Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:33:39 πμ

Κόσμος

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 22:50

Σουηδία: Πυροβολισμοί στο Μάλμε

Συντάκτης:

Πυροβολισμοί σημειώθηκαννωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο Μάλμε της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ κατά πλήθους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 21:50

Μακρόν: Μαθήματα συμπεριφοράς σε έφηβο

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέπληξε έναν μικρό Γάλλο τη Δευτέρα, ο οποίος του απευθύνθηκε σε ανεπίσημο ύφος, αποκαλώντας τον «Μανού» και τραγούδησε τον ύμνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος μπροστά του.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε για μια ακόμα φορά ότι οι ΗΠΑ δεν θα μετατραπούν σε «καταυλισμό μεταναστών», αναφέροντας ως παράδειγμα την Ευρώπη, προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχεδόν οι μισοί από τους 630 μετανάστες που διασώθηκαν από το Aquarius και οι οποίοι έφθασαν την Κυριακή στο λιμάνι της Βαλένθια, στην Ισπανία, θέλουν να ζητήσουν άσυλο στη Γαλλία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 19:50

Ινδονησία: Ανετράπη φέρι - Ενας νεκρός

Συντάκτης:
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι αγνοούνται, αφού ένα φέρι με 80 επιβαίνοντες ανετράπη τη Δευτέρα στην Ινδονησία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών διάσωσης.

Το πλοίο ανετράπη, ενώ έπλεε στη λίμνη Τόμπα, στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας, σε απόσταση άνω των 1.300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των διμερών πολιτικών επαφών στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα και με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 18:50

DW: Το προσφυγικό στη συνάντηση Mέρκελ - Κόντε

Συντάκτης:
Τι φέρνει στις αποσκευές του ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος φτάνει σήμερα στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ; Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί σίγουρα το προσφυγικό.
Η αρμόδια για την εσωτερική πολιτική διεύθυνση του επιτελείου του Κρεμλίνου, άρχισε να συγκεντρώνει και να αναλύει τις πληροφορίες που φθάνουν από τις περιφέρειες της Ρωσίας και οι οποίες αναφέρονται στις αντιδράσεις του κόσμου μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μεντβέντεφ ότι θα προχωρήσει στην αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων.
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 17:50

«Φάκελο για τους Ρομά» ετοιμάζει η Ιταλία

Συντάκτης:
Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του, να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στα περίχωρα της βόρειας συριακής πόλης Μάνμπιτζ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον ενέκριναν έναν οδικό χάρτη για την απόσυρση της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας από τη Μάνμπιτζ, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης δυνάμεων της Τουρκίας και των ΗΠΑ στην περιοχή

Πηγή: Το Βήμα