Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 22:39

Ένταξη έργων υδροδότησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Επίσκεψη στο Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση έργων που αφορούν τον τομέα της ύδρευσης στο πλαίσιο του προγράμματος ''Εθνική Στρατηγική Αναπτυξιακή  2021''.
Ο κ. Παπαδημητρίου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ελένη Αναστασιάδου για το επίπεδο ετοιμότητας της Δημοτικής Επιχείρησης  ως προς την υλοποίηση μιας νέας γενιάς έργων υποδομής που θα δώσουν οριστικές λύσεις στην πόλη και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου για την επόμενη εικοσαετία.


Βάσει του υπομνήματος που παραδόθηκε στον κ. Παπαδημητρίου, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα για την  κατασκευή έργων συνολικού προϋπολογισμού 21.800.000ευρώ ενώ έχει ήδη προεγκριθεί από το υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης η α' φάση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο της πόλης του Κιλκίς, προϋπολογισμού 656.067,50 ευρώ.
Ο κ. Παπαδημητρίου δεσμεύθηκε να προωθήσει τα έργα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής ν. Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.
Με την ευκαιρία της πρώτης επίσκεψής του στην περιοχή μας ο Δήμαρχος Κιλκίς επέδωσε στον υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης το ιστορικό λεύκωμα των εκατό χρόνων από τη μάχη του Κιλκίς και τον κατάλογο των μνημείων του Δήμου Κιλκίς.

 

Προέχει η ολοκλήρωση του Γηροκομείου

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κιλκίς επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου Δημήτρη, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Στη σύσκεψη ο κ. Βεργίδης έθεσε το ζήτημα της αποπεράτωσης του νέου γηροκομείου Κιλκίς. Ενός ζητήματος που χρονίζει από το 2002 όταν και αποφασίστηκε η κατασκευή του με χρήματα του τότε Υπουργείου Υγείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε υπόψη του Υπουργού όλα τα επίσημα στοιχεία βάσει εγγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Στοιχεία όπου απεικονίζουν όλες τις φάσεις κατασκευής του σημαντικού έργου, μέχρι την αναστολή εργασιών κατασκευής του λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Σήμερα οι εργασίες του αναδόχου εργολάβου συνεχίζονται μέχρι την αποπεράτωση του κύριου όγκου του έργου. Απομένει η ξεχωριστή εργολαβία για ένα τμήμα του κτιρίου η οποία έχει προϋπολογισμό 700 χιλ. ευρώ και η οποία θα ολοκληρώσει το κτιριακό μέρος του έργου. Το κονδύλιο των 700 χιλ. ευρώ έχει εγκριθεί από το 2014 ακόμη για αυτόν ειδικά τον σκοπό. Προέκυψε όμως το ζήτημα της ανάθεσης – δημοπράτησης του έργου λόγω αλλαγών στις αρμοδιότητες των Υπουργείων που εμπλέκονται . O  κ. Βεργίδης ζήτησε το ξεκαθάρισμα αυτών των αρμοδιοτήτων για την ταχεία αποπεράτωση του σημαντικού έργου που, σημειωτέον, ξεκίνησε με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και έχει προχωρήσει σχεδόν μέχρι το τέλος της κτιριακής αποπεράτωσης του. Μιας αποπεράτωσης που θα προσφέρει μεγάλη ανάσα στο ζήτημα της Ευγηρίας και των Χρόνιων Παθήσεων, αφού το κτίριο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 100 ατόμων