Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 1:07:15 πμ

Πολιτική

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 22:42

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Περιφερειάρχες

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντος και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:23

«Ώρα Αποφάσεων»: Ωρα για νέο φορέα και εκλογή αρχηγού

Γράφτηκε από τον

Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση νέου προοδευτικού φορέα, με εκλογή αρχηγού από τη βάση αποφάσισε η 100μελής Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της «Ώρας Αποφάσεων», η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα με τον Γιώργο Φλωρίδη πρωταγωνιστή στην όλη προσπάθεια επανασυγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα.
Υπενθυμίζουμε ότι στην 100μελή Εθνική Συντονιστική Επιτροπή της "'Ωρας Αποφάσεων" συμμετέχουν και οι Κιλκισιώτες Λάζαρος Παζαρτζικλής και Σάββας Τσολάκης.

Τη Δευτέρα 24/04/2017, κατά τη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε ως πρώτο θέμα η επικαιροποίηση της υπ’ αριθμόν 48/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με την οποία εκφράζεται ρητά και κατηγορηματικά η αντίθεση του στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού / χαλκού στην περιοχή έκτασης 91.000 στρεμμάτων της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάυλος Τονικίδης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της ΕΑΠΙ και των πνευματικών δικαιωμάτων γενικότερα, προτείνοντας να αναλάβουν τα επιμελήρια την είσπραξή τους.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:  

«Η αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση, όταν βλέπει ότι η οικονομική πολιτική που ασκείται είναι αδιέξοδη, να ζητήσει εκλογές κι αυτό δεν έχει χρονοδιαγράμματα και ορόσημα είναι ένα αίτημα συνεχόμενο» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Από το ΠΑΜΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά:
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαία αγροτιά, νέοι και νέες

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 22:52

Γιώργος Γεωργαντάς : Νέα προθεσμία για υποβολή ενστάσεων

Γράφτηκε από τον

Την Τρίτη 11 Απριλίου σε συζήτηση στη Βουλή τέθηκε από τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά το θέμα που προέκυψε με τους δασικούς χάρτες σε Μικρόδασος και Πευκόδασος.
Αναδημοσιεύουμε από τα πρακτικά της Βουλής εκτενή αποσπάσματα της συζήτησης λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα.

Δευτέρα, 24 Απρίλιος 2017 22:50

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα της «ΚΑΠΝΙΚΗΣ»

Γράφτηκε από τον

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Βαρδαλή προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους καπνοπαραγωγούς και εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ» στο Κιλκίς συζητήθηκε στη Βουλή, όπου απάντησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά επί της ουσίας σε προγενέστερη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
Η επιστολή μας προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το μόνο που δεν είχε ως σκοπό ήταν η όξυνση των πνευμάτων και η δημόσια αντιπαράθεση για ένα εξαιρετικά μείζον ζήτημα, όπως η διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.

Ο Βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ:
“Πρέπει να ζητήσω συγνώμη  από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  που δεν  πήρα την άδεια  της για να ασκήσω Κοινοβουλευτικό Έλεγχο όπως μου δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα. Η θεσμική λειτουργία μου απαιτεί υπεύθυνες απαντήσεις από θεσμοθετημένα όργανα. Δεν ξέρω από πότε ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στη Βουλή με ερωτήματα εύλογα μπορεί να υποκατασταθεί από απαντήσεις  ομάδας αμειβόμενων  εθελοντών.