Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, 4:39:32 μμ

Πολιτική

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 22:04

Ο Μαριάς μιλάει στην Αξιούπολη

Γράφτηκε από τον

Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος" καθηγητής Νότης Μαριάς θα μιλήσει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:30 στον πολυχώρο "Αίσθησις", οδός Ξενοπούλου Γρηγορίου, Αξιούπολη - Κιλκίς, για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό,το ασφαλιστικό, τα αγροτικά θέματα και τα κόκκινα δάνεια.

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 21:20

Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού Τύπου

Γράφτηκε από τον

Μετά την ψήφιση του νέου Νόμου για τον περιφερειακό Τύπο κατέστη πασιφανής η ανάγκη για τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία πάνω σε νέα βάση και με κεντρικό θέμα τις συνέπειες του Νόμου 4487/2017 στον κλάδο του περιφερειακού - τοπικού και κλαδικού Τύπου.
Για πρώτη φορά, οι Ενώσεις σκεπτόμασταν σοβαρά την ανάγκη  διοργάνωσης από κοινού δημόσιας συζήτησης για τα προβλήματα του κλάδου σε σχέση με την εφαρμογή του νέου Νόμου.

Το προφανές είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νεότερος εκ των υποψηφίων προέδρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ωστόσο ο ίδιος από το Κιλκίς την Τετάρτη, εγκαινιάζοντας την "προεκλογική" παρουσία του στη Βόρεια Ελλάδα, φρόντισε να διευρύνει το περιεχόμενο της ανανέωσης σε επίπεδο ιδεών, στρατηγικής και προγράμματος. Και να στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να γίνει "ο φερετζές του φθαρμένου πολιτικού συστήματος".

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 10:29

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Τετάρτη στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στο Κιλκίς θα περιοδεύσει και θα μιλήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης στις 5.30 το απόγευμα θα βρίσκεται στη Γουμένισσα, όπου θα συναντηθεί με στελέχη και φίλους της παράταξης. Στις 7 το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και στις 7.30 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς ο Πρόεδρος Γιάννης Καραΐτης ευχαριστεί θερμά όλες και όλους όσους έδωσαν το παρόν στη φετινή κινητοποίηση με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.
Η συμμετοχή αυτή ας σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας συνδικαλιστικής και αγωνιστικής χρονιάς, ενάντια στην πολιτική της υπερφορολόγησης, της ανεργίας της αδήλωτης εργασίας.
  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
  Ο αγώνας είναι χρέος όλων μας και θα πρέπει να είναι διαρκής.

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:52

Η μεγάλη ώρα της Κεντροαριστεράς

Γράφτηκε από τον

 Γράφει ο Γιώργος  Φραγγίδης
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ. 

 

Η πιο μεγάλη ώρα για τον κατακερματισμένο και πολύπαθο τα τελευταία χρόνια χώρο της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού Κέντρου, Σοσιαλοδημοκρατίας έχει φθάσει. H ώρα να ξανασυναντηθούν οι μεγάλες δυνάμεις του προοδευτικού ρεύματος. Η ώρα της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Η ώρα της πρόκλησης του δημοκρατικού χώρου και της πρόσκλησης του κάθε προοδευτικού πολίτη.

Το κείμενο αποτελεί εισήγηση του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Κώστα Σιωνίδη, στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) στο "makedonia palace", την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

"Θα αναφερθώ σε ένα θέμα που αδίκως ταλαιπωρεί και βλάπτει πολλούς μικροεπαγγελματίες, μέλη μας, σε  μικρούς οικισμούς και χωριά της περιφέρειας. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί,  είναι  οικονομικής φύσης, είναι ταυτόχρονα βαθύτατα κοινωνικό και κρίσιμο διότι  οδηγεί στην ερήμωση της υπαίθρου που διαχρονικά ήταν η ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας.  Με το άρθρο 31 του Ν.3986/2011 έχει επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος σε όλα τα φυσικά και νομικά  πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 21:30

Με την Φώφη Γεννηματά ο Γιώργος Αναστασιάδης

Γράφτηκε από τον

Την στήριξη του στην Φώφη Γεννηματά στην διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς εξέφρασε το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Αναστασιάδης με την ακόλουθη δήλωση:
''Με την στρατηγική και τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά η Κεντροαριστερά αποκτά και πάλι ισχυρή δυναμική επανάκαμψης.

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 21:25

"Είμαστε καλύτεροι"

Γράφτηκε από τον

Ο προφανής σκοπός της επίσκεψης των γαλάζιων στελεχών στο Κιλκίς ενόψει ΔΕΘ και της επίσκεψης Μητσοτάκη το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν η αποδόμηση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και η τόνωση του πολιτικού προφίλ του κόμματος ως υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που δεσμεύεται μόνο σε όσα δύναται να πράξει χωρίς να υποσχεθεί περισσότερα όπως  ο “λαϊκιστικός ΣΥΡΙΖΑ”.

Παιδιά μου!

Εἰς τὸν τόπο τοῦτο, ὁποὺ ἐγὼ πατῶ σήμερα, ἐπατοῦσαν καὶ ἐδημηγοροῦσαν τὸν παλαιὸ καιρὸ ἄνδρες σοφοί, καὶ ἄνδρες μὲ τοὺς ὁποίους δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ συγκριθῶ καὶ οὔτε νὰ φθάσω τὰ ἴχνη των. Ἐγὼ ἐπιθυμοῦσα νὰ σᾶς ἰδῶ, παιδιά μου, εἰς τὴν μεγάλη δόξα τῶν προπατόρων μας, καὶ ἔρχομαι νὰ σᾶς εἰπῶ, ὅσα εἰς τὸν καιρὸ τοῦ ἀγῶνος καὶ πρὸ αὐτοῦ καὶ ὕστερα ἀπ᾿ αὐτὸν ὁ ἴδιος ἐπαρατήρησα, καὶ ἀπ᾿ αὐτὰ νὰ κάμωμε συμπερασμοὺς καὶ διὰ τὴν μέλλουσαν εὐτυχίαν σας, μολονότι ὁ Θεὸς μόνος ἠξεύρει τὰ μέλλοντα. Καὶ διὰ τοὺς παλαιοὺς Ἕλληνας, ὁποίας γνώσεις εἶχαν καὶ ποία δόξα καὶ τιμὴν ἔχαιραν κοντὰ εἰς τὰ ἄλλα ἔθνη τοῦ καιροῦ των, ὁποίους ἥρωας, στρατηγούς, πολιτικοὺς εἶχαν, διὰ ταῦτα σᾶς λέγουν καθ᾿ ἡμέραν οἱ διδάσκαλοί σας καὶ οἱ πεπαιδευμένοι μας. Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἀρκετός. Σᾶς λέγω μόνον πὼς ἦταν σοφοί, καὶ ἀπὸ ἐδῶ ἐπῆραν καὶ ἐδανείσθησαν τὰ ἄλλα ἔθνη τὴν σοφίαν των.