Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 21:48

Επίσκεψη εργασίας

Τριτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου συνοδευόμενοι από τρεις καθηγητές τους πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης επίσκεψη εργασίας  στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Κιλκίς.
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του βιολογικού από τους κ. Ηλία Αβραμίδη και Νίκο Αποστολίδη.
Μάλιστα ο κ. Αβραμίδης πρότεινε στους καθηγητές του Πολυτεχνείου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς από φοιτητές - ερευνητές του ιδρύματος για εκπόνηση μεταπτυχιακών ή πάσης φύσεως ερευνητικών εργασιών, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ΄χουν τη στήριξη της ΔΕΥΑΚ.

 

Άντε να δούμε και συνδικαλιστές
στην απεργία
Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος, αναφέρει στην ...βροντώδη ανακοίνωση - πρόσκλησή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Προσκαλεί λοιπόν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Τετάρτη 17 Μαίου, ώρα 10.30 π.μ., ως συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία.
Θαυμάσια η ανακοίνωση.
Ελπίζουμε, υπό την έννοια ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ότι και οι υπογράφοντες συνδικαλιστές  θα διαμαρτυρηθούν εμπράκτως και θα τους δούμε το πρωί της Τετάρτης στο συλλαλητήριο.
Διότι τα τελευταία ....30 χρόνια δεν τους βλέπουμε.

 

Οι υπουργοί δεν έχουν
ποινικές ευθύνες;
Οι χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων  για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε προχθες ότι η παράταση των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματική, υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράτασης, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.
Αυτό αναφέρει η σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Ολομέλεια του οποίου, με πλειοψηφία 17 - 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.
Και οι μεν συμβασιούχοι θα μπουν για άλλη μια φορά σε περιπέτειες. Άλλο είναι το ερώτημα όμως: Εκείνοι οι υπουργοί που νομοθέτησαν τις παρατάσεις των συμβάσεων, που δήλωναν ότι είναι υποχρεωτικές για τους δήμους, που απειλούσαν ότι όσοι δήμαρχοι δεν υπογράψουν τις παρατάσεις θα διωχθούν πειθαρχικά (και μερικούς πρόλαβαν να τους ...διώξουν), όλα ετούτα τα πολιτικά φυντάνια δεν έχουν ποινικές ευθύνες;