Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:56:36 μμ

Κόσμος

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τις άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 62, καθώς εκτεταμένες πλημμύρες έχουν υποχρεώσει εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ορισμένες περιοχές για τουλάχιστον άλλη μια ημέρα.
Δύτες ξεκίνησαν επιχείρηση για τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο που βρίσκονται παγιδευμένοι σ' ένα συγκρότημα σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 06:00

Το ΝΑΤΟ αναμένει τον «τυφώνα Τραμπ»

Συντάκτης:
Στο νέο, υπερσύγχρονο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όλοι αναμένουν την προσεχή Τετάρτη τον... «τυφώνα Ντόναλντ Τραμπ». Η άφιξη του αμερικανού προέδρου στις 11 Ιουλίου στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή σε υψηλόβαθμα στελέχη της, τα οποία αν.
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 06:00

Η δημοκρατία δοκιμάζεται στην Πολωνία

Συντάκτης:
Η τελευταία διαμάχη της Βαρσοβίας με τις Βρυξέλλες για τις αλλαγές στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας δείχνουν πόσο έχει απομακρυνθεί η Πολωνία από την Ευρώπη, αλλά και την ανικανότητα της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις σε ένα κράτος-μέλος που καταπατά κύριες ευρωπαϊκές αξίες, όπως η ανεξαρτησία της Δικαιοσ.
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 06:00

Τα σκοτεινά γκέτο της «φωτεινής» Δανίας

Συντάκτης:
Η Δανία, η πιο ομοιογενής χώρα της ΕΕ, που θεωρείται πρωτοπόρος στην ανθρωπιστική δράση παγκοσμίως, δείχνει το σκοτεινό της πρόσωπο: εισάγει μια σειρά από αμφιλεγόμενα μέτρα για την αφομοίωση - και όχι την ένταξη, όπως λεγόταν μέχρι σήμερα - των μεταναστών που ζουν στα γκέτο.
Το «Café Presse» και το αίθριο του Justus Lipsius, του πλέον παλαιού, πλην εμβληματικού, κτιρίου του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), αποτελούν τα καλύτερα σημεία για να κουβεντιάσει κανείς τόσο με κοινοτικούς αξιωματούχους όσο επίσης με μέλη εθνικών αντιπροσωπειών αλλά και ξένους δημοσιογράφ.
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 06:00

Ο επώδυνος συμβιβασμός της Μέρκελ

Συντάκτης:
Ηταν αναμφίβολα μια εντυπωσιακή μεταστροφή. Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία πόνταρε εν πολλοίς την πολιτική της υστεροφημία ασκώντας μια γενναιόδωρη πολιτική ασύλου μετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης πριν από τρία χρόνια, έκλεισε οριστικά τις πόρτες της Γερμανίας σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστ.
Οσοι δεν έχουν προοπτική παραμονής στη Γερμανία θα πρέπει από ειδικά διαμορφωμένα κέντρα να επιστρέφουν ταχύτερα στις χώρες τους. Αυτό δηλώνει, με απόλυτη σαφήνεια, μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα» ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Στέφαν Μάγερ.
Ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν το Σάββατο στο νότιο Αφγανιστάν, "κατά τα φαινόμενα" από ντόπιους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε η επιχείρηση Resolute Support (RS) του ΝΑΤΟ.

"Οι δύο τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση και λαμβάνουν ιατρική βοήθεια", προσθέτει η RS, η οποία που δεν διευκρινίζει πού σημειώθηκε η επίθεση.
Την ώρα που ο υπ. Εσωτερικών Ζεεχόφερ απειλεί και πάλι με απώθηση προσφύγων αν δεν επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες, η υπ. Άμυνας φον ντερ Λάιεν θεωρεί ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου.