Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 21:03

Μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ και Πινακοθήκη ΤΕΧΝΗΣ

Μια μόλις ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία επέλεξαν δασκάλες και μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς να μας επισκεφθούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις μας στο Μεταλλικό και να μας γεμίσουν με χαμόγελα και αισιοδοξία.


Οι μαθητές των δυο τμημάτων συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους, Ερατώ Παπαδοπούλου και Ευαγγελία Σολακίδου, καθώς και από την εκπαιδευτικό των Αγγλικών Βάσω Κοκόντζαρη.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από τον εκδότη μας Κώστα Τερζενίδη σε όλους τους χώρους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού μας και είδαν από κοντά το πώς στήνεται μια εφημερίδα στο κομπιούτερ στα γραφεία μέχρι και την εκτύπωσή της στον ισόγειο χώρο παραγωγής, ενώ συζήτησαν και για το τι σημαίνει τοπική ειδησεογραφία και εφημερίδα, για τις προκλήσεις των καιρών και την εξέλιξή της.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και τις όμορφες φωτογραφίες από το νομό Κιλκίς στη μόνιμη έκθεσή μας.
Αμέσως μετά, εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν την πανέμορφη και μοναδική Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ, που βρίσκεται λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις μας, όπου ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του φορέα, Κική Παπαδοπούλου – Πάγκου και γνώρισαν από κοντά τα έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων από την πλούσια συλλογή της ΤΕΧΝΗΣ
Η εκδρομή των μαθητών ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στον παρακείμενο αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Μεταλλικού.