Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 6:53:08 πμ
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 22:52

Γεωργαντάς: Παλαιοκομματική πρακτική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας της κ. Γεροβασίλη που παρατείνει μέχρι το τέλος του έτους τη θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με χθεσινή τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Κυβέρνηση παρέτεινε μέχρι το τέλος του έτους τη θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες διακηρύξεις της Κυβέρνησης για μια ακομμάτιστη Διοίκηση είναι και θα παραμείνουν κενό γράμμα.

Η πλήρης δήλωση
«Η επαίσχυντη τροπολογία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης που υπερψήφισαν χθες οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι μεγάλες διακηρύξεις της Κυβέρνησης για μια ακομμάτιστη Διοίκηση είναι και θα παραμείνουν κενό γράμμα.
Με το νόμο 4369 που ψήφισε το Φεβρουάριο του 2016 η Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την υποχρέωση να επιλέξει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης όλους τους Προέδρους, Αντιπροέδρους, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές και Υποδιοικητές των νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.
Η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, ενώ υπήρχε και η πρόβλεψη για όσες θέσεις κενώνονται ενδιάμεσα, να καλύπτονται με την ίδια διαδικασία από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν κάλυψε καμία θέση μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου, ούτε φρόντισε να δρομολογήσει, ως όφειλε, την αντικατάσταση των εκατοντάδων προσώπων που είχε διορίσει η ίδια απευθείας σε διοικητικές θέσεις.
Αντιθέτως, με τη χθεσινή τροπολογία, παρέτεινε μέχρι το τέλος του έτους τη θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., με μόνη δέσμευση να καλύπτει από το Μητρώο όποια θέση κενώνεται μετά την 1.1.2019.
Η κυβερνητική πολιτική στη Δημόσια Διοίκηση είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας και του αμοραλισμού της. Κατ’ όνομα προωθεί την ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, στην πράξη όμως λειτουργεί μόνο με τις πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές».