Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 20:56

Κέντρο Κοινότητας στην Αξιούπολη για την προστασία των αδύναμων

Με μια σεμνή εκδήλωση έγινε έναρξη εργασιών της νέας δομής (Κέντρο Κοινότητας) του Δήμου Παιονίας στην Αξιούπολη, παρουσία του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, του Δημάρχου Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη πολλών προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου.
Προηγήθηκε το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας εγκαινίων και στη συνέχεια ο  προϊστάμενος Πρόνοιας Α. Καραγιαννόπουλος προσφώνησε και καλωσόρισε τους παρισταμένους.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.  Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς τέλεσε τον Αγιασμό και με τον μεστό πνευματικό του λόγο απεύθυνε πατρικές ευχές και ευλογίες για επιτυχία του έργου της Κοινότητας.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Α. Τζιτζικώστας αφού αναφέρθηκε στη νέα δομή, είπε πως στόχος της Περιφέρειας είναι μέσα από την ανάπτυξη να περιοριστούν τα φαινόμενα φτώχειας και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται.
Ο Δήμαρχος κ. Χρ. Γκουντενούδης έδωσε το στίγμα της δημοτικής αρχής αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, λέγοντας επίσης, πως είναι αδιανόητο να μην έχει σε  καθημερινή βάση γεύμα μια οικογένεια.
Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Γεωργαντάς τόνισε το ενδιαφέρον που πρέπει να δείχνουν οι φορείς και μέσα από προγράμματα και δομές να ανακουφίζεται ο πολίτης. Τον κ.  Γεωργαντά ευχαρίστησε δημόσια ο Περιφερειάρχης για τη συνδρομή του στο έργο της Περιφέρειας για το καλό του Νομού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του για τον οδικό άξονα Κιλκίς-Θεσ/κης.
Ο κ. Γιάννης Αλίρης εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας-Πρόνοιας στον Δήμο Παιονίας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε «Τα Κέντρα Κοινότητας είναι αισθητήρες κάθε Δήμου για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης» προσθέτοντας πως αυτό είναι απόλυτα ταυτισμένο με την ευαισθησία του Δήμαρχου για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο Δήμος μας στους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του αναφέρθηκε ξανά στο Δήμαρχο λέγοντας πως δόγμα του είναι ότι όλος ο Δήμος είναι ένα: όλες οι υπηρεσίες, οι διευθύνσεις και οι δομές μεταξύ άλλων έχουν υποχρέωση να συνδράμουν η μία την άλλη. Αυτό θα κάνουν και τώρα με το Κέντρο Κοινότητας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Μητροπολίτη ζήτησε στενή συνεργασία της διοίκησης και των ενοριών με το Κέντρο Κοινότητας τονίζοντας πως αυτό θα βοηθήσει τη δομή, την εκκλησία, τους πολίτες.
Κατέληξε λέγοντας ότι το Κέντρο Κοινότητας μπορεί να διευρύνει τη δράση του εκτός των παραρτημάτων, με κινητές μονάδες για τον εντοπισμό και εξυπηρέτηση ατόμων απομακρυσμένων περιοχών και ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα να έχει η δομή κινητή μονάδα.
Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Δημήτριος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρ. Γκουντενούδης, ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γεωργαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Μιχαηλία Καραμισάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεμ. Ανθρακίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο πολιτευτής των Α.Ν.Ε.Λ. κ. Ν. Τατίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ. Σιωνίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κα. Σ. Συμεωνίδου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑ, ο Πρόεδρος εργατικού κέντρου, εκπρόσωποι των δομών της βοήθειας στο σπίτι και πλήθος κόσμου.       
  Από κάθε άποψη η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και .έκλεισε με παράθεση μικρού μπουφέ.