Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 21:01

Όταν ο φασισμός και η βλακεία αναδεικνύονται ...ισόπαλοι

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαΐου κατέφθασαν πεζή  στο Χέρσο, ύστερα από πολύμηνη οδοιπορία με αφετηρία το Βερολίνο περί τους 30 "πολίτες για το Χαλέπι". Είναι μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Αγγλία,...) που πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε με περισσότερα από 400 άτομα να περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα με κατάληξη το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας, για να καταδείξει σε όλον τον κόσμο την φρίκη του πολέμου, ενός πολέμου τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε και στο Κιλκίς (πρόσφυγες).
Στη διαδρομή εντός εννέα χωρών χιλιάδες πολίτες των χωρών αυτών περπάτησαν μαζί τους. Για μια ώρα, για μια ημέρα αδιάφορο. Συμμερίστηκαν το όνειρό τους για ένα κόσμο χωρίς βία, χωρίς πείνα, χωρίς σκοτωμούς...


Μπήκαν από τα  σύνορα με την ΠΓΔΜ. Περιπλανήθηκαν στο Δροσάτο, τον Ακρίτα και αναζητώντας ένα μέρος να καταλύσουν και να ξεκουραστούν βρέθηκαν στο Χέρσο.
Μεσημέρι Τρίτης μάλιστα στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ γνωρίσαμε ένα Γάλλο κι ένα Βέλγο που "χτύπησαν” την πόρτα μας στο Μεταλλικό ζητώντας λίγο νερό να ξεδιψάσουν.
Στην πλατεία του Χέρσου αφού συγκεντρώθηκαν και ξεκουράστηκαν αναζήτησαν μέρος να κοιμηθούν. Κι ένα ζευγάρι (γνωστή δικηγόρος του Κιλκίς με τον Χερσοβίτη σύζυγό της)  τούς άνοιξε  την αυλή του σπιτιού του για να στήσουν τις σκηνές τους.
Πήραν τις ανάσες τους, καθώς οι άνθρωποι αυτοί διανύουν καθημερινά περί τα 40 χιλιόμετρα, ξεκουράστηκαν και ολόκληρη την Τετάρτη και χαράματα της Πέμπτης έφυγαν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται ήδη.
Παρακολουθήστε τώρα τις διαστάσεις που έλαβε η μικρή αυτή στάση ανάπαυσης  των "Πολιτών για το Χαλέπι" στο Χέρσο από ένα δυο άτομα που επαγγέλλονται τον πατριωτισμό.  Πήγαν έξω από την αυλή του σπιτιού, τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο και ξεκίνησε το φασιστικό πανηγύρι. Σε μια αποθέωση λαϊκισμού και βλακείας κατηγορήθηκαν οι ξένοι οδοιπόροι ως φιλοσκοπιανοί! Διότι αποκάλεσαν τα Σκόπια “Μακεδονία”!
Ενόσω βρίσκονταν στην πλατεία του Χέρσου, τους ρώτησαν από που βρέθηκαν στην χώρα μας και απάντησαν: Από τη Μακεδονία, όπως θα έπρατταν δυστυχώς και τα 27 εκατομμύρια τουριστών της χώρας μας αν έρχονταν οδικώς από την ΠΓΔΜ.
Αλλά οι επαγγελματίες πατριώτες "ανακάλυψαν" φιλοσκοπιανούς καθώς το "παραμύθι" με το χοτ σποτ γνώριζαν πως θα τελειώσει σε μια δυο νύχτες. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ο μισανθρωπισμός  απέναντι στους πρόσφυγες φόρεσε και την περικεφαλαία του Μεγαλέξανδρου.
Να τους χαίρονται όσοι τούς χρησιμοποιούν για την προβολή τους, ακόμη και “αριστεροί” βουλευτές, αγνοώντας το βασικό δόγμα: Όσοι εκτρέφουν φίδια, κινδυνεύουν πρώτοι.