Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:51:47 πμ

Κόσμος

Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τις νέες μάχες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στον στρατό της Μιανμάρ και τους αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΗΕ.

Μηνύματα υπέρ του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος διοχετεύονταν από ρωσικούς λογαριασμούς στο Twitter σε μια απόπειρα επηρεασμού των περυσινών βρετανικών εκλογών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Σουόνσι και την εφημερίδα The Sunday Times, βρέθηκαν περίπου 6.500 αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που, στα τελευταία στάδια των εκλογών, έστελναν μηνύματα εγκωμιαστικά για τον επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και την πολιτική του.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 18:50

Σκληρός ο Πομπέο κατά του Ιράν

Συντάκτης:
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο παρουσίασε την Κυριακή τη σκληρή γραμμή της χώρας του έναντι του Ιράν, κατά τις συνομιλίες που είχε με τους σαουδάραβες ηγέτες και πριν μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα αναφερθεί και εκεί στις απειλές του προέδρου Τραμπ εναντίον της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να συναντήσει τους ψηφοφόρους του στο Μίσιγκαν, παρά να υποχρεωθεί να βρεθεί ανάμεσα στην ελίτ του Τύπου για το περίφημο ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει την απαγόρευση των χημικών όπλων, με την ευκαιρία της 21ης επετείου της υπογραφής της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Οι περισσότεροι Ελβετοί υποστηρίζουν το σχέδιο της ελβετικής κυβέρνησης για την εκπόνηση μιας νέας συνθήκης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα προβλέπει τη διευθέτηση των διενέξεων από επιτροπές διαιτησίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το κοινοβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) πρόκειται να συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια, σε μια περίοδο που ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιδιώκει να σταθεροποιήσει τη θέση του με φόντο εντάσεις με την Ουάσινγκτον.
Το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη, έκλεισε για λίγο την Κυριακή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, η οποία έπληξε όλες τις λειτουργίες του.

Οι αρχές έκλεισαν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο και διέκοψαν τα δρομολόγια των τρένων προς το Σίπολ το πρωί της Κυριακής «για να εγγυηθούν την ασφάλεια των ταξιδιωτών», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, καθώς ήταν αδύνατο να γίνουν οι έλεγχοι για την επιβίβαση των επιβατών και οι κύριες αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου είχαν γεμίσει με κόσμο που περίμενε να επιβιβαστεί.

Χιλιάδες πολίτες της Νικαράγουας πραγματοποίησαν χθες πορεία στη Μανάγουα κατόπιν αιτήματος κυρίως της Καθολικής Εκκλησίας, με πολλούς από τους διαδηλωτές να ζητούν την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα και της συζύγου του μετά την απώλεια της ζωής 43 ανθρώπων στις πρόσφατες διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα.

Την ευθύνη σε αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής για την απόπειρα δολοφονίας του παλαιστίνιου πρωθυπουργού Ράμι Χαμντάλα στην Λωρίδα της Γάζας επέρριψε η Χαμάς.

Οι αλληλοκατηγορίες για την έκρηξη που σημειώθηκε στις 13 Μαρτίου κατά το πέρασμα μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Χαμντάλα στον παλαιστινιακό θύλακα δείχνει πιθανό να βαθύνει το πολιτικό ρήγμα μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.