Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 5:09:30 πμ

Πολιτική

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:16

Ζητούνται ΚΑΘΑΡΕΣ εξηγήσεις

Γράφτηκε από τον

Δεν ήταν ακριβώς κεραυνός εν αιθρία. Όλες τις μέρες από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι και την Δευτέρα υπήρχαν φήμες και εκτιμήσεις από την Αθήνα, όπως διατυπώνονταν σε δημοσιεύματα, πως το Μαξίμου θα «φάει» τον Τσιτουρίδη.
Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε λογικός άνθρωπος στο Κιλκίς που να πιστεύει πως μπορεί ο πρωθυπουργός να αφήσει εκτός τον Τσιτουρίδη.

Η απόφαση αποκλεισμού μου από τα ψηφοδέλτια της Νέας δημοκρατίας  είναι μία ανήθικη πολιτικά απόφαση αυτών που φαίνεται να κάνουν κουμάντο σήμερα στην Ρηγίλλης και στο Μαξίμου.
Η απόφαση αυτή, πριν απ’ όλα, παραβιάζει μία βασική αρχή μίας πολιτείας δικαίου. Αυτή που επιβάλει ώστε ο καθένας να κρίνεται από την αποδεδειγμένη αλήθεια και μόνο απ’ αυτήν. Και κανείς δεν μπορεί να συκοφαντείται, να απαξιώνεται και να ευτελίζεται αυθαίρετα από κρυπτόμενες εξουσίες για επικοινωνιακούς λόγους ή για να χρησιμοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, ως σωσίβιο στην προσπάθεια αποτυχημένων και διαπλεκομένων να διασωθούν.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης παραβρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδεύοντας τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί. Ο κ. Φλωρίδης έδωσε το παρών του, τόσο στην ομιλία του κ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στην συνέντευξη τύπου που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής. Παράλληλα συμμετείχε στη συνοδεία του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επισκέψεων κι επαφών, που πραγματοποίησε στη ΔΕΘ.

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:13

Μακριά από μένα τα “άλλα λέμε, άλλα κάνουμε

Γράφτηκε από τον

Η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς εκφράζεται κυρίως με την συμμετοχή σ’ αυτό του καταξιωμένου δικηγόρου και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά. Ο κ. Γεωργαντάς έχει μακρά και επιτυχημένη συμμετοχή στους αγώνες της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, μετά το 2007 έχει εκλεγεί πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις εργασίες του οποίου διευθύνει με ιδιαίτερη σύνεση.

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:12

ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι η ελπίδα για την Ελλάδα

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του ανοιχτή και μεγάλη –για τα δεδομένα του χωριού- συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στην Τέρπυλλο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, αποδομώντας με επιχειρήματα την πολιτική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής.

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:11

ΚΚΕ : Μπορούμε και έδρα στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την συγκρατημένη αισιοδοξία τους πως «αν πάμε λίγο καλύτερα» μπορούμε να κερδίσουμε μια έδρα στο Κιλκίς, εξέφρασαν τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. στην εκδήλωση - παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του κόμματος, το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Κιλκίς. Ειδικότερα ο εκ των στελεχών της επιτροπής εκλογικού αγώνα και επί σειρά ετών γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Πινέλης ανάπτυξε το πολιτικό πλαίσιο τω εκλογών, προσκαλώντας τους Κιλκισιώτες ψηφοφόρους να επιβραβεύσουν τη συνεχή και μαχητική στάση ζωής των στελεχών του Κ.Κ.Ε που βρέθηκαν πάντα πρωταγωνιστές στους λαϊκούς αγώνες.

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:09

Αναζητείται ο πέμπτος γαλάζιος

Γράφτηκε από τον

Με τέσσερις υποψήφιους ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ύστερα από κια επεισοδιακή συζήτηση στη Ρηγιλλης, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η ειλημμένη απόφαση απομάκρυνσης του κ. Τσιτουρίδη δημιούργησε την ανάγκη της ανεύρεσης ενός ακόμα υποψηφίου. ΟΙ τέσσερις υποψήφιοι που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά τους ειναι οι κ. Κ. Κιλτιδης, Γ. Γεωργαντάς, Θ. Πασσαλίδης και Βάια Μούσα, πολιτική επιστήμων, που ζει στην Αθήνα και έλκει την καταγωγη από τον Άγιο πέτρο (κόρη του παλαίμαχου αγροτιστή Αλέξανδρου Μούσα).

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:08

Γκρίνια στη ΝΔ για τα ψηφοδέλτια

Γράφτηκε από τον

Εντάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ πυροδότησε η ανακοίνωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων της παράταξης, με έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη που αποκλείστηκαν από τις λίστες των υποψηφίων και αιχμές για τη διαδικασία με την οποία λήφθησαν οι αποφάσεις. Αποστάσεις από τη λήψη των αποφάσεων για «καθαρά» ψηφοδέλτια κράτησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, τονίζοντας ότι δεν είχε οιαδήποτε ανάμειξη στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:08

Αποφάσεις διακομματικής επιτροπής για το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Σε συμφωνία κατέληξε η διακομματική επιτροπή για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο Κιλκίς, που συνεδρίασε στο γραφείο του δημάρχου Κιλκίς, μετά από πρόσκληση του κ. Τερζίδη.
Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ήταν:
1. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Ν.Δ.
2. Κυριάκος Αναστασιάδης εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ
3. Αγαθόπουλος Δημήτριος εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
4. Γρηγόριος Αμπατζίδης εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ
5. Οδυσσέας Χιλιτίδης εκπροσώπος ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 04:07

Ποια είναι η νέα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον

Η Παράκη Αθηνά γεννήθηκε το 1965 στη Λαμία του Ν. Φθιώτιδας. Είναι η πρώτη από τα τρία παιδιά του Παναγιώτη Παράκη, συνταξιούχου αστυνομικού, και της Γεωργίας Μόσχου. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται ως καθηγήτρια Φιλόλογος επί δεκαετία στο Λύκειο Χέρσου. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή θεολόγο Νικόλαο Σταυρόπουλο και έχει μια κόρη.