Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:23:56 μμ

Κόσμος

Η αστυνομία του Λεσότο ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του προϊσταμένου της, του υπουργού Δημοσίας Τάξης, που φέρεται να αγόρασε αλκοόλ κατά παράβαση των μέτρων απαγόρευσης που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, ανέφεραν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Νέα αύξηση, ελαφρώς μικρότερη από το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 936, σημείωσαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταγράφηκαν επισήμως το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία από τις κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές αρχές, στην Αγγλία καταγράφηκαν ακόμα 765 θάνατοι, στη Σκωτία άλλοι 81 και στην Ουαλία 41.

Νέο “όχι” στο κορωνοομόλογο για τα πληττόμενα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κράτη-μέλη του νότου είπε η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν τη νέα συνεδρίαση του Eurogroup. 

“Τα κορωνοομόλογα δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει για να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να δείξουμε αλληλεγγύη” επέμεινε η καγκελάριος.

Υπέρ της οικονομικής βοήθειας στις χώρες του νότου, ειδικά την Ιταλία και την Ισπανία που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας το κορωνοϊού, τάσσονται στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Γερμανοί σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας ενόψει του Eurogroup.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Τηλεσύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra, πραγματοποιείται το απόγευμα στο Λονδίνο με αντικείμενο την παράταση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

Της σύσκεψης θα προΐσταται ο Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ που αντικαθιστά τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, αλλά με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μια νέα προσομοίωση φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για την κοινωνική απομάκρυνση μπορεί να μην είναι αρκετές για να κρατήσουν ασφαλή αυτούς που ασκούνται υπαίθρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Όπως και σε μεγάλο μέρος του κόσμου, η Μαδρίτη βρίσκεται σε κοινωνική απομάκρυνση και αυτοαπομόνωση. Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είναι και ο πιο διάσημος σκηνοθέτης της πόλης, Pedro Almodovar, ο οποίος γράφει δοκίμια καταγράφοντας τις εμπειρίες του και τις αναμνήσεις που έχουν προκύψει απ' αυτό.

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 09:00

Κορωνοϊός - «Σταθερή πρόοδο» ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην εντατική όπου «συνεχίζει να κάνει σταθερή πρόοδο», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ είχε πει ότι η κατάστασης της υγείας του 55χρονου κ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες μέλη του Σένγκεν και τις συνδεδεμένες χώρες, να παρατείνουν τους προσωρινούς περιορισμούς των μη αναγκαίων ταξιδιών προς την Ε.Ε., ως τις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η εμπειρία των κρατών μελών και των άλλων χωρών που εκτέθηκαν στην πανδημία, δείχνει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αναχαίτιση του ιού απαιτούν πάνω από 30 ημέρες για να είναι αποτελεσματικά.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Πάνω από 7.000 είναι πλέον τα καταγεγραμμένα θύματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αρμόδιες υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 828 ακόμα θάνατοι στην Αγγλία, 70 στη Σκωτία, 33 στην Ουαλία και πέντε στη Βόρεια Ιρλανδία.