Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 20:25

Κατόπιν εορτής...

Έγινε θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η ανακατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος της πρώην VI Μεραρχίας σε κατοικίες αξιωματικών.
Και μάλιστα επικράτησε και ένταση καθώς η διοίκηση κατηγορήθηκε για ήπια έως ενδοτική στάση από συμβούλους της μειοψηφίας (Φαχουρίδης, Τονικίδης κ.α.).
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι προειδοποιήσαμε με εκτενές ρεπορτάζ πριν κάμποσους μήνες!
Χωρίς δημόσια αντίδραση από κανέναν. Γιά άλλη μια φορά λειτουργήσαμε στο Κιλκίς ως ...Επιμηθείς.

 

Να μην ξεχνιόμαστε
Σε τρεις μήνες θα κλείσει ο φάκελος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα αποδοθεί το έργο στο Δήμο Κιλκίς για να το ολοκληρώσει.
Κάπως έτσι συνοψίζεται η απάντηση του υφυπουργού  Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά που ύστερα από μήνες μάταιης αναμονής αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη κοινοβουλευτική διαδικασία για να υπάρξει μια απάντηση.
Φυσικά αναφερόμαστε στο διαβόητο πλέον έργο κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Κιλκίς που ξεκίνησε το 2003 και ακόμα στα μισά είναι.
Όποιος θέλει πιστεύει τον Υφυπουργό και αναμένει. Όποιος δεν τον πιστεύει, αναμένει κι αυτός.  Το σημαντικό είναι πως χρειάστηκαν να περάσουν κοντά δυο χρόνια αφότου εγκαταλείφθηκε οριστικά το έργο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κι ακόμα ο φάκελος δεν έχει κλείσει.
Ευθύνες υπάρχουν μπόλικες. Και της νυν διοίκησης και των προγενεστέρων.
Διότι, ναι, καθυστερεί ανεπίτρεπτα τους τελευταίους μήνες, ναι, τα λεφτά του Χριστοδουλάκη πέταξαν για άλλες (εκλογικές) πολιτείες, αλλά ...
Να πούμε και του στραβού το δίκιο. Ή μάλλον, των στραβών. Από το 2003 είναι πολλά τα χρόνια και πολλοί προϋπήρξαν του Βασιλειάδη και του Κοντονή και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όσα διέπραξε ο Κοντονής, τα ...έμαθε από τον Ανδριανό. Όταν κάμποσες  εκατοντάδες χιλιάδες πέταξαν από το εν λόγω έργο και βρέθηκαν στην Αργολίδα. (του Ανδριανού).
Κι επειδή προπονήθηκαν στο πέταγμα, επανέλαβαν την πτήση και επί Κοντονή. Προς Ζάκυνθο μεριά.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.


Μέχρι και σε σπίτια μπήκε...
Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Ευθυμιάδης όταν τέθηκε από τον πρώην δήμαρχο Ευρωπού Μάκη Κουρτζανίδη ως κατηγορία προς τον κ. Γκουντενούδη το θέμα της επιλογής του (Ευθυμιάδη)  ως αντιδημάρχου Ευρωπού.
Είμαι καθημερινά στη διάθεση όλων των προέδρων, προσκλήθηκα και πήγα και σε σπίτια (μου πρόσφεραν και μια πίτα, διευκρίνισε) όταν υπήρξαν θέματα, προσπαθώ να ανταποκρίνομαι ...ήταν μερικά από όσα είπε για να εξηγήσει τη δική του στάση.
Πάντως ο κ. Κουρτζανίδης διευκρίνισε και πάλι ότι η η κριτική του προς τον κ. Γκουντενούδη δεν ενείχε οποιαδήποτε προσωπική βολή κατά του κ. Ευθυμιάδη.

 

Μόνο για παιδικές χαρές η ΣΑΤΑ
Όλη η ΣΑΤΑ θα χρειαστεί για να κατασκευαστούν οι παιδικές χαρές της Παιονίας σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Την αποκάλυψη έκανε ο Δήμαρχος Παιονίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την τύχη των παιδικών χαρών στο δήμο. Από τις 83 που λειτουργούσαμε κάποτε, θα μείνουν μόνο οι 49. Προσπαθούμε να υπάρχει τουλάχιστον μια σε κάθε οικισμό. Και για αυτές τις 49 θα απαιτηθούν πιστώσεις όση είναι ολόκληρη η ΣΑΤΑ του δήμου, κατέληξε για να καταδείξει πόσο ασφυκτικά είναι τα οικονομικά δεδομένα στο δήμο.