Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:39:55 μμ

Κόσμος

Ένας ψευδοϊερέας και οι τρεις γιοι του συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν ένα τοξικό διάλυμα, ένα είδος απολυμαντικού, ισχυριζόμενοι ότι θεραπεύει πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και την Covid-19.

Ο Μαρκ Γκρίνον, από τη Φλόριντα, εκμεταλλεύτηκε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όταν διερωτήθηκε αν ένα ενέσιμο διάλυμα με απολυμαντικό θα μπορούσε να σκοτώσει τον νέο κορονοϊό, για να προωθήσει ένα «προϊόν», το Θαυματουργό Μεταλλικό Διάλυμα (MMS).

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Υγείας, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον κορωνοϊό να φτάνει τις 5.300.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ από τα καταστήματά της δεν θα ξανανοίξουν μετά την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων δύο μεγάλων καταστημάτων στο Μπέρμιγχαμ και το Γουότφορντ, οδηγώντας στην πιθανή απώλεια 1.300 θέσεων εργασίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί διαρκώς να επεκτείνει τη δύναμή του. Τα περισσότερα ΜΜΕ συντάσσονται ήδη με την πολιτική του, είτε εξαιτίας της λογοκρισίας είτε λόγω οικονομικών κινήτρων. Η εισαγωγή του προεδρικού συστήματος στην Τουρκία το 2018 έχει ήδη διασφαλίσει στον Ερντογάν ενισχυμένες αρμοδιότητες.

Η εφημερίδα WELT αναφέρει ότι οι πολιτικοοικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης είχαν εδραιωθεί κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την παρεμβατική πολιτική στην Λιβύη χρησιμοποιώντας τεράστια κεφάλαια ενώ η τουρκική οικονομία συνεχίζει να είναι σε ύφεση.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι αντέδρασε προχωρώντας σε νέες δηλώσεις για την Κύπρο και το πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και για τη θέση των ΗΠΑ, έπειτα από τις δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας διαχείρισης πληροφορικών ασφάλειας Five Eyes συζήτησαν την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη, όπως δήλωσε ένας καναδός κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να πει περισσότερα.

Σε σημερινές δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να παράσχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Ως επέκταση της σχέσης ασφαλείας με την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτίθεται να παράσχει χρηματοδότηση για Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην χώρα αυτή, υπό την προϋπόθεση της διάθεσης κονδυλίων και έγκρισης από το Κογκρέσο.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μια σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων συζήτησαν κατά το γεύμα εργασίας που είχαν το μεσημέρι στο Λονδίνο οι Υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόμινικ Ράαμπ ανέφερε ότι καλωσόρισε τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών που θα ισχύσει μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στο τέλος του έτους, τις διεθνείς προσπάθειες για ειρήνευση στη Συρία και «τα κοινά συμφέροντα ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ στη σφυρηλάτηση περιφερειακής σταθερότητας».

Να κόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε σχολεία εάν δεν λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο με φυσική παρουσία των μαθητών, απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Στη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και πολλές άλλες χώρες, τα σχολεία είναι ανοιχτά χωρίς προβλήματα.