Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018, 6:03:26 μμ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 20:31

Βεργίδης: Εμείς δεν αμφισβητούμε την ευαισθησία κανενός, πράξτε κι εσείς το ίδιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση με την οποία απαντά επί της ουσίας σε προγενέστερη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Η επιστολή μας προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το μόνο που δεν είχε ως σκοπό ήταν η όξυνση των πνευμάτων και η δημόσια αντιπαράθεση για ένα εξαιρετικά μείζον ζήτημα, όπως η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.


Με την επιστολή μας, για άλλη μια φορά, ζητήσαμε το αυτονόητο: την δίκαιη κατανομή των βαρών ενός, αδιαμφισβήτητα, μεγάλου ζητήματος. Ζητήσαμε επίσης την γενική εποπτεία των επιμέρους δράσεων από τις Κρατικές Υπηρεσίες και οργανωμένες Δομές. Να έχει π.χ. ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα η Δνση Δημόσιας Υγείας της Αντιπεριφέρειας, του Κράτους δηλαδή, την ευχέρεια της άμεσης διαπίστωσης του αριθμού των φιλοξενουμένων προσφύγων στους οικισμούς του νομού. Και επιπλέον να υπάρχει η δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, με επιτόπιες επισκέψεις της υπηρεσίας αυτής, να διαπιστώνονται οι  συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών. Ένα αίτημα που δεν νομίζουμε ότι αντιβαίνει σε καμία διαδικασία ορθής διαχείρισης του μείζονος ζητήματος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν αμφισβητούμε τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ούτε τον πατριωτισμό κανενός. Αυτό που αμφισβητούμε είναι η μονοπώληση των αισθημάτων αυτών, από οποιαδήποτε άτομα και φορείς. Οι πολίτες του νομού Κιλκίς έχουν αποδείξει στην πράξη και σε θαυμαστό βαθμό την ανθρωπιά και τον πατριωτισμό τους, ώστε να μην έχουν ανάγκη τα πιστοποιητικά από κανένα.

Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς