΠΑΟΝΕ
Μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι όταν κεφαλιά του Χατζηασλανίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη δεν βρήκε και πάλι στόχο καθώς πρόλαβαν να διώξουν οι αμυντικοί. Μετά το 15λεπτο ο ΠΑΟΝΕ απείλησε όταν δυνατό σουτ του Κοτσαμποϊκίδη τράνταξε το δοκάρι του Δουλκερίδη.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΝΕ πίεσε, βρήκε χώρους και προειδοποίησε στο 56’ όταν μακρινό σουτ του Κόλα βρήκε και πάλι το δοκάρι του Δουλκερίδη.
Το σκορ άνοιξε στο 65’ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Παντελιάδη ο Αποστολίδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 και 10 λεπτά αργότερα ο Παντελιάδης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 

Αλέξανδρος Κιλκίς – ΑΕ Πολυκάστρου 0-3
Φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών
Κρίμα που σε ένα ωραιότατο παιχνίδι με δημιουργία πολλών επικίνδυνων φάσεων και χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν ήταν λιγοστοί οι φίλαθλοι που το απόλαυσαν. Γεμάτο και ανοιχτό παιχνίδι με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη με κορύφωση το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κετικίδης για τους γηπεδούχους και απόκρουσε ο Παπαδόπουλος των φιλοξενουμένων.
Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσαν τα τρία πανέμορφα τέρματα της ΑΕΠ όλα με …δράστη τον Γκέληνο. Το ένα ωραιότερο  από το άλλο.

 

Π. Αγιονέρι – Αγιος Χαράλαμπος 0-3
Πλήρωσε την αστοχία του
Και οι δυο ομάδες είναι με το ένα μόνο  πόδι έξω από την επικίνδυνη ζώνη και ο Ποντιακός με την εκτός έδρας νίκη του επί του Ατρόμητου έλαβε πολύτιμο (βαθμολογικό) οξυγόνο.
Ο Ατρόμητος έκανε πολλές φάσεις αλλά διακρίθηκε για την αστοχία των παικτών του. Σε αντίθεση με τον Ποντιακό που του βγήκαν όλες οι φάσεις. Στο 32’ με τον Νέμε, στο 60’ και στο 75’ με τον Νούκα πέτυχε τρία γκολ και έφυγε με «χρυσό τρίποντο»  από τη δύσκολη έδρα του Ατρόμητου ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.

 

Πολύπετρο – Πλαγιά 0-3
Στα δύσκολα ο Μακεδονικός
Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε ο Μακεδονικός που ήθελε τη νίκη για να ανασάνει στην μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Βέβαια ακόμα δεν χάθηκε τίποτε, αλλά ήταν μια απώλεια σημαντική η ήττα του Σαββάτου.
Η Αναγέννηση έπαιξε για το γόητρο και την ιστορία  της, ήταν σοβαρή και αξιώθηκε με τρία τέρματα των Παπουνίδη στο 20’, Λαζαρίδη στο 65’ και Κουρουγιαννίδη στο 72’ να φύγει με ισάριθμους βαθμούς από το Πολύπετρο.