Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 8:30:06 πμ

Πολιτική

Αντιπροσωπεία της ΚΙΝΗΣΗΣ υπό τον συντονιστή της Γιάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη και μέλη της  Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών για την Ανάπτυξη της Κέντρικής Μακεδονίας: Ο Συντονιστής της ΚΙΝΗΣΗΣ Γιάννης Μαγκριώτης στις επαφές και συνεργασίες του ανέφερε  ότι:
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο βασικός φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με την αποκλειστική ευθύνη στην διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:32

Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Γράφτηκε από τον

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ» προκαλούν σοβαρά ερωτήματα, ειδικά σε ότι αφορά τις μεθοδεύσεις για να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα σπασμένα οι εργαζόμενοι.
Η πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια απέδειξε στην πράξη ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στον ιδρώτα και την εκμετάλλευση των εργατών, ότι από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι εργάτες.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς», από την ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και την ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στους εργασιακούς χώρους συνολικά της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ιδιαίτερα στο νομό Κιλκίς και στον κλάδο του Μετάλλου.

Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 20:35

Μεταναστευτικό: Το Κιλκίς δείχνει το δρόμο και τον τρόπο

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Δημήτρης
Αγαθόπουλος. 

 

Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν τα καραβάνια των προσφύγων, ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου, διέσχιζαν τους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς  για να περάσουν στην γείτονα χώρα, στο διάβα τους προς την  ‘’γη της επαγγελίας’’, τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.  Στην αρχή ήταν σχετικά εύκολα. Παρά την ταλαιπωρία τους, τα κατάφερναν να περάσουν τα σύνορα και περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στο βορρά μέσου του δρόμου των Βαλκανίων.

Η 21η Μαρτίου, η Μέρα κατά του Ρατσισμού, βρίσκει την Ευρώπη και τον κόσμο, μπροστά σε νέες προκλήσεις, σε κινδύνους επανεμφάνισης και νομιμοποίησης, ρατσιστικών - ναζιστικών αντιλήψεων που τροφοδοτούνται από τις πολιτικές λιτότητας, ανισότητας και αποκλεισμών, ενισχύοντας την ακροδεξιά και τον σκοταδισμό.
Για εμάς, η αντίθεση στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία δεν εξαντλείται στις επετείους αλλά εκδηλώνεται στους καθημερινούς αγώνες μας, μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους/ες, αγώνες που δίνονται με αυταπάρνηση, στα νησιά, στα κέντρα φιλοξενίας, στις δομές, στα σχολειά, στο πλευρό προσφύγων και μεταναστών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα εκατομμύρια των προσφύγων και μεταναστών που εκδιώκονται από την πατρίδα τους λόγω πολέμου και φτώχειας, σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης.
Δίνουμε μήνυμα αγώνα απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και να καλλιεργήσουν ρατσιστικά στερεότυπα, αγωνιζόμαστε ενάντια στη νεοναζιστική ιδεολογία και τους εκπροσώπους της.
Ενθαρρύνουμε πολιτικές ένταξης των ανθρώπων που θα παραμείνουν στη χώρα μας και υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα προστασίας και πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Στεκόμαστε απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο, στο κλίμα φόβου που καλλιεργείται στους ευρωπαϊκούς λαούς και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, ισονομίας και ελευθερίας για όλους και όλες.

Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 20:13

Γεωργαντάς: Και χωράφια στους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από τον

Το πρόβλημα υπάρχει αλλά ακόμα δεν έχει λάβει διαστάσεις καθώς τα «θύματα» δεν το ένοιωσαν ακόμα. Πρόκειται για την κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπου περιλαμβάνονται και αγροτικές εκτάσεις (χωράφια) με τις όποιες συνέπειες κυρίως στην πριμοδότησή τους.

Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 19:46

Κοντονής: Θλίβομαι για τον δήμαρχο του Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμαρχου Κιλκίς για το έργο των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θλίβομαι βαθύτατα για τις δηλώσεις του Δημάρχου Κιλκίς, τόσο για το περιεχόμενό τους όσο και για το γεγονός ότι χρειάστηκε τρεις μέρες από την αποχώρησή μου από την πόλη για να σχολιάσει τις δηλώσεις μου σχετικά με το ζήτημα των έργων στο Δημοτικό Στάδιο.

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:41

Κι όμως: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!

Γράφτηκε από τον

Τα πρώτα μηνύματα συσπείρωσης του χώρου του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ δόθηκαν στην προ δυο μηνών επίσκεψη και ομιλία της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά στο Κιλκίς. Τότε γέμισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και ήταν η πρώτη φορά ύστερα από μια πενταετία που το ΠΑΣΟΚ τολμούσε να οργανώσει εκδήλωση έξω από την μικροσκοπική αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:44

Μέρα γιομάτη θαύματα ή ένα ακόμη δούλεμα;

Γράφτηκε από τον

Είναι τόσο απλό; Να περιμένουμε λύση εδώ και τρία χρόνια και να αρκεί μια επίσκεψη του Υπουργού για να «ανακρούσει πρύμναν» το Υπουργείο και να δεχθεί τις θέσεις που εκφράζουν εδώ και μήνες με υπομνήματά τους Μητρόπολη και δικηγόροι, αυτό για το οποίο γράφουμε και ξαναγράφουμε μέσα από τις εφημερίδες μας;

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 19:39

Τσογγίδης: Τόσοι πολλοί για το τίποτε..

Γράφτηκε από τον

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσογγίδης προέβη στην ακόλουθη δηλωση:
Ο Δήμαρχος Κιλκίς  σαν νέος Πάπας  χρίζει καρδιναλίους! Μετά τους 7 αντιδημάρχους ήδη όρισε και 5 εντεταλμένους συμβούλους στα πλαίσια των λεπτών ισορροπιών, των περίεργων συμμαχιών, της απόσβεσης των κραδασμών και της προσπάθειας πυρόσβεσης των αντιδράσεων από την κακοδιοίκηση, την κακή συμπεριφορά, την συντήρηση περίγυρων κλπ.