Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 11:04:32 μμ

Κόσμος

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας το πρωί της Κυριακής, ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 11:50

Σεισμός από πυρηνική δοκιμή κατεγράφη στην Β.Κορέα

Συντάκτης:
Μια ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών σε χαμηλό βάθος καταγράφηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην έκτη της πυρηνική δοκιμή, μερικές ώρες αφότου γνωστοποίησε πως κατασκεύασε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου, ένα θερμοπυρηνικό όπλο με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ».
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Εγκλημα (Τραμπ) και τιμωρία (Χάρβεϊ)

Συντάκτης:
Για έγκλημα και τιμωρία μιλούν όσοι βλέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πόλεμο που έχει κηρύξει στο περιβάλλον πίσω από τις τρομερές καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ στο Τέξας. Στη μανία του να ξηλώσει ό,τι είχε κάνει ο προκάτοχός του και για το κλίμα, ο Τραμπ κατάργησε με προεδρικό διάταγ.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Ολοι στη Γερμανία ξορκίζουν την Ελλάδα

Συντάκτης:
Τι λένε οι γερμανοί πολιτικοί για την Ελλάδα στην προεκλογική περίοδο; Λίγα πράγματα και γνωστά, τα οποία γίνονται ακόμα λιγότερα όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου. Με την εξαίρεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιμένει, και για εσωτερικούς, ψηφοθηρικούς λόγους, στη σκληρή γρα.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 09:00

Τα εργασιακά πρώτο καυτό τεστ για τον Μακρόν

Συντάκτης:
Δεν αποτελούν ούτε την «επανάσταση» που υποσχόταν ο Εμανουέλ Μακρόν ούτε τον «εργασιακό μεσαίωνα» για τον οποίο μιλούσε η αριστερή αντιπολίτευση. Η εργατική μεταρρύθμιση για τις ιδιωτικές εταιρείες, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική κυβέρνηση την Πέμπτη, ύστερα από τρίμηνη διαβούλευση με το.
Περίπου 60.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι Ροχίνγκια, έφθασαν στο Μπανγκλαντές διαφεύγοντας από τις μάχες στη βορειοδυτική Μιανμάρ, όπου τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι στερούνται τροφίμων εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στον στρατό και την εξέγερση των Ροχίνγκια.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε το Σάββατο την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη στην Τουρκία δύο γερμανών πολιτών ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Περίπου 65.000 άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν για λίγες ώρες τα σπίτια τους στη Φρανκφούρτη, καθώς πυροτεχνουργοί θα ξεκινήσουν την Κυριακή επιχείρηση εξουδετέρωσης μιας βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η παρούσα εκκένωσης έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη στη Γερμανία μεταπολεμικά.
Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν το Σάββατο σε έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12, δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

«Στις 02:00 το πρωί τρεις καμικάζι που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού της Σαμάρα», περίπου 100 χλμ.
«Παρατηρώ με χαρά πόσο καλά εργάζεται η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen) υπό τον ηγεσία του (χριστιανοδημοκράτη) Αρμιν Λάσετ στο κρατίδιο Σλέσβιχ –Χολστάιν. Γι αυτό θα χαιρόμουν (αν γίνει) και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», είπε η καγκελάριος Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας "Rheinische Post".