Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 14:50

Συνάντηση Κοντονή με τον Γενικό Εισαγγελέα της Βουλγαρίας


Με τον Γενικό Εισαγγελέα της Βουλγαρίας Sotir Tsatsarov συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παρουσία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί από το 2015 μεταξύ των δύο Εισαγγελικών Αρχών και η παροχή τεχνογνωσίας εκ μέρους της χώρας μας σε θέματα εξάρθρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις της εσωτερικής όσο και διεθνούς τρομοκρατίας, εστιάζοντας στην εξάπλωση του ισλαμικού φονταμενταλισμού που ανατροφοδοτείται από τον ακραίο δημόσιο λόγο.

Σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι αυτό δεν έχει σύνορα και στεγανά, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες των πρωτίστως όμορων χωρών ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Από την πλευρά του ο κ. Tsatsarov, τόνισε ότι η έλλειψη ιστορικής εμπειρίας σχετικής με την τρομοκρατία στη χώρα του, δεν διασφαλίζει την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον. Εξήρε, μάλιστα, την εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα των Ελλήνων Εισαγγελέων και Αστυνομικών στα θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι «διπλωματική φιλοφρόνηση αλλά γεγονός».

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν η επικεφαλής της Διοίκησης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βουλγαρίας Asya Petrova και ο υπεύθυνος του Ειδικού Τμήματος της Εισαγγελίας της Βουλγαρίας για θέματα τρομοκρατίας, Ivan Geshev.




Πηγή: Το Βήμα