Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, 12:29:27 πμ
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 22:33

Δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με την μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η πρόσφατη μεταβίβαση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπερταμείο 10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου υλοποιεί μια ακόμη μνημονιακή δέσμευση της Κυβέρνησης Τσίπρα στα πλαίσια της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές για 99 χρόνια, γεγονός το οποίο αποτελεί την πιο μελανή σελίδα της μεταπολιτευτικής περιόδου της χώρας.


Η Κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αρνείται πεισματικά να δώσει στην δημοσιότητα λίστα με τα κατά τόπους ακίνητα και αντ’ αυτού δημοσιοποιεί τους κωδικούς κτηματολογίου των ακινήτων, αποκρύπτοντας ουσιαστικά την ταυτότητα τους. Στο Κιλκίς η δημοσιογραφική έρευνα έχει αποκαλύψει ότι 121 ακίνητα μεταξύ των οποίων και η παλιά Νομαρχία, το 8ο Δημοτικό σχολείο, η ανακαινισμένη με 3 εκατ. ευρώ Αυστροελληνική καπναποθήκη κλπ βρίσκονται στην λίστα ακινήτων που παραδόθηκαν στους δανειστές.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει καλέσει στην Βουλή την Κυβέρνηση, από τις 11 Σεπτεμβρίου, να δώσει άμεσα στον Ελληνικό λαό λίστα με τα πλήρη στοιχεία των 10.119 ακινήτων που παραδόθηκαν στους δανειστές. Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο αίτημα αυτό, την στιγμή μάλιστα που μέσα σε πέντε ημέρες είχε ανταποκριθεί στο αίτημα του Υπερταμείου για την παράδοση των ακινήτων.
Το Κίνημα Αλλαγής ενώνει δυνάμεις της κοινωνίας για την ανατροπή των επώδυνων δεσμεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα που έχει επιβάλλει στην χώρα μνημονιακού τύπου επιτροπεία για τις επόμενες δεκαετίες. Η κατάργηση του Υπερταμείου και η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας προς όφελος του Ελληνικού λαού αποτελεί ύψιστο πατριωτικό μας καθήκον.