Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 4:23:57 μμ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 22:07

Βεργίδης, Σισμανίδης, Γκουντενούδης: ΟΧΙ στη συμφωνία του Τσίπρα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την κάθετη αντίθεσή τους σε όσα έγιναν γνωστά από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ εκφράζουν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νομού Κιλκίς, με δηλώσεις τους στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, αφού εκτιμούν ότι με τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ η χώρα τα "έδωσε όλα" χωρίς να πάρει τίποτα.

 

Βεργίδης: Μας τα πήραν όλα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, όταν τον ρωτήσαμε πως εκτιμά τους όρους της συμφωνίας, απάντησε: Είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από όσα διαδραματίζονται., Και μαζί μου είναι στεναχωρημένοι και οι πολίτες του νομού με τους οποίους συζητώ καθημερινά. Οι Σκοπιανοί μάς πήραν και τα τρία βασικά θέματα: Όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Έχω επιφυλάξεις ακόμα και για την ισχύ των ασφαλιστικών δικλείδων που έβαλε στη συμφωνία η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται. Δεν πιστεύ6ω ότι θα λειτουργήσουν υπέρ των συμφερόντων της χώρας.
Και σε κάθε περίπτωση, αν η συμφωνία είναι τόσο επωφελής για την Ελλάδα, γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί και ο λαός; Τι φοβάται η κυβέρνηση;
Τελικά, μακάρι η συμφωνία αυτή να μην περάσει από τα Σκόπια.

Σισμανίδης: Παράδοση αμαχητί
Η ονομαζόμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων για το ονοματολογικό ''πέτυχε'' αρκετά πράγματα: Παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας αμαχητί στα Σκόπια και αναγνώρισε ως μακεδονική και την εθνότητα και τη γλώσσα των πολιτών της γείτονος χώρας!
Ως ''ανταλλάγματα'' του τίτλου ''Βόρεια Μακεδονία'' που χάρισε στους γείτονες, η ελληνική διπλωματία ''εξασφάλισε'' την απάλειψη αναφορών σε μακεδονική μειονότητα που εγείρουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις και τη διευκρίνιση ότι η μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών χωρών.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και όσα έχουν γνωστοποιηθεί γύρω από την περιβόητη τηλεφωνική συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, φαίνεται ότι έχουμε μία πάσχουσα, μια ετεροβαρή συμφωνία που αφήνει πικρή γεύση στους Έλληνες και κυρίως στους Μακεδόνες, που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, πολλές γκρίζες σκιές και την αίσθηση ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που έκανε τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις για να ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας των Σκοπίων με την Ευρώπη και να συνδράμει στην ένταξή τους στους διεθνείς οργανισμούς.
Πολύ φοβούμαι ότι το ''habemous pactum'', όπως διθυραμβικά σχολιάστηκε από το διεθνή τύπο, θα γίνει η απαρχή για ένα νέο διχασμό του ελληνικού λαού που δεν πρέπει ούτε να τον δεχθούμε ούτε να τον επιτρέψουμε.

 

Γκουντενούδης: Η αριστερά του Τσίπρα κάνει ό,τι υπαγορεύουν οι Αμερικανοί
Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης είναι εξίσου αρνητικός.
"Σαφώς και είμαι ενάντια στη συμφωνία. Η θέση μας που την βροντοφωνάξαμε χίλιες φορές και θα την βροντοφωνάξουμε άλλες τόσες είναι ξεκάθαρη: καμιά χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δηλαδή τώρα εμείς θα είμαστε οι Μακεδόνες απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων κι αυτοί Μακεδόνες της Νέας Μακεδονίας;
Δυστυχώς η υποτιθέμενη αριστερά ενάντια στα μονοπώλια του κ. Τσίπρα κάνει όσα υπαγορεύουν οι Αμερικανοί...."