Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 10:18:11 πμ

Κόσμος

Οι αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) ολοκλήρωσαν σήμερα τη διαδικασία του αφοπλισμού τους, παραδίδοντας σχεδόν όλο τον ατομικό τους οπλισμό στα Ηνωμένα Έθνη, εξέλιξη που σηματοδοτεί το τέλος της ένοπλης δράσης της οργάνωσης στο πλαίσιο μιας σύρραξης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια άλλους.
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 00:50

«Γάμος για όλους» στη Γερμανία

Γράφτηκε από τον
Ήταν η πιο αραχνιασμένη υπόθεση της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου στη Γερμανία: Το σχέδιο νόμου για την πλήρη αναγνώριση του γάμου των ομοφύλων. Από το 2015 μέχρι σήμερα, το νομοθέτημα αυτό πήγε 30 φορές στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία της Βουλής για τελική επεξεργασία – για να επανέλθει κάθε φορά άδοξα στα συρτάρια των εμπνευστών του.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 23:50

Η Κίνα στη «μαύρη λίστα» των χωρών εμπορίας ανθρώπων

Γράφτηκε από τον
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόσθεσαν σήμερα την Κίνα στη "μαύρη λίστα" των χωρών που δεν καταπολεμούν επαρκώς την εμπορία ανθρώπων.

Στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται 23 χώρες, μεταξύ των οποίων η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 23:50

Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμό φυλακής της ISIS στη Συρία

Γράφτηκε από τον
Αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι σε φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας. Η Ουάσινγκτον επιμένει ότι τα μέλη της ISIS εξακολουθούν να είναι ο μοναδικός στόχος της στην εμπόλεμη χώρα.
Κτίριο έντεκα ορόφων εκκενώθηκε στο Βούπερταλ, επειδή η εξωτερική επένδυσή του ήταν παρόμοια με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, στον οποίο ξέσπασε φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης στη Σκωτία «παγώνει» τα σχέδιά της για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας, στο οποίο είχε επιμείνει μετά την ψήφο της Αγγλίας υπέρ του Brexit.
Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν εταιρείες, τράπεζες, ακόμα και το αεροδρόμιο του Κιέβου την Τρίτη. Οι κυβερνοεπιθέσεις φαίνεται να επηρέασαν επιχειρήσεις σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Στην Ουκρανία, το κυβερνητικό δίκτυο πληροφορικής, το αεροδρόμιο του Κιέβου, καθώς και τράπεζες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η αεροπορική βιομηχανία Antonov, έγιναν στόχοι κυβερνοεπίθεσης.
Το πρώτο ATM στον κόσμο έγινε χρυσό για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια. Για τον εορτασμό της 50ης επετείου, η Barclays μετέτρεψε σε χρυσό το ΑΤΜ στο υποκατάστημά της στο 'Ενφιλντ, πρόσθεσε αναμνηστική πλάκα και κόκκινο τάπητα μπροστά από το μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιούν οι πελάτες της.
Ενενήντα πέντε κτίρια σε 32 κοινότητες δεν πέρασαν τους ελέγχους ασφαλείας που διενεργούνται στη Βρετανία μετά την φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα.

Σε επιστολή τους προς την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, κάτοικοι του δυτικού Λονδίνου είπαν ότι η έρευνα θα πρέπει «να κινήσει γη και ουρανό» και ότι θα πρέπει να υπάρξει Δικαιοσύνη για κάθε πολίτη που ζει στην περιοχή.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερίζα Μέι δεν θα επιβιώσει πέρα από μερικούς μήνες και υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν εκ νέου εθνικές εκλογές στη χώρα εντός του επόμενου έτους, ανέφερε η Citi σε σημείωμά της προς τους πελάτες της.