Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 22:05

Τρεις κι ο κούκος!

Είδηση θα αποτελούσε αν στην απεργιακή συγκέντρωση στην οποία προσκάλεσε με πύρινους λόγους μάλιστα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς παρίσταντο τουλάχιστον τα μέλη του δ.σ.
Ή τα μέλη της διοίκησης του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ. Ή τα μέλη της διοίκησης πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συνήθως έχουν μια κάποια συμμετοχή (Νοσοκομείο, δάσκαλοι, καθηγητές κ.ο.κ.)
Μόνο που αυτήν την φορά οι "συναγωνιστές" των συνδικάτων το ...τερμάτισαν. Και το πρωί της Πέμπτης, της ημέρας δηλαδή πανελλαδικής απεργίας, στις αίθουσες του Εργατικού Κέντρου συναντήσαμε ακριβώς ...τρεις!


Ούτε καν κι ο τέταρτος κούκος της παροιμίας. Τον ψάξαμε αλλά δεν τον βρήκαμε.
Η φωτογραφία αποτελεί τον αψευδέστερο μάρτυρα.

***
Το εξοργιστικό είναι ότι στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη δεν παρέστησαν ούτε οι πρόεδροι των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.
Αυτοί δηλαδή που υπέγραψαν τις πύρινες ανακοινώσεις με τις οποίες προσκαλούσαν τα μέλη τους σε συμμετοχή.
Τι άλλο θα δούμε στο Κιλκίς;

 

Τιμημένο ΚΚΕ
Κομμουνιστής δεν είμαι (ο φίλος μου ο Πινέλης όταν ενίοτε τον τσιγκλίζω, αντικομμουνιστή με ανεβάζει, αντικομμουνιστή με κατεβάζει,  αλλά ευτυχώς για την "τιμή των εργατικών όπλων" υπάρχει και το ΚΚΕ.
Το μόνο κόμμα που εννοεί όσα λέει, το μόνο κόμμα που έχει τη δύναμη και την πειθώ να "κατεβάζει στους δρόμους" τους φίλους του όταν αντιδρά σε μια πολιτική ή σε ένα μέτρο.
Και το μόνο κόμμα που όταν οργανώνει μια διαμαρτυρία, την αντιλαμβάνονται και οι άλλοι.

 

Οι άλλοι ...ακούνε τον Κακλαμάνη
Διότι οι ...άλλοι αντιμάχονται την κυβέρνηση δια εσωτερικών ακροάσεων. Ας πούμε οι Γαλάζιοι φίλοι, που σε κάθε ευκαιρία υποδέχονται προβεβλημένα στελέχη τους για να ακούσουν τις θέσεις του κόμματος.  Έτσι τους τελευταίους μήνες άκουσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, την Ντόρα Μητσοτάκη και τις προάλλες τον Νικήτα Κακλαμάνη. Και πείστηκαν τόσο από τα επιχειρήματα που άκουσαν ώστε δεν πάτησαν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη στην πανελλαδική απεργία.
Ήμαρτον Κύριε.

 

Αναμένεται η απόφαση
Εκδικάστηκε τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 53 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Κιλκίς για πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Η απόφαση θα ανακοινωθεί προσεχώς και υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που σε προγενέστερη αίτηση των συμβασιούχων είχε αποφασίσει την καταβολή ενός μισθού.