Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 20:41

Γεωργαντάς: Αυτή είναι η αλήθεια για το Στρατόπεδο Καμπάνη

Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Κιλκίς ότι κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, υπήρξε δέσμευση του για την παραχώρηση έκτασης στο Στρατόπεδο Καμπάνη για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κιλκίς στη βόρεια πλευρά του λόφου Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι «εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης του Στρατοπέδου».


Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω το περιεχόμενο αυτής της δέσμευσης όταν ιδίως ο Στρατός έχει μια συνέχεια στη Διοίκηση του -τόσο στην πολιτική όσο και στη στρατιωτική ηγεσία του- και ο Υπουργός έπρεπε να γνωρίζει τι έχει προηγηθεί ή έστω να ενημερωθεί από τους συνομιλητές του.
 Τον Ιούλιο του 2014 μετά από αίτημα του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Κιλκίς Δημητρίου Σισμανίδη επισκέφτηκα τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και του ζήτησα να παραχωρηθεί η αναγκαία έκταση από το Στρατόπεδο Καμπάνη προκειμένου να μπορέσει να κατασκευαστεί η Περιφερειακή Οδός του Κιλκίς στο βόρειο μέρος του λόφου Αγίου Γεωργίου. Ο Υπουργός συναίνεσε και έδωσε προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες κατεύθυνση για θετική εισήγηση. Πράγματι, στις 4 Οκτωβρίου 2014 το Γενικό Επιτελείο Στρατού-Διεύθυνση Υποδομής με την υπ’ αριθμ. Φ.913.1/31/400252 γνωμάτευσή του, την οποία υπογράφει ο Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου-Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ, αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου «για την παραχώρηση της χρήσης τμήματος εμβαδού 7.296,19 τ.μ. του Στρατοπέδου Καμπάνη». Επίσης, γνωμάτευσε θετικά και για την αποδέσμευση τμήματος εμβαδού 2.334,34 τ.μ. του παραπάνω Στρατοπέδου, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αναγκαία προϋπόθεση που έθετε η γνωμάτευση ήταν ο Δήμος να εκτελέσει με δαπάνες του τις «αναγκαίες εργασίες για την κατασκευή-μεταφορά-αποκατάσταση-κατεδάφιση της περίφραξης περιμετρικά του νέου ορίου του Στρατοπέδου».
Στη συνέχεια ενημερώθηκα από το Δήμαρχο Κιλκίς ότι η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για την κατασκευή της νέας περίφραξης και γι’ αυτό το λόγο η υπόθεση έμεινε στάσιμη. Με χαρά πληροφορήθηκα το ενδιαφέρον του Υπουργού για το έργο αυτό, όμως για να είναι σωστή η ενημέρωση των Κιλκισιωτών οφείλω να αναφέρω ότι το πρόβλημα δεν είναι η παραχώρηση της έκτασης -την οποία και καταφέραμε να επιτύχουμε από το 2014- αλλά η αναγκαία δαπάνη για την κατασκευή της νέας περίφραξης.
 Όταν λοιπόν ανακοινώνεται ότι διευθετείται άμεσα το ζήτημα δύο πράγματα μπορεί να υποθέσει κάποιος: ή ότι ο Στρατός θα κατασκευάσει με δικά του μέσα τη νέα περίφραξη ή ότι με κάποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί για το σκοπό αυτό ο Δήμος Κιλκίς. Αυτές οι δυο είναι οι μόνες λύσεις που μπορούν να ξεμπλοκάρουν το έργο και βεβαίως θα επικροτήσουμε την υλοποίηση τους.
Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να είμαστε όλοι ακριβείς και προσεκτικοί, ιδίως δε όταν αναφερόμαστε σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ