Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 20:30

Ο ψεύτης βοσκός και η αξιολόγηση

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Ο μύθος του ψεύτη βοσκού είναι γνωστός σε όλους, αλλά, παρ’όλα αυτά, θα σας τον θυμίσω με πολύ λίγα λόγια
( Ήταν, λέει, ένα βοσκόπουλο που φύλαγε τα πρόβατα του πατέρα του κοντά στο χωριό του πάνω σε ένα λόφο. Κάποια στιγμή είχε βαρεθεί τη μοναξιά και σκέφθηκε να παίξει ένα παιχνίδι στους συγχωριανούς του. Άρχισε., λοιπόν να φωνάζει: « Τρέξτε χωριανοί λύκοι, λύκοι έπεσαν στα πρόβατα. Βοήθεια! Βοήθεια!».

Οι χωριανοί έτρεξαν μα δεν είδαν πουθενά λύκους και τον μικρό να ψευτοκλαψουρίζει κρυφοχαμογελώντας. Αυτό επαναλήφθηκε άλλη μία φορά και οι χωριανοί ξανάτρεξαν για βοήθεια πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά πράγματι είχαν πέσει λύκοι στο κοπάδι ακούγοντας τις απεγνωσμένες κραυγές του βοσκού για βοήθεια. Τίποτα όμως και πάλι δεν υπήρχαν. Ο μικρός το διασκέδασε με όλη του την ψυχή, αλλά, για κακή του τύχη μια μέρα αργότερα έπεσε κοπάδι λύκων στα πρόβατα κι ο μικρός  άρχισε να ουρλιάζει πως  λύκοι πέσαν στο κοπάδι αλλά κανείς από το χωριό δεν κινήθηκε πιστεύοντας πως ο μικρός κάνει πάλι παιχνιδάκια. ΄Ετσι, έχασε όλο το κοπάδι αλλά και την αγάπη και την εκτίμηση των συγχωριανών του).
Το διηγήθηκα αυτό για να το συνδέσω με τη σημερινή πολιτική κατάσταση όπου όλοι οι πολιτικοί μας συναγωνίζονται στα ψέματα με επικεφαλής τον αρχηγό του κοπαδιού τον κ Τσίπρα και τα πρόβατα που  εν προκειμένω είμαστε όλοι εμείς, ο ελληνικός λαός, δηλαδή. Πιστέψαμε στο βοσκό μας (μικρός κι αυτός) που θέλησε να μας προφυλάξει από τους λύκους (τους προηγούμενους πολιτικούς) και να μας οδηγήσει με ασφάλεια, όχι σε ένα ασφαλές λιμάνι αλλά στο «μαντρί», γιατί εκεί χωνεύονται καλύτερα τα ψέματα. Έτσι, άρχισε η ιστορία με τα διάφορα μικρά και μεγάλα ψέματα του 2014, που πίστεψε ο ελληνικός λαός και τον έκανε Πρωθυπουργό.  Τότε, άρχισε να λέει μεγαλύτερα ψέματα για να καλύψει τα προηγούμενα. Άρχισε από το σχίσιμο των μνημονίων, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για να ανακουφίσει τον φτωχό εργαζόμενο. Ο λαός και πάλι τον πίστεψε και κέρδισε 2 εκλογικές αναμετρήσεις (καλά εγώ έφυγα νωρίς) ΄Ηρθε, όμως, μαζί με τα ψέματα και ο λογαριασμός, οι διαπραγματεύσεις δηλαδή. Έβαλε λοιπόν το σχέδιο σε ποιον θα τον χρεώσουν. Στην αρχή ανέλαβε ο Γιάνης (με ένα ν) και τα έκανε «μαντάρα» όπως γνωρίζει πλέον το πανελλήνιο. Ύστερα συνήλθε το «κογκλάβιο» και αποφάσισε ομόφωνα: Δραγασάκης, Σκουρλέτης, Παππάς, Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος και ολίγον Τσακαλώτος ότι φταίνε οι ξένοι. Αυτοί που μας ζηλεύουν και μας μισούν γιατί όλα τα έκαναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι οι Περικλήδες, οι Σωκράτηδες, οι Αισχύλοι, οι Ευριπίδηδες,οι Αρχιμήδηδες,  οι Μεγαλέξανδροι και δεν άφησαν τίποτα γι αυτούς.
Φταίνε λοιπόν οι ΔΝΤούδες, οι Σόιμπλοι, οι Νταϊσεμπλούδες, τα Γυρογκρούπ και όλοι αυτοί που μας μισούν για την ωραία χώρα μας και τις «επιτυχίες» της.
Δεν μας βοηθάνε να κλείσουμε την αξιολόγηση γιατί (άκουσον! άκουσον!) φάγαμε τα λεφτά τους στα ποτά και τις γυναίκες. Και γιατί, ρε, παλιόφιλοι δε βάλατε και τα καζίνα; Δεν ήρθατε ποτέ στο Κιλκίς ένα Σαββατοκύριακο να δείτε εκατοντάδες συμπολίτες μας που εγκαταβιούν στα καζίνο της γείτονος. Ντροπή να παραλείψετε τέτοια επίδοση και να μας εκθέτετε κ. Ντάισενμπλουμ. Θα διαμαρτυρηθούμε στο φίλο μας Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ. Ας έρθουμε, όμως,  και στο σοβαρό του πράγματος. Είστε ανάξιος κ Ντάισε(μπλουμ) να εκπροσωπείτε το Γοιυρογκρούπ. Είστε διορισμένος από τον κ. Σόιμπλε και το μόνο που σας απομένει είναι να παραιτηθείτε. Νόμιζα ότι οι βόρειοι τους διακρίνει μια τέτοιου είδους ευαισθησία. Εσείς ούτε αυτήν δεν έχετε.
Και μετά απ αυτά κ. Τσίπρα ας έρθουμε στα δικά μας να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο του σημειώματος.  Μην ξαναφωνάξετε λύκος-λύκος γιατί κανείς δεν θα σας πιστέψει.  Είστε μόνος, και, αφήσατε και το κοπάδι μόνο να το λοιδορούν οι κάθε είδους Ντάισενμπλούδες. Αποδειχτήκατε πολύ μικρός (πιο μικρός κι απ τον ψεύτη βοσκό). Γιαυτό ακούστε τι σας λέει σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Αυτοί εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Κάντε το τώρα, πριν είναι πολύ αργά, και για Σας και για τη Χώρα μας.