Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 20:33

Θετικό σήμα στην ΚΑΠΝΙΚΗ από τη Δικαιοσύνη

Με δυο αποφάσεις τους τα δικαστήρια δίνουν ζωή στην μεγάλη εταιρεία "Καπνική Μιχαηλίδης α.ε." δικαιώνοντας τις θέσεις που υποστηρίζει εξαρχής η εταιρεία και δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας μεταξύ των εκατοντάδων εργαζομένων της ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους.


Η Δικαιοσύνη την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ότι τα δεσμευμένα από την  θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΕΓΑ α.ε.  καπνά, αγορασμένα από την ΚΑΠΝΙΚΗ τής  ανήκουν, κακώς δεσμεύτηκαν ως μη ενυπόθηκα  και δύναται η εταιρεία μετά την απόφαση να τα εμπορευτεί.
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί ένα ακόμα δικαστήριο σχετικά με τους τίτλους των καπνών, αλλά το προέχον στοιχείο  είναι πως η ΚΑΠΝΙΚΗ μπορεί να ξεκινήσει τις εξαγωγές.
Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, οι εξαγωγές καθώς και η απασχόληση των εργαζομένων της ξεκινούν στις αρχές Μαίου και εντός  του μήνα αυτού θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Είναι μια εξέλιξη που προκάλεσε ανακούφιση τόσο στην ιδιοκτησία της εταιρείας όσο και στους εκατοντάδες εργαζόμενους, κυρίως κατοίκους του νομού, που εδώ και μήνες βιώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση ομηρίας.