Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 6:41:45 μμ

Πολιτική

Γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα  όψιμου  ενδιαφέροντος  παραγόντων του τόπου μας για την εξέλιξη του Μεταναστευτικού στην περιοχή μας, και ειδικότερα στην πόλη του Κιλκίς. Το... ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δράση του φορέα ( Σωματείο)  με την ονομασία "OMNES"  που υλοποιεί πρόγραμμα αναλογικής ενσωμάτωσης προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς.

Ο κ. Παναγιώτης Γιαννούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νέας Σάντας - Παντελεήμονα στον τομέα της παραγωγής υγειονομικού ορθοπεδικού υλικού, έγινε γνωστόν στο Κιλκίς και πανελλαδικά για τον άνισο αγώνα του κατά της διαφθοράς στον τομέα των προμηθειών υγείας.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την  έλλειψη ενημέρωσης για τη στέγαση προσφύγων στο Κιλκίς.
Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης  Ερώτησης:
«Το τελευταίο διάστημα σημαντικός αριθμός προσφύγων διαμένει σε μισθωμένα διαμερίσματα στο Κιλκίς. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες τόσο στους Θεσμικούς Φορείς όσο και στους κατοίκους της πόλης.

Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Κιλκίς ότι κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, υπήρξε δέσμευση του για την παραχώρηση έκτασης στο Στρατόπεδο Καμπάνη για την κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κιλκίς στη βόρεια πλευρά του λόφου Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι «εντός του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης του Στρατοπέδου».

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 20:27

Διαφάνεια για τους πάντες και παντού

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής
ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Kαι ξαφνικά η πολιτική ζωή του τόπου γέμισε εξεταστικές επιτροπές. Αφού έκλεισε η πρώτη για τα ΜΜΕ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην επιτροπή για τα θέματα Άμυνας και τώρα για την Υγεία. Ο πρωθυπουργός συνειδητοποιώντας  ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο,  αποφασίζει να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας.

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 20:25

Το Χωρύγι καταργείται Κλείνει και η Ν. Καβάλα

Γράφτηκε από τον

Τη στροφή της κυβέρνησης στο προσφυγικό επισημοποίησε από το Κιλκίς ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Τα κέντρα φιλοξενίας μειώνονται από 52 σε 25 όπως θα εξαγγείλει εντός των προσεχών ημερών ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, ενώ στο Κιλκίς καταργείται το "γκέτο" του Χωρυγίου, κλείνει και η Νέα Καβάλα, μετά το Χέρσο, παραμένοντας ένα εξ αυτών σε επιφυλακή υπό τον φόβο απρόβλεπτων εξελίξεων στη συμφωνία Τουρκίας - Ε.Ε.

Σάββατο, 08 Απρίλιος 2017 19:55

Βεργίδης: Ίση κατανομή προσφύγων και κρατική επίβλεψη

Γράφτηκε από τον

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρεμβαίνει στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νομό και με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζητεί την ισότιμη μεταχείριση του νομού με αναλογική διασπορά των προσφύγων. Επίσης θέτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον απουσία του Κράτους και τον παραγκωνισμό της αυτοδιοίκησης από το όλο θέμα.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 19:24

Επίσκεψη Δ. Βίτσα στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη (Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου 2017) στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και το Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες.

Ο ΑΝΥΕΘΑ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, θα απευθύνει χαιρετισμό στο σεμινάριο της AUSA “Doing business with the US Government”στη ΛΑΦΘ, θα επισκεφθεί τη Νέα Σάντα και την 71η Α/Μ Ταξιαρχία. Στο Κιλκίς θα έχει συνάντηση με τοπικούς παράγοντες.

 Το Σάββατο θα επισκεφθεί το Οχυρό Ιστίμπεη και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941.

Αντιπροσωπεία της ΚΙΝΗΣΗΣ υπό τον συντονιστή της Γιάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη και μέλη της  Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών για την Ανάπτυξη της Κέντρικής Μακεδονίας: Ο Συντονιστής της ΚΙΝΗΣΗΣ Γιάννης Μαγκριώτης στις επαφές και συνεργασίες του ανέφερε  ότι:
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο βασικός φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με την αποκλειστική ευθύνη στην διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).

Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 20:32

Το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Γράφτηκε από τον

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ» προκαλούν σοβαρά ερωτήματα, ειδικά σε ότι αφορά τις μεθοδεύσεις για να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα σπασμένα οι εργαζόμενοι.
Η πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια απέδειξε στην πράξη ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στον ιδρώτα και την εκμετάλλευση των εργατών, ότι από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι εργάτες.