Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 9:43:09 πμ
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 20:41

Γιαννούλης: Στις προμήθειες της Υγείας κυβερνά πάντα η "αρπαχτή"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νέας Σάντας - Παντελεήμονα στον τομέα της παραγωγής υγειονομικού ορθοπεδικού υλικού, έγινε γνωστόν στο Κιλκίς και πανελλαδικά για τον άνισο αγώνα του κατά της διαφθοράς στον τομέα των προμηθειών υγείας.


Οι μνήμονες  αναγνώστες θα θυμούνται τις δεκάδες επιστολές σε υπουργούς με καταγγελίες του κατά των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον τομέα των προμηθειών σε βάρος του δημοσίου αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Ο αγώνας τους αυτός μάλιστα έγινε σε συνθήκες δύσκολες, αφού τα κυκλώματα αυτά δεν αστειεύονται και έφτασαν στο σημείο να τον απειλήσουν τη ζωή του με ανώνυμα τηλεφωνήματα, για τα οποία και προσέφυγε αρμοδίως.
Με αφορμή λοιπόν την συζήτηση στην Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας, ζητήσαμε την άποψή του.
- Κύριε Γιαννούλη, ποια είναι η εντύπωση που αποκομίσατε από τη συζήτηση στη Βουλή;
Στα λόγια όλοι είναι πρωταθλητές. Ωραία λόγια κατά της διαφθοράς, αλλά δυστυχώς "λόγια του αέρα" Στην πράξη η διαφθορά ζει και βασιλεύει... Και στις προμήθειες υγειονομικού υλικού βασιλεύει αδιατάρακτη.  Διότι τη διαφθορά δεν την καταπολεμάς με λόγια ...
- Δηλαδή ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταπολεμηθεί τα κυκλώματα;
Γιατί εσείς πιστεύετε ότι τα κυκλώματα έχουν κόμματα;  Είναι από μόνα τους ένα συμπαγές κόμμα και  ανεξάρτητα από το κόμμα που κάθε φορά βρίσκεται στην κυβέρνηση,  είναι το κόμμα της διαφθοράς που κυβερνά στον χώρο των προμηθειών.
- Είναι βαριά κουβέντα αυτή. Πως την αποδεικνύετε;
Με τον πλέον αδιαμφισβήτητο  τρόπο και εξ ιδίας πείρας. Ξέρετε να έχει γίνει ένας κεντρικός διαγωνισμός από το Υπουργείο, από τις ΥΠΕ για ορθοπεδικό - ανατομικό υλικό; Διότι εγώ δεν ξέρω. Συνεχίζεται το καθεστώς των αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών. Κι ας φωνάζω εδώ και χρόνια ότι ένας κεντρικός διαγωνισμός συμφέρει και το δημόσιο, δηλαδή τα χρήματα των φορολογουμένων και τις ελληνικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες να παράγουν, να απασχολούν και να συμβάλλουν στην εθνική οικονομία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Δεύτερη απόδειξη: από το 2010 συστάθηκε το Παρατηρητήριο τιμών που με αργά, βασανιστικά βήματα συνέβαλε στην κατακόρυφη μείωση των τιμών. Τριάντα φορές πάνω ήταν οι τιμές σε πολλά υλικά και χρειάστηκε αγώνας για να πέσουν. Κι όμως αυτό το χρήσιμο εργαλείο καταργήθηκε από το 2015. Συνέπεια; Να σταματήσει η πτώση των τιμών...
- Υπάρχουν ακόμα τιμές που μπορούν να μειωθούν;
Σαφέστατα και υπάρχουν. Αλλά τα κυκλώματα που δρουν στον τομέα των προμηθειών βρήκαν τον τρόπο να σταματήσουν την πτώση. Δεν γίνονται κεντρικοί διαγωνισμοί, καταργήθηκε το Παρατηρητήριο Τιμών... Το πάρτι συνεχίζεται. Και αφήστε τα ωραία λόγια και τις "κοκορομαχίες στη Βουλή. Και ξέρετε ποιο είναι το πλέον εκνευριστικό;  Αν τους ακούσεις όλοι είναι υπέρ της καταπολέμησης της διαφθοράς. Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είτε κυβέρνησαν είτε  κυβερνούν. Τόσα συστήματα αξιόπιστα και διαφανή εφαρμόζονται στις  ευρωπαϊκές χώρες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και την προστασία του δημόσιου χρήματος. Τόσο δύσκολο είναι να επιλέξουν και να εφαρμόσουν ένα από  αυτά;  
Γι' αυτό σας λέω: Στον τομέα των προμηθειών υγείας κυβερνά πάντα το κόμμα της διαφθοράς. ΚΙ ας αφήσουν τα ωραία λόγια... , κατέληξε οργισμένος σχεδόν ο κ. Παναγιώτης Γιαννούλης.
Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους αναγνώστες μας.