Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 19:43

Η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς στην Έδεσσα

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης και του Ωδείου του Δήμου Έδεσσας, έλαβε μέρος στο «Εαρινό φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2017», όπου απέδωσε το πρόγραμμά της, με μοναδικό τρόπο, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα.
 Με τη συνοδεία της χορωδίας, απέδωσε καταπληκτικά ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης,  το τραγούδι «Ήρθε ο καιρός», του Σταύρου Ξαρχάκου.


Στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά επτά αξιόλογες χορωδίες, που η κάθε μία πρόσθεσε την δική της μουσική πινελιά και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, που  τις καταχειροκρότησε, στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Εδέσσης.
Σύντομες και περιεκτικές ήταν οι ευχαριστίες της προέδρου κ. Σταυρούλας Γιοβανούδη, κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών, όταν προσέφερε μεταξύ άλλων και το Λεύκωμα που εκδόθηκε για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη του Κιλκίς, υπό την επιμέλεια του κ. Χρήστου Ίντου.
Ακολούθησε δεξίωση στους καταρράκτες.
Στη διαδρομή από το Κιλκίς προς την Έδεσσα, οι χορωδοί απόλαυσαν μάθημα ιστορίας για τα ιστορικά χώματα που προσπερνούν, με το λεωφορείο, από τον χορωδό και συνταξιούχο δάσκαλο Μάκη  Ιωσηφίδη.
Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, προσκαλεί όλους τους Κιλκισιώτες, να τιμήσουν με την παρουσία τους, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της πόλης μας, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, ώρα 7,30 μμ, με ελεύθερη είσοδο.
Θα συμμετάσχουν εκτός από την δική μας χορωδία, η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, η χορωδία  του ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρών και η χορωδία Δήμου Πεντέλης Αττικής ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ.