Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 10:09:43 πμ
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 20:31

Ντόρα από Κιλκίς: Η Ελλάδα μπορεί με Ν.Δ. και Κυριάκο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά είναι θέμα στυλ. Σχεδόν τα ίδια πράγματα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ο Ντόρα Μπακογιάννη στο Κιλκίς. Απλά τα είπε πλέον μετριοπαθώς αποφεύγοντας τη δεξιά σάλτσα με την οποία  «νοστιμίζει» ιδεολογικά τις ομιλίες του ο αντιπρόεδρος του κόμματος.
Την Παρασκευή το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο συνέβησαν δυο αξιοσημείωτα:
Πρώτον:  Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γεμίσει το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, επιτυχία που πλέον καταγράφουν μόνο κόμματα τύπου Σώρρα και Βελόπουλου.


Δεύτερον: Η κ. Μπακογιάννη ως εμπειρότερη πολιτικός περιόρισε την (χρονική) κριτική της προς την κυβέρνηση και επικεντρώθηκε περισσότερο στο θετικό μήνυμα που επιθυμεί να εκπέμψει η Ν.Δ. προς τους ακροατές της. Κεντρικό μοτίβο «Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Η Ελλάδα μπορεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ανακάμψει, να σταματήσει να έχει ως κύριο εξαγώγιμο προϊόν τη προικισμένη με γνώση και πτυχία νεολαία της»
Για την κυβέρνηση Τσίπρα και τα πεπραγμένα της υπήρξε απολύτως απαξιωτική: Το ευκολότερο πράγμα σήμερα είναι να κάνεις κριτική στην κυβέρνηση με όσα πράττει, τόνισε. Κυρίως αναφέρθηκε στις ιδεολογικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την άποψή της φρενάρουν τις επενδύσεις και την  αναγκαία διαμόρφωση φιλικού επενδυτικού κλίματος. Την περίπτωση του Ελληνικού επικαλέστηκε όπου η κυβέρνηση παρότι αναγκάστηκε να υπογράψει υπό το βάρος της αξιολόγησης, εν τούτοις συνεχίζει εν τοις πράγμασι να την υπονομεύει με αστεία επιχειρήματα  (δασική περιοχή, προέκταση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης κ.ο.κ)
Στο θετικό μήνυμά της η κ. Μπακογιάννη περιέγραψε στη σύντομη ομιλία της τους άξονες της πολιτικής που θα εξασφαλίσουν, κατά τη Ν.Δ., την έξοδο από την κρίση.
Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Εργαζόμενοι δεν υπάρχουν χωρίς επιχειρήσεις, τόνισε και επικαλέστηκε το δυσβάστακτο φορολογικό περιβάλλον στην χώρα μας ιδιαίτερα συγκρινόμενο με το ανταγωνιστικό περιβάλλον των όμορων βαλκανικών χωρών που απορροφούν επενδύσεις, απορφανίζοντας  παραγωγικά την χώρα μας.
Την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης επικαλέστηκε ως δεύτερο αιτούμενο αφού η τωρινή κατ’ ουσίαν αρνησιδικία υπονομεύει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία. Συνέχισε με αναφορές στην αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των άλλων κύριων σημείων που περιέχονται στη «Συμφωνία Αλήθειας»  που προτείνει στο λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μπορούμε οι Έλληνες, μπορεί μια κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το καταληκτικό μήνυμά της.
Την  κ. Μπακογιάννη χαιρέτισαν ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς επικεντρώνοντας στην μακρόχρονη συνέπειά της στη μάχη κατά του λαϊκισμού και η κ. Καλλισθένη Πάκα με σύντομη ομιλία της που διανθίστηκε με προβολή βίντεο με τη δράση του κόμματος πανελλαδικά και στο Κιλκίς.
Στα αρνητικά  καταγράφηκε  η ωριαία καθυστέρηση στην έναρξη της εκδήλωσης. Η κ. Μπακογιάννη τιμηθείσα το 2002 με τον τίτλο του επίτιμου  δημότη Πικρολίμνης επισκέφθηκε πριν την ομιλία της τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη που την ενημέρωσε για τα προβλήματα και τα αιτήματα του δήμου.