Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 12:11:37 μμ

Κόσμος

Για έναν ισχυρό δεσμό που ενώνει τα μέλη του ΝΑΤΟ και ο οποίος θα διαφυλαχθεί παρά τις «διαφωνίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους συμμάχους τους», μίλησε την Πέμπτη στο Λονδίνο ο γγ του οργανισμούΓενς Στόλτενμπεργκ.
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 16:50

Συρία: 12.000 οι εκτοπισμένοι από την Ντεράα

Συντάκτης:
Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες τρεις ημέρες την επαρχία Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, που ελέγχεται κυρίως από τους αντάρτες και είναι στόχος βομβαρδισμών από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια, με χιλιάδες ακόλουθους στα social media έπεσε νεκρή κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε κλαμπ στην Αλικαρνασσό.
Πρόκειται για την ποπ τραγουδίστρια Hacer Tulu η οποία βρέθηκε σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα.
Δύο προβεβλημένοι ευρωσκεπτικιστές της ακροδεξιάς Λέγκας, οι Κλαούντιο Μπόργκι και Αλμπέρτο Μπανιάι, επιλέχτηκαν σήμερα για να ηγηθούν της Επιτροπής Προϋπολογισμού της κάτω βουλής και της Επιτροπής Οικονομικών της άνω βουλής (Γερουσίας), αντίστοιχα.
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας αποφάσισε ότι είναι παράνομη η σφαγή σκύλων για το κρέας τους, μια απόφαση που ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την ποινικοποίηση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου, εκτίμησαν την Πέμπτη υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων απέρριψε σήμερα Πέμπτη προσφυγή για τις συνθήκες κράτησής του, την οποία είχε υποβάλει ο νορβηγός νεοναζί κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων απέρριψε σήμερα Πέμπτη προσφυγή για τις συνθήκες κράτησής του, την οποία είχε υποβάλει ο νορβηγός νεοναζί κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους στη Νορβηγία.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι κάλεσε την Τετάρτη την Ισπανία να δεχθεί τα τέσσερα επόμενα πλοία που θα μεταφέρουν πρόσφυγες που έχουν διασωθεί στα ανοικτά της Λιβύης, διότι, όπως είπε, στο παρελθόν δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για την υποδοχή προσφύγων.
Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας επισημαίνει η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας.
Συνάντηση την Κυριακή στις Βρυξέλλες θα έχουν οι ηγέτες δέκα κρατών της ΕΕ με στόχο να λάβουν αποφάσεις για να ανασχέσουν περαιτέρω την «παράνομη μετανάστευση» προς την Ευρώπη και να περιορίσουν τις μετακινήσεις των αιτούντων ασύλου, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής απόφασης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.