Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 21:37

Αναδρομική έκθεση έργων του Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Τσιλιγκερίδη θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 20 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00.


Ο  Χρήστος Τσιλιγκερίδης  γεννήθηκε στο Κιλκίς. Είναι γόνος ποντιακής οικογένειας. Μια εσωτερική παρόρμηση τον οδήγησε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Αφετηρία υπήρξε η παραστατική ζωγραφική. Φιλοτέχνησε έργα απλά και κατανοητά από την πρώτη ματιά.
Ακολούθως στράφηκε προς την αφαίρεση. Κατάργησε τη συμβατική προοπτική που ελαχιστοποιεί τον ορίζοντα και επιδόθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην ανεικονική ζωγραφική. Με γοργά βήματα και εικαστικό πάθος ακολούθησε τον κυβισμό.
Ελεύθερος και αυτόνομος ζωγράφος, απέδωσε σκηνές από την καθημερινότητα με ιδιότυπη κυβιστική τεχνοτροπία. Με καθαρά γεωμετρικά σχήματα και ζεστά χρώματα, έπλασε έργα πάθους και ανησυχίας, χαράς και αγωνίας.
Στην εποχή της κρίσης και των προκλήσεων δεν κλονίζεται η θέλησή  του. Βλέπει το αβέβαιο μέλλον με αισιοδοξία και συνεχίζει  την εικαστική του δράση. Με σκέψεις, χρώματα, φως και σκιά, όλα σε μια σπάνια αρμονία, ξεπερνά την παράξενη εποχή που ζούμε. Παραπέμπει  εικαστικά στην αντικειμενική πραγματικότητα και καρτερικά προσμένει σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Έχει κάνει αρκετές ατομικές κι έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Κιλκίς, την Αθήνα και την Κύπρο.