Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:27:53 μμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή για μια περιορισμένης έκτασης μεταρρύθμιση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, επιχειρώντας να απαντήσει στο ιστορικό κίνημα οργής εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Ακόμα 233 θάνατοι από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκαν στον επίσημο απολογισμό του βρετανικού Υπουργείου Υγείας κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικά πλέον οι επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού που έχουν καταλήξει είναι 41.969.

Για τη Λιβύη και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν περιοφερειακά θέματα, μεταξύ των οποίων συγκεκριμένα η Ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη, καθώς και η μάχη κατά του κορωνοϊού, τα βήματα που πρέεπει να γίνουν για την μετά την πανδημία εποχή και οι διμερείς σχέσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο μισό αποφάσισε να μειώσει τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη Γερμανία ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας «πανικό» στο Βερολίνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες πως η παρουσία 52.000 Αμερικανών στρατιωτών σήμερα στη Γερμανία, κύριο αγκυροβόλιο των αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αντιπροσωπεύει «ένα τεράστιο κόστος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Συγκλονισμένος ο αθλητικός κόσμος της Γαλλίας από τον τραγικό θάνατο της 16χρονης Λους Ντουαντί, πρωταθλήτριας της ορειβασίας κι αναρρίχησης βράχου που σκοτώθηκε πέφτοντας από γκρεμό των γαλλικών Άλπεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας της και της Γαλλικής Ορειβατικής Ομοσπονδίας (FFME).

Βρυξέλλες, Γιάννης Παλιολόγος

Την ανάγκη ενίσχυσης της επιχείρησης «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη τόνισε προ ολίγου ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Ζοσέπ Μπορέλ.

«Εξαιρετικά σοβαρή» χαρακτηρίζουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό οι αρχές του Πεκίνου, μετά τη δραματική αύξηση με δεκάδες νέα κρούσματα και το κλείσιμο χώρων άθλησης και διασκέδασης  και περιορισμό των ταξιδιών.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε από πορτογαλικό θέρετρο το Μάιο του 2007 διέψευσαν με ανακοίνωσή τους ότι έχουν λάβει επιστολή από τους Γερμανούς εισαγγελείς που ερευνούν το βασικό ύποπτο για την υπόθεση με την οποία ενημερώνονταν ότι η κόρη τους είναι νεκρή.

Με στρατό απείλησε η Βόρεια Κορέα τη Νότια για τις ζώνες που αποστρατικοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενδοκορεατικών ειρηνευτικών συμφωνιών, ενώ συνέχισε να ασκεί πίεση στη Νότια Κορέα εν μέσω καθυστερημένων πυρηνικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με την Associated Press.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Οι Γερμανοί εισαγγελείς που ερευνούν την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν από το πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ το Μάιο του 2007 ενημέρωσαν με επιστολή τους Βρετανούς γονείς του τετράχρονου τότε κοριτσιού ότι η κόρη τους είναι νεκρή.