Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, 7:57:53 πμ

Πολιτική

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 22:30

Χαιρετίζει την εξέλιξη η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Υφυπουργού Γ.Αμανατίδη της 19ης Φεβρουαρίου 2017 η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλωσορίζει την είδηση- δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας  σχετικά με τη λειτουργία, από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, του Τμήματος Τ.Ε.Ι Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο φυσικό του χώρο- αυτό του νέου κτηρίου.

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 23:37

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο συντονιστικό στην οργάνωση Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών Παιονίας, μετά από τις εκλογές που προηγήθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.
Τα μέλη που εκλέχτηκαν  είναι οι: Γεωργίτσαρος Νικόλαος, Παναγιωτίδου Μαρία – Μάνια και ο Παραδέλης Παναγιώτης, ο οποίος ορίστηκε νέος συντονιστής της Ο.Μ.

Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 20:40

Ο Γιάννης Αμανατίδης κράτησε το λόγο του

Γράφτηκε από τον

Αμ’ έπος αμ’ έργον. Δυο εβδομάδες  μετά την υπόσχεσή του σε μητροπολίτη, αντιπεριφεριάρχη και δήμαρχο Κιλκίς  ότι θα προκαλέσει σύσκεψη των ιθυνόντων των δυο ΤΕΙ  για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς, ο κιλκισιακής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης  επισκέπτεται την Κυριακή το Κιλκίς μαζί με τους προέδρους των δυο ΤΕΙ, Θεσσαλονίκης και Σερρών και τη διευθύντρια του ΤΕΙ Κιλκίς.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 20:51

Πληρωμή ιδιοκτητών στη σιδηροδρομική γραμμή Πολύκαστρο-Ειδομένη

Γράφτηκε από τον

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα επαφές στην Αθήνα με τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ σχετικά με την πληρωμή των δικαιούχων ιδιοκτητών γης, για τις απαλλοτριώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στο έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Πολύκαστρο-Ειδομένη.  Οι απαλλοτριωθείσες εκτάσεις βρίσκονται όλες στον Δήμο Παιονίας και ενώ η σχετική απόφαση εκδόθηκε αρχές του 2016 δεν είχε γίνει η παρακατάθεση  των οφειλομένων ποσών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά από  σχετικά ερωτήματα και συναντήσεις ο Βουλευτής Κιλκίς ενημερώθηκε σήμερα ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Κιλκίς έτσι ώστε να μπορούν να τα εισπράξουν όλοι οι ιδιοκτήτες που έχουν αναγνωρισθεί ως δικαιούχοι.

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:03

Κι άιντε πάλι «φτου κι απ’ την αρχή»

Γράφτηκε από τον

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως σε ετούτο τον τόπο ο αληθινός κυβερνήτης είναι η βλακεία! Τρία χρόνια αφότου ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δυο χρόνια αφότου συμφωνήθηκε η λύση της μεταστέγασης των δικαστικών υπηρεσιών στο τετραόροφο κτήριο της Μητρόπολης μετά από εργασίες νομιμοποίησης του κτηρίου (με έκδοση των πολεοδομικών αδειών) και αναδιαμόρφωσής του, το Υπουργείο σήμερα απορρίπτει τη λύση – προφανώς και τη συμφωνία- με το επιχείρημα ότι το κόστος αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το ποσόν είναι μεγάλο και δεν μπορεί να διατεθεί σε ενοικιαζόμενο κτήριο!

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 20:00

Περιοδεία Θ. Τζήμερου στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο κ. Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά», συνοδευόμενος από συνεργάτες του της περιφερειακής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε  το περασμένο Σάββατο το Κιλκίς και είχε σειρά επαφών και συνεργασιών  με τοπικούς θεσμικούς παράγοντες.

Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 19:54

Γεωργαντάς: Πλήρης απαξίωση του Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

«Περί τα τέλη του 2014 η τότε Κυβέρνηση με το υπ’ αριθμ. 104 Π.Δ ενέκρινε τη σύσταση νέου Οργανισμού για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς.
«Σημαντική τομή στον Οργανισμό αυτό αποτέλεσε η απόφαση για την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ειδικότερα αποφασίστηκε με το άρθρο 18 του αναφερόμενου Π. Δ η ίδρυση Εφορειών Αρχαιοτήτων σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Έτσι ιδρύθηκε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς και χωρική αρμοδιότητα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 20:47

Έκοψε την πίτα του ο Αν. Καζαντζίδης

Γράφτηκε από τον

Την κοπή της βασιλόπιτας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποίησε ο Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κιλκίς κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Ευρυδίκη στο Κιλκίς.  Την εκδήλωση, που ξεκίνησε με την ευλογία της Εκκλησίας, τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ν. Σερρών ΝΔ κ. Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 20:42

Αμανατίδης: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

Γράφτηκε από τον

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο στο ν. Κιλκίς μαζί με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Θ. Παραστατίδη ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο του γενικότερης ενημερωτικής καμπάνιας  της κυβέρνησης με τη συμπλήρωση δυο ετών από την πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στην χώρα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας από σχήμα με κορμό την Αριστερά.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με υπουργό Υγείας τον Γεωργιάδη έδωσε 6 εκατ. Ευρώ στο Κιλκίς για να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει η τρίτη πτέρυγα του Νοσοκομείου. Λυπάμαι που διαπιστώνω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τα δυο τελευταία χρόνια όλα τα μεγάλα έργα υποδομών στο νομό έχουν βαλτώσει. Ζητώ να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι και επιτέλους να στείλουν ένα εκατομμύριο στο Κιλκίς. Θα τους το αναγνωρίσω. Με αυτό το εκατομμύριο θα μπορούσε να λυθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του ΤΕΙ στο νέο κτήριο, να συνταχθούν επιτέλους οι πολεοδομικές μελέτες για το Δικαστικό Μέγαρο και να περισσέψουν και χρήματα για άλλες δράσεις.