Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:11:10 μμ

Κόσμος

Πάνω από το ένα τέταρτο των κατοίκων της Γερμανίας είναι μετανάστες ή έχουν μεταναστευτικές ρίζες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2019 που κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Περίπου 21,2 εκατομμύρια, ή το 26% του συνολικού πληθυσμού, έχουν «μεταναστευτικό ιστορικό», σύμφωνα με στοιχεία από απογραφή του 2019, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Νέα πτώση κατέγραψε η τουρκική λίρα, καθώς υπάρχει τεράστιο έλλειμμα με το συνάλλαγμα εφόσον δεν υπάρχει τουρισμός, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Η τουρκική λίρα μέσα σε μία μέρα υποτιμήθηκε κατά 2,5-3%, ενώ σε μια εβδομάδα υποτιμήθηκε κατά 5% και σε ένα μήνα κατά 8%.

Συνεχίζεται η δίκη Ντεπ-Χερντ με τα αποδεικτικά στοιχεία να πάνε και να έρχονται. 

Ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ χαρακτήρισε «παθολογική ψεύτρα» την Άμπερ Χερντ και ισχυρίστηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της ήταν γεμάτα αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της δίκης.

Πριν από 1.600 χρόνια ευημερούσες κοινότητες κατοικούσαν στα υψίπεδα της ερήμου Νέγκεβ.

Στην μητρόπολη Ελούσα, κατοικούσαν μερικές χιλιάδες άτομα, πιθανότατα 10.000 έως 15.000, έφτιαξαν όμορφες εκκλησίες και καλλιέργησαν τη γη με δημητριακά, οπωροφόρα δέντρα και κληματαριές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων, στη Λιβύη, και θέλει να επιβάλει την εξουσία του και να ομαλοποιήσει τη συμμετοχή του στην κρίση της Λιβύης πριν από τις προσεχείς διαπραγματεύσεις, δήλωσε την Δευτέρα 27/7 ,ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι.

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκεται η Λίσα Μαρί Πρίσλει, μητέρα του Μπέντζαμιν Κίο Πρίσλει o οποίος έδωσε τέρμα στην ζωή του στις 12 Ιουλίου. Ο πρώην σύζυγός της ανησυχεί ιδιαίτερα για τις δίδυμες κόρες τους και ζητάει την κηδεμονία τους.

Ποινική καταγγελία εναντίον του προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς κατέθεσε το στέλεχος του  Καλού Κόμματος (İYİ) Aytun Çıray. Η καταγγελία κατατέθηκε για τις παρατηρήσεις που έκανε ο Ερμπάς στην ομιλία του στην πρώτη προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Ιουλίου.

Αν κάποιος προσπαθήσει να κόψει την ανάσα της Τουρκίας θα κοπεί η δική του η ανάσα, απείλησε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ενώ ανέφερε ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία, και αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει εργασίες για νομικές διαδικασίες.

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 21:00

Πέθανε σε ηλικία 104 ετών η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ

Συντάκτης:

Πέθανε σε ηλικία 104 ετών η ηθοποιός Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, βραβευμένη με δύο όσκαρ και γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία «Όσα παίρνει ο Άνεμος». 

Η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, γεννημένη την 1 Ιουλίου του 1916, στο Τόκυο είναι Βρετανίδα ηθοποιός και Αμερικανίδα υπήκοος από το 1941.

Αιματηρό περιστατικό με επτά τραυματίες στο Βερολίνο.

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ζωολογικού Κήπου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ορισμένοι από τους πεζούς φέρουν σοβαρά τραύματα και πως στο σημείο μεταβαίνει ελικόπτερο.