Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 20:34

Για τιμωρία ας ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωσή τους

Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε όσα δήλωσε ο κ. Βίτσας στο Κιλκίς. Ή μάλλον, να αφιερώσουμε τις δηλώσεις του υπουργού στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν γράφαμε για το γκέτο του Χωρυγίου, εξέδωσαν εκείνη την περιβόητη ανακοίνωση με την οποία διέβλεψαν "υπονομευτές δημοσιογράφους" και το βαρύτερο που ψέλλισαν ήταν "ορισμένες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους" χωρίς καν να κατονομάσουν σε ποιες αποφάσεις αναφέρονταν, αν και κάποια στελέχη λένε πως αναφέρονταν στην επιλογή του διοικητή των κέντρων και όχι για τα κέντρα.

Την ίδια στιγμή δήλωναν πως δεν μπορούν να έχουν άποψη για το ...στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στο Χωρύγι!
Δικαιολογημένα τώρα κάποιοι φωνάζουν για το σκάνδαλο του Χωρυγίου: φέρτε πίσω τα λεφτά μας!
Ως τιμωρία συστήνουμε -και ζητούμε - από τα στελέχη αυτά να ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωσή τους. Προς φρονηματισμό.

 

Μπλέξαμε πάλι με τους αριθμούς;
Αντιμετωπίσαμε τον υπερπληθυσμό προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία. Κι εκεί που κάποτε έφτασαν τους 30.000, τώρα βρίσκονται στα κέντρα μόνο 2.680, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημ. Βίτσας κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς.
Είναι μια ....αισιόδοξη καταγραφή. Εκτός κι αν στο Κιλκίς βρίσκονται οι μισοί από τους 2.680 και στους υπόλοιπους έξι νομούς οι άλλοι μισοί.
Διότι πάνω από 1000 βρίσκονται σίγουρα σε Νέα Καβάλα, Κιλκίς και Σ. Μουριών.

 

Χρονίζουσα τρύπα
σε πεζοδρόμιο
Αναγνώστης μας από την πρώτη ημέρα έκδοσης των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και εξέχων πολίτης του Κιλκίς περιέγραψε, σε επίσκεψή του στην εφημερίδα μας, ένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας για την επίλυση των οποίων δεν απαιτούνται ούτε σπουδαία χρήματα, ούτε σπουδαία οργάνωση.
"Στο πεζοδρόμιο στη διασταύρωση Αριστοτέλους και Περικλέους, υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια μια τρύπα που ταλαιπωρεί τους πεζούς. Πρόσφατα ένας ηλικιωμένος σκόνταψε, έπεσε κάτω και υποφέρει εδώ κι ένα μήνα. Ρώτησα υπεύθυνους πολυκαταστήματος που λειτουργεί εκεί και μου είπαν πως αποκλειστική αρμοδιότητα έχει ο δήμος.
Αναρωτιέμαι: Δυο χρόνια τώρα, δεν την είδε κανείς από τους δημοτικούς μας άρχοντες; Κι αν την είδαν, τόσο δύσκολο είναι να επισκευάσουν το πεζοδρόμιο;"
Μεταβιβάζουμε το ερώτημά του στη διοίκηση του δήμου. Προσυπογράφοντάς το. Με τη βεβαιότητα (και τη γνώση) ότι παρόμοιες τρύπες υπάρχουν δεκάδες στα πεζοδρόμια του Κιλκίς.