Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 11:03:43 πμ
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 21:00

Ιδού ένα ακόμα ...χαμένο Δικαστικό Μέγαρο!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ κάποτε προγραμμάτιζαν(;) την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς. Είναι η πρώην VI Μεραρχία στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου για τα οποία σπαταλήθηκε τουλάχιστον μια πενταετία στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του αιώνα όπου οι εκάστοτε υπουργοί Άμυνας διαβεβαίωναν ότι θα παραχωρηθούν στο Δήμο Κιλκίς ή μάλλον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε εκείνο με τη σειρά του να ανεγείρει το Δικαστικό Μέγαρο.


Και οι μεν δεσμεύσεις δίνονταν αφειδώς, η παραχώρηση όμως δεν έγινε ποτέ.
Ύστερα ο χώρος αυτός μαζί με την παρακείμενη έκταση του στρατοπέδου Δογάνη μπήκαν σε διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης (πολεοδόμησης) με υποτιθέμενη συμφωνία παραχώρησης εκ μέρους του στρατού μεγάλου τμήματος του οψέποτε πολεοδομημένου στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου στο Δήμο Κιλκίς ώστε να αξιοποιηθεί και για Δικαστικό Μέγαρο και για άλλες κοινωφελείς χρήσεις.
Η διαδικασία πολεοδόμησης (ένταξης στο σχέδιο πόλης και των δυο στρατοπέδων) βρίσκεται σε εξέλιξη, και η τελευταία προ διετίας αναφορά - συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ύστερα από σχετική ερώτηση του δημ. συμβούλου Γιάννη Φαχουρίδη, άφησε την εντύπωση ότι η τελική έγκρισή του "κόλλησε" στη γραφειοκρατία του Υπουργείου Περιβάλλοντος - Χωροταξίας και ήταν θέμα χρόνου να ξεκολλήσει.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνετε, όχι μόνο δεν ξεκόλλησε, αλλά ο στρατός ενεργώντας αυτοβούλως σε υπό πολεοδόμηση έκταση, προχώρησε σε αλλαγή χρήσης των κτηρίων της πρώην Μεραρχίας, μετατρέποντάς τα σε κατοικίες για αξιωματικούς - στελέχη του.
Σημειώνουμε πως όταν ανακοίνωσε προ διετίας ο στρατός την απόφαση μετατροπής των εν λόγω κτηρίων σε κατοικίες, οι εφημερίδες μας προέβαλαν το θέμα, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να ζητήσουν εξηγήσεις ή εν πάση περιπτώσει να αντιδράσουν προασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών. Το αποτέλεσμα το ...βλέπετε.
Και διαβάστε την ανακοίνωση της στρατιωτικής υπηρεσίας στη συνέχεια:
“Στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει και πραγματοποιεί δράσεις, που έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν την ομαλή διαβίωση του προσωπικού.
Η ολοκλήρωση της κατασκευής 13 συνολικά στρατιωτικών οικημάτων στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ» στο Κιλκίς, αφορά σε 9 στρατιωτικά οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ), 2 οικήματα Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ) και 2 οικήματα Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΕΠΟΠ). Σε όλες τις κατηγορίες, υπάρχουν διαμερίσματα από 60 έως 110 τετραγωνικών μέτρων.
Είναι συνεχής η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των στελεχών και της επίλυσης του σημαντικού προβλήματος της στέγασης τους. Η προσπάθεια αυτή, αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ηγεσία του Στρατού Ξηράς στον συγκεκριμένο τομέα, έτσι ώστε το προσωπικό μας να παραμένει απερίσπαστο στην εκτέλεση της αποστολής του.”
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Έκθεση εικόνων