Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 21:11

Οι "Κτηριακές Υποδομές" θα αποφανθούν

Οι υπηρεσίες του Κιλκίς είναι αναρμόδιες να γνωματεύσουν υπεύθυνα για τη στατική επάρκεια των σχολικών κτηρίων κι έτσι το θέμα που ανάκυψε με το κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, όπου μαθητές και γονείς ζητούν  υπεύθυνη γνωμάτευση με αφορμή ρηγματώσεις που εμφανίστηκαν στους τοίχους, παραπέμφθηκε από το δήμο Παιονίας στην εταιρεία "Κτηριακές Υποδομές α.ε." που έχει παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη.


Από εκεί λοιπόν αναμένεται η απάντηση εφόσον η υπηρεσία πραγματοποιήσει αυτοψία και σχετική μελέτη.
Να σημειώσουμε επίσης ότι το θέμα αφορά στο παλιό κτήριο του σχολείου κι όχι στο νεότερο όπου και κυρίως γίνονται τα μαθήματα.

 

Έλλειμμα
ενημέρωσης
Με αφορμή τις νεότερες εξελίξεις - δυσμενείς αναμφίβολα- με τη μη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, επανέρχεται στην επικαιρότητα η προετοιμασία του δήμου για την  αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ. Όπου υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Όχι μόνο των δημοτών αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Από όσο θυμόμαστε δυο φορές τουλάχιστον ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής να  οριστεί ειδική συνεδρίαση ή να διατεθεί επαρκής χρόνος για να συζητηθεί το θέμα του ΕΣΠΑ.
Αλλά και η πρότασή του αυτή συνάντησε τη σιωπή της διοίκησης. Δυστυχώς.