Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 6:24:58 πμ

Πολιτική

Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2007 14:32

«Τυμβωρύχοι του παρελθόντος»

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης απαντώντας σε επερώτηση αρμοδιότητας του Υπουργείου σχετικά με την κτηνοτροφία, από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων:
    «Όπως κατ’ επανάληψη έχω πει, για να υπάρξει ζωή και ανάπτυξη στην ύπαιθρο και στην Πατρίδα μας, πρέπει να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι στα χωριά μας. Η πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας είναι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι εκτός από τις καιρικές συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανασταλτικό παράγοντα των ασθενειών του ζωικού τους κεφαλαίου.
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2007 04:31

Περιοδεία Κιλτίδη στο νομό Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου περιόδευσε στο ν. Ηρακλείου,  όπου είχε σειρά επαφών με τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου  καθώς και  με εκπροσώπους συνεταιριστικών φορέων, με βιοκαλλιεργητές και με  δασικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης.  
Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2007 04:11

Σε πυρόπληκτες περιοχές των Πιερίων ο Κιλτίδης

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης επισκέφθηκε την Τρίτη τις πυρόπληκτες περιοχές των Πιερίων ορέων και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο φράγμα της Μόρνας, συνοδεία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρα, του Νομάρχη Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου και της Διευθύντριας Δασών της Περιφέρειας κας. Α. Τσακιστράκη.
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2007 09:15

Συναντήσεις Τσιτουρίδη

Γράφτηκε από τον
 Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης δέχθηκε το περασμένο Σάββατο 24-11-2007 σε συνάντηση εργασίας τα προεδρεία των Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο Άγιος Τρύφων», Συλλόγου Ποντίων Δήμου Αξιούπολης, Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αρμονία», Συλλόγου Γυναικών Νέας Σάντας, Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, Μορφωτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αγιονερίου «Μίστι», Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς και Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης (ΚΚΣ) Κιλκίς.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Κιλκίς επιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Παύλου Πασσαλίδη ύστερα από μια διαδικασία που περιείχε πολλά και παράδοξα στοιχεία. Κατ’ αρχήν στη συνέλευση των μετόχων το πρωί του Σαββάτου το μοναδικό θέμα ήταν η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Με 112.500 ευρώ η ΑΝ.ΚΙ είναι η εταιρεία με το χαμηλότερο μετοχικό κεφάλαιο των αναπτυξιακών εταιρειών που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αντίστοιχες εταιρείες λειτουργούν με κεφάλαια από 170.000 έως και 600.000 ευρώ.
Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2007 04:38

Ερώτηση Τσιτουρίδη για Τελωνείο Δοϊράνης

Γράφτηκε από τον
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σχετική με την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος για το Τελωνείο Δοϊράνης, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλετής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2007 04:37

Ερώτηση του ΚΚΕ υπέρ κτηνοτρόφων

Γράφτηκε από τον
Απειλούνται «με χρεοκοπία και ξεκλήρισμα πολλοί κτηνοτρόφοι», αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή κανονισμό της Ε.Ε που επιβάλλει τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2007 11:30

Συνεργασία Κ. Κιλτίδη με επιστήμονες των ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης είχε συνεργασία με τη Διεπιστημονική Ομάδα των Η.Π.Α. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και για το σκοπό αυτό βρίσκεται στη χώρα μας από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2007.
Τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας παρουσίασαν στον κ. Υφυπουργό το σχέδιο επέμβασης που συνέταξαν, με περιοχή μελέτης τη λεκάνη απορροής του Κλαδέου ποταμού στο ν. Ηλείας και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του.
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2007 11:07

«Προσπαθούν να διχάσουν και να διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ»

Γράφτηκε από τον
 Με σκληρή δήλωση απαντά ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Θεόδωρος Παραστατίδης σε «σημαντικά στελέχη του νομού μας», φωτογραφίζοντας το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Φλωρίδη, που «προσπαθούν να διχάσουν την εκλογική βάση με τον κίνδυνο της διάσπασης…»
Στη δήλωσή του ο κ. Παραστατίδης αναφέρει:
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2007 07:54

Περιοδεία Κ. Κιλτίδη σε πυρόπληκτες περιοχές

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου, όπου επιθεώρησε την πορεία των δασικών αντιπλημμμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Ο κ. Κιλτίδης προήδρευσε στη συνέχεια σε διαδοχικές συσκέψεις, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των Νομαρχών των προαναφερθέντων νομών, Δημάρχων δασικών υπαλλήλων και στελεχών των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.