Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 22:25

Λόγια του αέρα...

Λοιπόν για να μην χάνουμε τον χρόνο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θα είχε νόημα η αντιπαράθεση για τα μεταλλεία στα Κρούσια αν εκφραζόταν πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες.
Το γράψαμε και εξαρχής: Δυστυχώς (λέμε εμείς) η περιεκτικότητα των χαλκούχων κοιτασμάτων σε χρυσό  στα Κρούσια είναι τόσο μικρή ώστε μόνο με εκτόξευση της τιμής του χρυσού σε δυσθεώρητα ύψη θα καταστούν εκμεταλλεύσιμα.
Το γεγονός ότι η Πολιτεία αναζητώντας πόρους προκηρύσσει την εκμετάλλευσή τους δεν σημαίνει πως υπάρχει και πραγματική δυνατότητα εκμετάλλευσης.


Σκεφτείτε λογικά: Τα κοιτάσματα αυτά είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Αν η περιεκτικότητά τους σε χρυσό ήταν ικανοποιητική προ δεκαετιών θα είχε γίνει η εκμετάλλευσή τους.
Όλα τα άλλα είναι να λέμε και να ...διχαζόμαστε.
Όσο για τις μεγαλοστομίες περί του ιδανικού παραγωγικού μέλλοντος των Κρουσίων, αφήστε τα να πάνε. Τα Κρούσια δεν κινδυνεύουν από περιβαλλοντική καταστροφή.
Υφίστανται ήδη τη μείζονα καταστροφή: Την ανθρώπινη. Και σε έναν τόπο που δεν έμεινε ...ρουθούνι, ο κόσμος έφυγε, τα χωριά ερήμωσαν επειδή δεν υπάρχει απασχόληση και παραγωγή, φαντάζει παράλογο να αντιπαρατίθενται δυο απόψεις (Ναι ή Όχι στα μεταλλεία) που εδράζονται σε ασκήσεις επί χάρτου. Η πρώτη επειδή δεν υπάρχει πραγματικό αντικείμενο μετάλλευσης και η δεύτερη επειδή είναι ουτοπικό να σχεδιάζεις τουριστική και κτηνοτροφική ανάπτυξη σε έναν τόπο όπου η κτηνοτροφία συνεχώς φθίνει (χωρίς μεταλλεία) και ο τουρισμός εξικνείται σε λίγους κυνηγούς.
Κι όσοι διαφωνείτε, σκεφτείτε τι έγινε στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 (έτος δημοπράτησης της έρευνας) μέχρι σήμερα στα Κρούσια.  Αν προστέθηκε έστω κι ένα κεφάλι στην κτηνοτροφική παραγωγή ή αν αυξήθηκε κατά έναν... τουρίστα η σχετική κίνηση.
Θ.Π.

 

Στο Πολιτιστικό
του Χέρσου οι απόφοιτοι
Στις 14 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ.  θα γίνει η συνέλευση των αποφοίτων του Γυμνασίου - Λυκείου Χέρσου. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι  ως τόπος της συνέλευσης  ορίστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο στην πλατεία του Χέρσου.

Τόσα μπορούμε...
Όπερ  έδει  δείξαι. Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ομολογεί στην απάντησή της πως τόσα ασθενοφόρα μπορούμε (έχουμε προσωπικό και πόρους) να διαθέσουμε τη νύχτα.  Δυο για ολόκληρο το νομό Κιλκίς.
Επομένως παρέλκει η αναφορά της ότι και πέντε να είχαμε θα μπορούσε να υπάρξει έκτο έκτακτο περιστατικό.
Το θέμα είναι αν ο καθορισμός των διαθέσιμων ασθενοφόρων υπακούσει σε στατιστικά εδραιωμένη έρευνα - μελέτη κι όχι στη στενότητα πόρων - προσωπικού.
Τόσα μπορούμε, τόσα έχουμε, ήταν η απάντηση.
Τα υπόλοιπα τα αναφέρει - και προσυπογράφουμε κι εμείς- η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.