Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 20:32

Άρες μάρες...!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθ. Βαρδαλής και Ιωάννης Δελής κατέθεσαν ερώτηση στα μέσα Δεκεμβρίου 2016 προς τους  Υπουργούς  παιδείας και Εσωτερικών για το ζήτημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Διαβάστε τις απαντήσεις και κρίνετε μόνοι σας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών στις 6 Φεβρουαρίου απάντησε πως διαβίβασε τα ερωτήματα στο Δήμο Κιλκίς και στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και μόλις λάβει απαντήσεις θα ενημερώσει τους βουλευτές.


Ο Υπουργός Παιδείας στις 25 Ιανουαρίου απάντησε πως το θέμα είναι αρμοδιότητας του Δήμου Κιλκίς  αφού η σχολική στέγη εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τ.Α. το υπουργείο έχει μόνο επιτελικό ρόλο, αλλά τέλος πάντων θυμήθηκε πως έργα σχολικής στέγης υλοποιεί και η εταιρεία "Κτηριακές Υποδομές α.ε".
Και για το προέχον ζήτημα της στατικής επάρκειας του κτηρίου - όλο το "ζουμί" δηλαδή- αναφέρει πως έψαξε και βρήκε πως από το 2007 είχε ανατεθεί στον ΟΚΣ η μελέτη και η κατασκευή στατικής ενίσχυσης του κτηρίου με δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης με την τότε Νομαρχία!
Επίσης αναφέρει πως έστειλε εναλλακτικές προτάσεις για την προσωρινή στέγαση του λυκείου και τόνισε -sic-  την ανάγκη εξεύρεσης λύσης μόνιμου χαρακτήρα!
Ήγουν άρες μάρες κουκουνάρες ή ο Πόντιος Πιλάτος ζει και βασιλεύει.
Εμείς τους ρωτήσαμε το απλούστερο: Είναι όντως επικίνδυνο το κτήριο και χρήζει στατικής ενίσχυσης και ετούτοι απαντούν  πως το 2007 έγινε μελέτη από τον ΟΣΚ!
Α, να μην ξεχάσουμε: Ο υπουργός έστειλε την ερώτηση και στο Υπουργείο Μεταφορών όπου υπάγονται οι "Κτηριακές Υποδομές" για να απαντήσει κι εκείνο.
Κι ο δόλιος ο διευθυντής του  2ου ΕΠΑΛ Οδυσσέας Φραγγελάκης αναμένει ακόμα, τέσσερις μήνες μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος ύστερα από ελέγχους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κιλκίς, αναμένει λοιπόν, όπως και ο Δήμος Κιλκίς μια υπεύθυνη απάντηση: Μετά και τους σεισμούς του περασμένου Νοεμβρίου είναι όντως ακατάλληλο το κτήριο του ΕΠΑΛ;
Μια αυτοψία χρειάζεται και μια μελέτη από τις "κτηριακές Υποδομές" Και πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες χωρίς καμιά απάντηση.
Τι να πει κανείς;

 

Η εφαρμογή θα ...δείξει
Την απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Δοϊράνη από τις 10 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου επέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Είναι μια απόφαση που υπαγορεύεται από την ανάγκη προστασίας της ιχθυοπανίδας της λίμνης και αφορά τόσο στην επαγγελματική όσο και στην ερασιτεχνική αλιεία.
Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, καθώς λαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μόνο που οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ελέγξουν και την εφαρμογή της.
Διότι η παράνομη αλιεία αποτελεί προσφιλές χόμπι τόσο ημεδαπών όσο και αλλοδαπών ...εραστών της λίμνης. Κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Θα θυμάστε οι παλαιότεροι τις ...ηρωικές εποχές όπου, μεταξύ άλλων, και  παπάδες, χωροφύλακες και λοιποί  ερασιτέχνες ψαράδες πρωταγωνιστούσαν στην παράνομη αλιεία.

 

Και ...εισαγόμενοι ψαράδες
Ο συνάδελφος και καλός φίλος Σταύρος Τζίμας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έγραψε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την εισβολή ψαράδων από Σκόπια και Βουλγαρία σε ποτάμια και λίμνες της Βόρειας Ελλάδας με στόχο τα ...γριβάδια. Μεταξύ των προσφιλών προορισμών είναι και η λίμνη Δοϊράνη, το γριβάδι της οποίας είναι περίφημο.
Επομένως, να έχουμε το νου μας και σε αυτούς. Πέραν των ημεδαπών.