Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:24:13 μμ

Πολιτική

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2007 04:38

Ερώτηση Τσιτουρίδη για Τελωνείο Δοϊράνης

Γράφτηκε από τον
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετική με την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Τελωνείο Δοϊράνης, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλετής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2007 04:37

Ερώτηση του ΚΚΕ υπέρ κτηνοτρόφων

Γράφτηκε από τον
Απειλούνται «με χρεοκοπία και ξεκλήρισμα πολλοί κτηνοτρόφοι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή κανονισμό της Ε.Ε που επιβάλλει τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2007 11:30

Συνεργασία Κ. Κιλτίδη με επιστήμονες των ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα των Η.Π.Α. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2007.
Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό το σχέδιο επέμβασης που συνέταξαν, με περιοχή μελέτης τη λεκάνη απορροής του Κλαδέου ποταμού στο ν. Ηλείας και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του.
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2007 11:07

«Προσπαθούν να διχάσουν και να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ»

Γράφτηκε από τον
 Με σκληρή δήλωση απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Θεόδωρος Παραστατίδης σε «σημαντικά στελέχη του νομού μας», φωτογραφίζοντας το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Φλωρίδη, που «προσπαθούν να διχάσουν την εκλογική βάση με τον κίνδυνο της διάσπασης…»
Στη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει:
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2007 07:54

Περιοδεία Κ. Κιλτίδη σε πυρόπληκτες περιοχές

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2007 07:50

Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

Γράφτηκε από τον
 Κάθε μήνα, από τη θέση που βρίσκομαι, λαμβάνω εκατοντάδες e-mails από πολίτες. Ένα μεγάλο ποσοστό αφορά την ποιότητα των εκπομπών των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιστολές, τα e-mail, υπάρχουν και καταγγελίες που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το ΕΣΡ ή εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να τις εξετάσει, εάν όχι να παρέμβει. Αυτές, όμως, είναι ελάχιστες.
 Όσοι πήγαν στον ΚΗΠΟ του Κιλκίς το απόγευμα του Σαββάτου για να ακούσουν ζητωκραυγές υπέρ του Βενιζέλου διαψεύστηκαν. Είναι μάλιστα εκπληκτικό ότι ο ομιλητής Βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα του κ. Βενιζέλου στη διάρκειας μιας ώρας ομιλία του!
Εξάλλου ο κ. Φλωρίδης νωρίς φρόντισε να δώσει το πολιτικό στίγμα της εκδήλωσής του, όπου στις δυο αίθουσες του ΚΗΠΟΥ συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα. «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν είναι πασαρέλα. Να εκλέξουμε έστω όποιον τα λέει καλύτερα. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να συζητήσουμε για τα αίτια της χειρότερης ήττας του ΠΑΣΟΚ στην ιστορία του. Και μέσα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των αιτίων θα φανεί και ποια πρέπει να είναι η πολιτική μας και ποιος ο καταλληλότερος και αξιότερος να την κάνει κτήμα του λαού ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα φέρει στην εξουσία το λαό» εξήγησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2007 07:27

Συμπληρωματική πίστωση στα δασαρχεία από Κιλτίδη

Γράφτηκε από τον
Με εντολή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη κατανεμήθηκε συμπληρωματική πίστωση ύψους 1.087.900 ευρώ στα Δασαρχεία 34 Νομών της χώρας για την προμήθεια επιβατικών αυτοκινήτων (τύπου jeep) που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες περιπολιών σε δασικές περιοχές, καθώς και για την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού σε ότι αφορά τη δασοπροστασία.
Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2007 07:26

Χάρης Καστανίδης : Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε μέλη, όχι σε ΜΜΕ

Γράφτηκε από τον
 Μέσα στην κατάμεστη από υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου αίθουσα του κέντρου ΠΥΛΗ του Κιλκίς μίλησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Θεσσαλονίκης Χ. Καστανίδης, το πρωί της περασμένης Κυριακής, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση ανοιχτή που οργάνωσε η Επιτροπή Στήριξης Γ. Παπανδρέου ν. Κιλκίς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Χ. Ανθρακίδης και Γ. Καλπακίδης, οι πρώην βουλευτές Ν. Αφεντουλίδης και Δ. Παπαδόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μ. Αμανατίδου, Θ. Παραστατίδης και Σ. Τσιόνκης (ο κ. Κίτης βρίσκονταν στην Αρτα), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Φραγγίδης, Θ. Τριανταφυλλίδης και Θ. Τσιραμπίδης, καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κ. Διαμαντοπούλου.
Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2007 04:59

Συγκέντρωση με Καστανίδη

Γράφτηκε από τον
«Χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα, το τελευταίο διάστημα – μετά τις εκλογές, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, γράφουν και στέλνουν επιστολές, κάνουν πολιτικές αναλύσεις, δημοσιεύουν άρθρα στον τοπικό τύπο και οργανώνουν δικτυακές κοινότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Στήριξης Γ. Παπανδρέου ν. Κιλκίς.