Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, 4:47:46 πμ

Πολιτική

Κυριακή, 28 Μάιος 2017 21:10

Λάβαμε το ...δίκιο μας. ΘΑ έρθουν και τα χρήματα

Γράφτηκε από τον

Η στροφή πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού με την επιλογή της φιλοξενίας σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έγινε πριν λίγους μήνες έστω με καθυστέρηση. Με τη νέα πολιτική τα κέντρα φιλοξενίας καθίστανται αχρείαστα και κλείνουν, όπως είχε προαναγγείλει από το Κιλκίς στις 7 Απριλίου  ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Τελικά, γι’ άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που έσωσε την... τιμή της απεργιακής κινητοποίησης στο Κιλκίς,με συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης και πορεία μέχρι το Δημαρχείο Κιλκίς.
Την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και μέλος του Σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, ο οποίος κάλεσε το λαό του Κιλκίς σε ξεσηκωμό, τονίζοντας πως «τίποτα δεν αλλάζει αν ο λαός μένει θεατής, όλα μπορούν να ανατραπούν αν ο λαός ξεσηκωθεί».

Ολοκληρώθηκε το διήμερο (8-9 Μαΐου) σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασίλη Σεργαννίδης» του Επιμελητηρίου, με θέμα:«Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece S.A αρμόδιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, το παρακολούθησαν 40 στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων και ο στόχος ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια πετυχημένη εξαγωγική προσπάθεια.

Προσωπική δέσμευση για την ανασκαφή στην Αμφίπολη ανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που επισκέφτηκε τον Τύμβο Καστά με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι «όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιλήφθηκε πρώτη τη σπουδαιότητα του μνημείου και διέθεσε τα πρώτα κονδύλια με τα οποία ξεκίνησε η ανασκαφή, έτσι δεσμεύομαι ότι η Περιφέρεια θα είναι αυτή που θα ολοκληρώσει την ανασκαφή, θα στηρίξει το μνημείο και θα συνεχίσει -σε συνεργασία με το Υπουργείο- τις εργασίες, που θα επιτρέψουν τελικά να γίνει επισκέψιμος ο χώρος και να ξεκινήσει η μεγάλη εκστρατεία προβολής της Αμφίπολης, των Σερρών και της Κεντρικής Μακεδονίας διεθνώς. Είμαστε πανέτοιμοι ως Περιφέρεια, μόλις ετοιμαστούν οι μελέτες από το Υπουργείο να ξεκινήσουμε την επόμενη φάση των έργων, με προτεραιότητα όμως στην προστασία του πολύτιμου μνημείου».

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 20:42

Γιατί πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα;

Γράφτηκε από τον

Γράφειο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Ποιος δε θυμάται άραγε εκείνες τις πραγματικά εντυπωσιακές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το 2012 ως την ανάληψη της εξουσίας, τον Γενάρη του 2015; Τότε που θα έσκιζε τα Μνημόνια και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα επανέφερε τη 13η σύνταξη. Μεγάλα και καταστροφικά ψέματα που ειπώθηκαν με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 20:59

Την Παρασκευή με Ν. Κακλαμάνη η Ν.Δ.

Γράφτηκε από τον

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη – Βουλευτή Α Αθηνών, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής
Νέας  Δημοκρατίας Κιλκίς.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, των χωριών Ομαλού και Πενταλόφου του Δήμου Παιονίας στη Π.Ε. Κιλκίς, από και προς το σχολείο τους»

Γι’ ακόμα μια φορά αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της δωρεάν, ασφαλούς μετακίνησης τους με ευθύνη του κράτους.

Η περίπτωση των μαθητών από τα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφο, για τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στο σχολείο, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το συνολικότερο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Συγχαρητήρια αξίζουν στις διοργανώτριες οργανώσεις του 9ου Παγκυκλαδικού Συνέδριου Συλλόγων Γυναικών στην Κύθνο, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Κύθνου.

Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στις 21 Απρίλη 1967, καθώς και στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας του Κόμματος να μελετήσει, από την εργατική – λαϊκή σκοπιά, το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής της μ’ εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και την οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974».