Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 4:56:40 μμ

Πολιτική

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 06:33

Στηρίξτε τους αγρότες

Γράφτηκε από τον

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κιλτίδης με ερώτηση του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά την στήριξη των Ελλήνων γεωργών, ιδίως των κτηνοτρόφων, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την 28η Οκτωβρίου 2009, που επιτρέπει στα κράτη-μέλη την ενίσχυση ευθέως των γεωργών, έως του ύψους των 15.000 ευρώ. Έστω και με συνυπολογισμό παλαιότερων ενισχύσεων, πρέπει να συμπεριληφθουν σ’ αυτούς του πολίτες που ενισχύονται, όταν η πλειοψηφία των γεωργών έχει εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:46

Γιατί τόση εκδίκηση σε βάρος των νέων;

Γράφτηκε από τον

Με επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις σε συνεργασία με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. συνεχίζει την δράση του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής του νομού μας Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης - μετά τους stagers - να απολύσει και αντικαταστήσει τους συμβασιούχους στις Περιφέρειες της χώρας, συμμετέχοντας σε κατάθεση σχετικής ερώτησης. Συμπληρωματικά ζήτησε από την κυβέρνηση να καθορίσει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης εκφράζοντας την αγωνία του για την πορεία υλοποίησης μιας σειράς από αναπτυξιακά έργα.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 06:36

Ερώτηση Παραστατίδη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο

Γράφτηκε από τον

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστατίδης, σχετικά με την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων και μπορούσαν να ασφαλιστούν στον Ο.Γ.Α.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:36

Αναμενόμενη και αντιμετωπίσιμη η πίεση στην ελληνική οικονομία

Γράφτηκε από τον

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αφού αναφέρθηκε στη σοβαρή και δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ, τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται στη χώρα θα είναι πολύπλευρη μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της, αλλά ταυτόχρονα είναι αναμενόμενη και αντιμετωπίσιμη».

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:55

Stop στην κλιματική αλλαγή

Γράφτηκε από τον

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας και την απαίτηση όλων των λαών του κόσμου, οι ισχυρές χώρες του πλανήτη έχουν προαποφασίσει να μην καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία, προκειμένου να διασφαλίσουν οικονομικά βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Η κλιματική αλλαγή έχει ολέθριες συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους. Η ερημοποίηση μεγάλων εκτάσεων του πλανήτη απειλεί το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, η λειψυδρία το 20%, ενώ 1,8 δις ανθρώπων θα αντιμετωπίσουν συνθήκες απόλυτης έλλειψης νερού έως το 2025. Η πείνα πλήττει 37 χώρες : πάνω από 2 δις ανθρώπων απειλούνται με φυσική εξόντωση.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:46

Τσιτουρίδης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος

Γράφτηκε από τον

«Στόχος μου είναι να θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των Κιλκισιωτών για να τον εκπροσωπήσω στη Βουλή είτε σε μονοεδρική περιφέρεια είτε σε τριεδρική. Εκτιμώ πάντως πως ακόμα κι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.» Ο πρώην βουλευτής και Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε παρών και στη νέα εποχή της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της και επέλεξε τη συνέντευξη τύπου με τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου την περασμένη Παρασκευή για να εξηγήσει τη στάση του πριν και μετά  την προεκλογική περίοδο  στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται τοπικά και πανελλαδικά.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Ώρες ευθύνης

Γράφτηκε από τον

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 η συμμετοχή του κόσμου για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. ξεπέρασε τις προσδοκίες των νεοδημοκρατών. Οι 750.000 ψηφοφόροι της βάσης της Ν.Δ. για την εκλογή του νέου προέδρου παρά την πικρία τους από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσαν βροντερό παρόν. Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί νέες προοπτικές, νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες και ενεργή συμμετοχή της βάσης της Ν.Δ. στη λειτουργία του κόμματος.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:48

Πρώτη ομιλία στη Βουλή για το επίδομα αλληλεγγύης

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την  Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας:
«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη μου ομιλία στη βουλή και επιτρέψτε από του βήματος αυτού να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου κιλκισιώτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να με εκλέξουν βουλευτή και πιστεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους αυτή.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:21

Αυτοδυναμία Σαμαρά και στο ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Όπως αναμενόταν το ρεύμα Σαμαρά έγινε χείμαρρος και ποτάμι και με ιδιαίτερη άνεση επέτρεψε την εκλογή του μεσσήνιου πολιτικού στην προεδρία της Ν.Δ. Ο έβδομος στην ιστορία της Ν.Δ. πρόεδρος (Κωνσταντίνος Καραμανλής1974-1980, Γεώργιος Ράλλης 1980-1981, Ευάγγελος Αβέρωφ 1981-1984, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1984-1993, Μιλτιάδης Έβερτ 1993-1997, Κώστας Καραμανλής 1997-2009) του κόμματος επικράτησε από την πρώτη Κυριακή, ενώ αν εξαιρεθούν η Κρήτη και ελάχιστοι νομοί της χώρας σε όλους τους άλλους αναδείχτηκε πρώτος.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 06:04

Η οικονομική κρίση απαιτεί δράσεις παντού

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ ΡΑΔΙΟ 98.9» και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου, έδωσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης για τα θέματα της οικονομίας, υπερασπιζόμενος τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Εσάς καταρχήν ποιά τοποθέτησή σας εκφράζει περισσότερο; Αυτή του κ. Πεταλωτή ή του κ. Παπακωνσταντίνου για τον κ. Προβόπουλο;